Videoer som er låst som private

Hos YouTube er vi opptatt av å håndtere trakassering på måter som gir reell, positiv effekt, og som samtidig bidrar til å gjøre nettstedet enda bedre for skapere og seere over hele verden. Et av tiltakene vi setter inn, er å forby bruk av irrelevante eller villedende etiketter.

Hvis vi oppdager at videoen din er i strid med retningslinjene våre, kan den bli låst som privat. Når en video er låst som privat, er den ikke offentlig synlig. Hvis en seer har en link til videoen, vises den som utilgjengelig.

Hvordan blir jeg varslet om dette?

Du mottar en e-post med informasjon om at en av videoene dine er blitt låst som privat. I noen tilfeller kan du anke avgjørelsen. Hvis du anker, kan det hende du mottar flere e-poster om hva du skal gjøre videre.

Hva skjer med videoen min når den er låst som privat?

Når en video er låst som privat, vises den ikke på kanalen din eller i søkeresultater. Den er også usynlig for andre brukere. Ingen av abonnentene dine får se videoer som er låst som private. I motsetning til for videoer du selv har låst som private, kan du ikke endre videostatusen før du har sendt inn videoen til ny gjennomgang og fått den godkjent.

Du får ingen advarsel på kontoen din når dette skjer. Du kan løse eventuelle problemer og sende inn en anke for å få videoen gjennomgått på nytt direkte fra videobehandleren din. Nedenfor finner du informasjon om hvordan du sender inn en anke.

Hvordan løser jeg dette?

1. Gå gjennom YouTube-retningslinjene for brukere.
  2. Dobbeltsjekk at innholdet ditt er i tråd med retningslinjene.
  3. Du kan anke i YouTube Studio hvis du har fikset eventuelle problemer, eller hvis du mener at vi har gjort en feil.

For videoer som er låst som private på grunn av opplasting via ubekreftede API-tjenester, kan du ikke anke. Du må laste opp videoen på nytt via en bekreftet API-tjeneste eller YouTube-appen/-nettstedet. Den ubekreftede API-tjenesten kan også søke om en API-revisjon.

For å sikre at videoen din ikke blir låst som privat igjen, må du unngå å legge ut følgende typer innhold:

• Innhold med irrelevante eller villedende etiketter i «Beskrivelse»- og «Etikett»-delen av videoen. Du finner mer informasjon i artikkelen vår om anbefalte fremgangsmåter for metadata.
  • Innhold som er lastet opp av en ubekreftet tredjeparts API-tjeneste.

Merk at listen ikke er uttømmende.

Gjøres videoen min offentlig automatisk hvis jeg får gjennomslag for anken min?

Nei. Hvis du anker og får gjennomslag etter ny gjennomgang, får du mulighet til å gjøre videoen offentlig. Den blir imidlertid ikke gjort offentlig automatisk. Videoen forblir privat inntil du endrer tilgangsinnstillingene for den. Årsaken til dette er at du skal ha kontroll over når videoen din gjøres offentlig.

Hvordan påvirker dette inntektsgenereringen?

Du kan ikke tjene penger på videoer som er låst som private. Hvis du sender inn en anke og vi kommer frem til at videoen nå er i samsvar med retningslinjene våre, kan du gjenoppta inntektsgenereringen.