Se oversatte videoer

Slik ser oversatte videoer ut for seerne

YouTube bruker enkelte signaler til automatisk å tilpasse videoens språk (tittel, beskrivelse og tekst) til seerens preferanser. Signalene kan blant annet inkludere seerens grensesnittspråk og plassering samt videoer vedkommende nylig har sett. Disse signalene gjør det lettere å oppdage og vise videoer på språket som passer best for seeren, selv om det ikke er seerens hovedspråksinnstilling.

Det betyr at hvis seerne endrer YouTube-grensesnittspråket sitt (på youtube.com eller i mobilappene), kan det hende at de ikke umiddelbart ser alle videoene på det nye språket – selv hvis videoen har oversettelser tilgjengelig på det aktuelle språket.

Hvis en seer for eksempel har angitt engelsk som YouTube-grensesnittspråket sitt, men signalene indikerer at vedkommende også forstår fransk, kan det hende at seeren ser franskspråklige originalversjoner av videoer i stedet for versjoner som er oversatt til engelsk.

Merk: Vi jobber med å gjøre det enklere for seerne å angi språkinnstillingene sine.

Se hvordan oversatte videoer ser ut

Hvis du vil se hvordan oversettelsene ser ut i videoene, kan du se videoene med et annet YouTube-grensesnittspråk.

1. Åpne et nettleservindu i inkognitomodus i Chrome, Firefox, MS Edge eller Opera.
  2. Gå til www.youtube.com, og rull ned til bunnen av siden.
  3. Bruk rullegardinmenyen Språk til å velge språket du vil sjekke.
  4. Gå til videosiden, eller søk etter den ved å bruke tittelen eller ID-en til videoen.

Du kan også endre nettadressen til videoen for å vise den på et bestemt språk – bare legg til «&vl=» (bruk små bokstaver) etterfulgt av språkkoden med to bokstaver i henhold til ISO 639-1 på slutten av nettadressen til videoen.

Hvis du for eksempel vil se en japansk versjon av videoen, endrer du nettadressen fra «www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw» til «www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw&vl=ja». Da ser du de oversatte metadataene, og du kan slå på den tilhørende tekstingen med tannhjulikonet i spilleren.