Käännettyjen videoiden tarkistaminen

Miten käännetyt videot näkyvät katsojille?

YouTube käyttää videossa (nimi, kuvaus ja tekstitykset) automaattisesti katsojalle sopivaa kieltä, joka valitaan eri tekijöiden perusteella. Valinnassa huomioidaan esimerkiksi katsojan kieli ja sijainti sekä äskettäin katsotut videot. Näiden tietojen avulla videot voidaan esittää katsojalle sopivimmalla kielellä. Tämä kieli ei välttämättä vastaa ensisijaista kieliasetusta.

Jos kieliasetusta muutetaan YouTubessa, kaikki videot eivät välttämättä heti ole saatavilla kyseisellä kielellä, vaikka sitä vastaavia käännöksiä olisi saatavilla.

Jos valittu kieliasetus on esimerkiksi englanti mutta eri tekijöiden perusteella katsojan oletetaan ymmärtävän ranskaa, videosta saatetaan näyttää alkuperäinen ranskankielinen versio.

Huom. Pyrimme koko ajan helpottamaan kieliasetusten valintaa.

Käännettyjen videoiden katsominen

Jos haluat nähdä jonkin videon käännöksen, voit katsoa sen toisella kielellä.

1. Avaa incognito-ikkuna Chrome-, Firefox-, MS Edge- tai Opera-selaimessa.
  2. Siirry YouTubessa videon katselusivulle.
  3. Klikkaa profiilikuvaa  ja sitten Kieli ja sitten Valitse kieli.

Voit myös käyttää videon tekstityksiä, kun ne ovat saatavilla.