Video's vergrendeld als privé

YouTube moet een fijne, positieve plek zijn voor creators en kijkers uit de hele wereld. Daarom vinden we het belangrijk om misbruik aan te pakken. Dit doen we onder andere door het gebruik van onjuiste of misleidende tags te verbieden.

Als we vaststellen dat je video in strijd is met ons beleid, wordt deze vergrendeld als privé. Een video die is vergrendeld als privé, is niet zichtbaar voor het publiek. Als een kijker de video via een link bezoekt, wordt de video als 'Niet beschikbaar' weergegeven.

Hoe word ik op de hoogte gesteld als dit gebeurt?

Je krijgt een e-mail waarin wordt uitgelegd dat een van je video's is vergrendeld als privé. In sommige gevallen kun je bezwaar maken. Als je dit doet, krijg je per e-mail bericht over de vervolgstappen.

Wat gebeurt er met mijn video als deze is vergrendeld als privé?

Als een video is vergrendeld als privé, wordt deze niet weergegeven op je kanaal of in zoekresultaten en is deze niet zichtbaar voor andere gebruikers. Een video die is vergrendeld als privé is niet zichtbaar voor je abonnees. Anders dan bij video's die je zelf als privé hebt ingesteld, kun je de status van de video niet zelf wijzigen. De video moet eerst opnieuw worden ingediend, beoordeeld en goedgekeurd.

Dit leidt niet tot een waarschuwing voor je account. Je kunt de problemen oplossen en rechtstreeks vanuit Videobeheer een bezwaar indienen. De video wordt dan opnieuw beoordeeld. Hieronder vind je de stappen voor het indienen van een bezwaarschrift.

Hoe kan ik dit oplossen?

1. Bekijk de Communityrichtlijnen van YouTube.
  2. Ga na of je content voldoet aan onze richtlijnen.
  3. Je kunt bezwaar maken in YT Studio als je problemen hebt opgelost of als je denkt dat we een fout hebben gemaakt.

Je kunt geen bezwaar maken als een video is vergrendeld als privé omdat de video is geüpload via een niet-geverifieerde API-service. In dat geval moet je de video opnieuw uploaden via een geverifieerde API-service of via de app of site van YouTube. De niet-geverifieerde API-service kan ook een API-audit aanvragen.

Wil je voorkomen dat je video opnieuw wordt vergrendeld als privé? Post dan geen content die:

• Onjuiste of misleidende tags in de beschrijving en het taggedeelte van je video heeft. Meer informatie vind je in ons artikel met praktische tips voor metadata.
  • Is geüpload door een niet-geverifieerde API-service van derden.

Let op: Dit is geen volledige lijst.

Wordt mijn video automatisch openbaar gemaakt als mijn bezwaar wordt geaccepteerd?

Nee. Als je bezwaar hebt gemaakt en je video is beoordeeld en goedgekeurd, kun je deze zelf instellen als openbaar. Dit gebeurt niet automatisch. Video's blijven privé totdat je de privacyinstellingen van de video wijzigt. Zo kun je zelf bepalen wanneer je video openbaar wordt gemaakt.

Welke gevolgen heeft dit voor het genereren van inkomsten?

Je kunt geen inkomsten genereren met video's die zijn vergrendeld als privé. Als je bezwaar hebt gemaakt en we hebben vastgesteld dat de video ons beleid niet meer schendt, kun je weer inkomsten genereren met de video.