Videor låsta som privat

Vi på YouTube tror på att bemöta otillåten användning med metoder som skapar reella och positiva effekter, samtidigt som webbplatsen blir en bra plats för innehållsskapare och tittare över hela världen. Vi försöker bland annat uppnå det här genom att förbjuda användningen av orelaterade eller missvisande taggar.

Om din video bedöms bryta mot vår policy om missvisande metadata kan den låsas som privat. När en video låses som privat visas den inte offentligt. Om en tittare har en länk till videon visas den som otillgänglig.

Hur meddelas jag om den här åtgärden?

Du får ett e-postmeddelande som förklarar att en av dina videor har låsts som privat. Om du överklagar får du fler meddelanden via e-post med information om hur du går vidare.

Vad händer med min video när den blir låst som privat?

När en video blir låst som privat visas den inte på din kanal eller i sökresultat och är osynlig för andra användare. Till skillnad från videor som användare valt ska vara privata kan du inte ändra videons status förrän du har skickat in videon för en ny granskning.

Kontot får ingen varning när det här händer. Du kan åtgärda alla problem och skicka ett överklagande om att videon ska granskas igen direkt från Videohanteraren. Nedan finns information om hur du skickar in ett överklagande.

Hur löser jag det här?

1. Ta bort orelaterade eller missvisande taggar från videons beskrivnings- och taggavsnitt. Lär dig mer i vår artikel om bästa metoder för metadata.
  2. Skicka in videon för granskning genom att klicka på knappen Låst som privat [Överklaga] i Videohanteraren på kanalen. Du kan bara överklaga varje video en gång, så se till att läsa igenom all information ovan först.

När vårt team granskar videon kontaktar vi dig och berättar vad som sker härnäst.

Var kan jag hitta mer information om hur jag löser problemet?

Ta en titt på de här bästa metoderna eller titta på den här videon för att få hjälp med att åtgärda din videos metadata. Andra typer av allvarligare metadataöverträdelser, till exempel sådana som används av spammare, får även i fortsättningen en varning om brott mot användarvillkoren och tas bort från plattformen.

Blir min video automatiskt offentlig om mitt överklagande godkänns?

Nej, om din video klarar granskningen kan du göra den offentlig, men den blir inte automatiskt offentlig. Videon förblir privat tills du ändrar dess sekretessinställningar. Syftet med det här är att du ska kunna styra över när du vill offentliggöra videon.

Hur påverkar det här intäktsgenereringen?

Videor som är låsta som privata intäktsgenereras inte. När ett överklagande skickas in och bedömningen görs att videon inte längre bryter mot våra policyer kan den aktiveras för intäktsgenerering igen.