Kontrollera översatta videor

Hur översatta videor visas för tittarna

YouTube använder signaler för att automatiskt anpassa videons språk (titel, beskrivning och textning) efter tittarens preferenser. Signaler kan bland annat vara tittarens språk, plats och nyligen visade videor. De här signalerna visar videor på det språk som passar bäst för tittaren. Det språket kan vara något annat än tittarens huvudspråkinställning.

Om en tittare ändrar språkinställningen på YouTube kanske inte alla videor på det språket visas omedelbart — även om videon har tillgängliga översättningar på det språket.

Om en tittare till exempel har språket inställt på engelska, men signaler tyder på att personen även förstår franska, kommer han eller hon förmodligen att se den franska originalversionen.

Obs! Vi håller på att göra det lättare för tittare att ange sina språkinställningar.

Se hur översatta videor ser ut

Om du vill se hur översättningar ser ut i en video kan du titta på den med ett annat språk inställt.

1. Öppna ett webbläsarfönster i inkognitoläge i Chrome, Firefox, MS Edge eller Opera.
  2. Gå till videons visningssida på YouTube.
  3. Klicka på profilbilden  följt av Språk följt av Välj önskat språk.

Du kan även ändra videons webbadress om du vill att den ska visas på ett visst språk. Lägg till ”&vl=” (små bokstäver) och språkkoden ISO 639-1 i slutet av adressen till videons visningssida.

Om du till exempel vill se den japanska versionen av en video ändrar du webbadressen från www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw till www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw&vl=ja. Då visas översatt metadata och du kan aktivera motsvarande undertext i inställningarna  .