Administrer nettsøppel i bidrag fra brukerne

Som et tiltak mot nettsøppel og misbruk har vi deaktivert automatisk publisering av bidrag fra brukerne. Finn ut hvordan du kan vurdere og publisere bidrag på videoene dine.

Du kan invitere seerne dine til å legge til titler, beskrivelser og teksting i videoene dine («innsendt innhold»). Alle bidrag fra brukerne gjennomgår en vurderingsprosess, der bidragene blir vurdert av andre bidragsytere. YouTube modererer innhold som brukere har rapportert som nettsøppel eller upassende innhold.

Selv om brukerfellesskapet kan hjelpe deg med å opprette og vurdere bidrag, må du selv godkjenne bidrag som skal publiseres. De fleste bidragsyterne ønsker å hjelpe, men misbruk kan likevel forekomme. Med vurderinger kan du unngå at for eksempel nettsøppel og stygt språk forekommer i det oversatte innholdet ditt.

Vi tar sikkerheten din på alvor, og derfor jobber vi kontinuerlig med å holde YouTube fritt for nettsøppel og gi deg kontroll over hva som vises på kanalen din. Du kan rapportere upassende innhold.

Oversikt over vurderingsprosessen

Alt innsendt innhold blir vurdert av andre bidragsytere før det legges ut. Du kan også gjennomgå innholdet selv i løpet av og etter denne prosessen.

1. Når innhold sendes inn, blir det vurdert i flere runder av YouTube og fellesskapet ditt:
    • YouTube ser automatisk på signaler for å sikre kvaliteten på innsendt innhold. Disse signalene kan for eksempel bestå av støtende ord, bidragsyterens rykte eller språket i innholdet.
    • Bidragsyterne i fellesskapet ditt vurderer også det innsendte innholdet. De stemmer over kvaliteten på innholdet, og hvis noe virker suspekt, kan de rapportere det som nettsøppel.
  2. Alt innhold som rapporteres eller på andre måter anses som høyrisiko-innhold, havner direkte hos et team som håndterer nettsøppel og upassende innhold. Teamet vurderer innholdet manuelt.
    • Hvis teamet avgjør at det innsendte innholdet er nettsøppel eller upassende, blir det fjernet fra bidragskøen.
    • Hvis teamet avgjør at det innsendte innholdet er passende, går det videre til vurdering hos bidragsyterne.
  3. Alt innhold som ikke er rapportert som nettsøppel, går gjennom en ytterligere vurdering:

Når vurderingsprosessen er ferdig, kan du publisere bidragene.

Rapportér upassende oversettelser eller teksting

Vi stoler på at du og YouTube-fellesskapet rapporterer innhold som er upassende. Slik rapporterer du upassende innhold i oversettelser: