Kontrollera översatta videor

Hur översatta videor visas för tittarna

YouTube använder signaler för att automatiskt anpassa videons språk (titel, beskrivning och textning) efter tittarens preferenser. Signaler kan bland annat vara tittarens språk, plats och nyligen visade videor. De här signalerna visar videor på det språk som passar bäst för tittaren. Det språket kan vara något annat än tittarens huvudspråkinställning.

Om en tittare ändrar språkinställningen på YouTube blir inte alla videor tillgängliga direkt på det valda språket. Det gäller även om videor har översättningar tillgängliga på det språket.

Om en tittare till exempel ändrar sitt språk till engelska, men signaler tyder på att personen även förstår franska, kommer han eller hon kanske att se den franska originalversionen.

Obs! Vi håller på att göra det lättare för tittare att ange sina språkinställningar.

Se översatta videor

Om du vill se översättningar av en video kan du titta på videon med ett annat språk.

1. Öppna ett webbläsarfönster i inkognitoläge i Chrome, Firefox, MS Edge eller Opera.
  2. Gå till videons visningssida på YouTube.
  3. Klicka på profilbilden  följt av Språk följt av Välj önskat språk.

Du kan även använda textning (undertexter) för videor när det är tillgängligt.