Sjekk oversatte videoer

Slik ser oversatte videoer ut for seerne

YouTube bruker signaler til automatisk å tilpasse videoens språk (tittel, beskrivelse og teksting) til seerens preferanser. Disse signalene kan blant annet være seerens språk og sted samt videoene vedkommende nylig har sett. Ved bruk av disse signalene vises videoene på språket som passer best for seeren. Dette kan være et annet språk enn det som er angitt som seerens hovedspråk.

Hvis seeren endrer språkinnstillingen sin på YouTube, er det ikke sikkert vedkommende umiddelbart ser alle videoer på det nye språket — selv om det finnes tilgjengelige oversettelser på det nye språket.

Hvis en seer for eksempel har valgt engelsk som språk, men signalene tyder på at vedkommende også forstår fransk, er det sannsynlig at den franske originalversjonen vises.

Merk: Vi jobber med å gjøre det enklere for seerne å angi språkinnstillingene sine.

Sjekk hvordan oversatte videoer ser ut

Hvis du vil se hvordan oversettelsene ser ut i en video, kan du se den med et annet grensesnittspråk.

1. Åpne et nettleservindu i inkognitomodus i Chrome, Firefox, MS Edge eller Opera.
  2. Gå til den aktuelle videosiden på YouTube.
  3. Klikk på profilbildet ditt  og så Språk og så Velg ønsket språk.

Du kan også endre nettadressen til videoen for å vise den på et bestemt språk – legg til «&vl=» (bruk små bokstaver) etterfulgt av ISO 639-1-språkkoden i slutten av nettadressen.

Hvis du for eksempel vil se en japansk versjon av videoen, endrer du nettadressen fra «www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw» til «www.youtube.com/watch?v=b9cKgwnFIAw&vl=ja». De oversatte metadataene vises, og du kan slå på de tilhørende undertekstene via Innstillinger .