Super Chat beheren

Met Super Chat kunnen je kijkers chatberichten kopen. Meer informatie over hoe je kijkers Super Chat kunnen gebruiken.

Vereisten en beschikbaarheid

Vereisten om in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor Super Chat, moet je aan de volgende vereisten voldoen:
  • Je genereert inkomsten met je kanaal.
  • Je kanaal heeft meer dan 1000 abonnees.
  • Je bent ouder dan 18 jaar.
  • Je bevindt je in een land waar Super Chat beschikbaar is.
Opmerking: Super Chat is niet beschikbaar voor video's waarvoor een leeftijdsbeperking geldt of die als verborgen of privé zijn ingesteld. Super Chat is ook niet beschikbaar als de live chat is uitgeschakeld.

Beleid voor Super Chat

Je verzonden Super Chats moeten aan onze communityrichtlijnen voldoen, net als alle andere content op YouTube. Als een Super Chat door een moderator wordt verwijderd wegens schending van ons beleid, doneert YouTube het eigen deel van de opbrengst aan een goed doel.
Je moet ook altijd voldoen aan alle toepasselijke wetten, zoals beschreven in de servicevoorwaarden van YouTube. Geld dat je uit Super Chats ontvangt, kan op verschillende manieren worden behandeld op basis van de wetten die op jou en je activiteiten van toepassing zijn. Jij bent er verantwoordelijk voor dat je alle wetten begrijpt en naleeft. Je moet dus ook zelf uitzoeken of je Super Chats mag inschakelen en aanbieden en of je hier geld mee mag verdienen.

Beschikbaarheid

Super Chat is op dit moment beschikbaar in de volgende landen:

• Argentinië
  • Australië
  • Oostenrijk
  • België
  • Bosnië en Herzegovina
  • Brazilië
  • Canada
  • Chili
  • Colombia
  • Denemarken
  • Finland
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Griekenland
  • Hongkong
  • Hongarije
  • India
  • Ierland
  • Italië
  • Japan
  • Macedonië (VJRM)
  • Mexico
  • Nederland
  • Nieuw-Zeeland
  • Noorwegen
  • Peru
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Rusland
  • Senegal
  • Slowakije
  • Slovenië
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Zwitserland
  • Taiwan
  • Uganda
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Super Chat in- of uitschakelen

Houd er rekening mee dat je bij het gebruik van Super Chat zelf verantwoordelijk bent voor naleving van de plaatselijke wet- en regelgeving.

Super Chat beheren voor je kanaal

Bètaversie van YouTube Studio

Super Chat inschakelen

1. Log in op studio.youtube.com.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat > Aan de slag en volg de instructies op het scherm.
  4. Nadat je alle instructies hebt gevolgd, zie je de tekst 'Super Chat is AAN' naast een blauwe schakelaar.

Super Chat uitschakelen

1. Log in bij studio.youtube.com.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat.
  4. Klik op de schakelaar bij 'Super Chat is AAN'.
  5. Vink in de pop-up het selectievakje aan naast 'Ik begrijp de gevolgen van deze actie' > Uitschakelen.

Creator Studio

Super Chat inschakelen

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar je functiepagina op www.youtube.com/features.
  3. Klik onder Super Chat op Inschakelen en volg de instructies op het scherm.

Wanneer Super Chat is ingeschakeld voor je kanaal, zien je gebruikers een dollarteken tijdens al je live chats.

Super Chat uitschakelen

1. Log op een computer in bij YouTube.
  2. Ga naar www.youtube.com/super_chat.
  3. Klik op het tandwielpictogram Settings > Super Chat uitschakelen > Uitschakelen.

Super Chat beheren voor je netwerk

Netwerk toestaan Super Chat in te schakelen

1. Log op een computer in op je YouTube MCN-account.
  2. Ga naar www.youtube.com/owner_features.
  3. Klik op Inschakelen op de kaart 'Betaalde functies'.

Super Chat inschakelen voor Premières

Super Chat is beschikbaar voor YouTube Premières. Super Chats worden automatisch ingeschakeld bij de première van je video. Volg deze instructies om een video met Super Chat in première te laten gaan:
  1. Log op een computer in bij YouTube met je kanaal waarvoor Super Chat is ingeschakeld.
  2. Klik op Uploaden bovenaan de pagina of ga naar youtube.com/upload.
  3. Selecteer Gepland in het dropdownmenu. Als je Openbaar selecteert, start de première meteen nadat de video is geüpload. Je kunt verborgen video's niet in première laten gaan.
  4. Selecteer de video die je vanaf je computer wilt uploaden.
  5. Schakel op de volgende pagina Première in.
  6. Selecteer de datum en tijd voor de première.
  7. Nadat de video is verwerkt, klik je in de rechterbovenhoek op Première.

Super Chats beheren

Gekochte Super Chats bekijken

Super Chats worden weergegeven als gekleurde chatberichten in je chatfeed. Wanneer een kijker een Super Chat koopt, blijft zijn pictogram voor bepaalde tijd bovenaan de chatfeed zichtbaar. De tijd is afhankelijk van het aankoopbedrag. Hoe hoger het bedrag dat een gebruiker uitgeeft, hoe langer Super Chats bovenaan de chatfeed zichtbaar blijven. Je kunt Super Chat-aankoopgegevens per land bekijken.
Je kunt alle Super Chat-aankopen van de afgelopen 30 dagen bekijken op www.youtube.com/super_chat. Let op: De opbrengst voor creators kan variëren vanwege servicekosten van Apple, omzetbelasting of andere kosten.

Bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij studio.youtube.com.
  2. Selecteer Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik in het menu bovenaan het hoofddashboard op Live chat.
  4. Je laatste aankopen bevinden zich in het vak Je Super Chat-activiteit.
    • Klik op Alles weergeven voor alle beschikbare aankoopinformatie.

Creator Studio

Je kunt Super Chat-aankopen voor al je live streams als volgt bekijken:

Als je Nu streamen gebruikt

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio > Live streamen > Nu streamen.
  3. Ga naar de Super Chat-module in je live dashboard.

Als je Evenementen gebruikt

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio > Live Streamen > Evenementen.
  3. Selecteer je live stream.
  4. Klik op Live controlecentrum.
  5. Klik op Super Chat in een nieuw venster openen om je Super Chat-module te bekijken.

Super Chats beheren

Je kunt Super Chat-berichten op dezelfde manier beheren als live chatberichten.

Opbrengstrapportage

Je kunt opbrengstrapporten bekijken via YouTube Analytics > Rapport Transactieopbrengst. Je ontvangt je Super Chat-opbrengst op dezelfde manier als je advertentieopbrengst uit AdSense.
De opbrengst voor creators kan variëren vanwege servicekosten van Apple, verkoopbelasting of andere kosten.
Met kleine gebaren, zoals fans bedanken, kun je snel een publiek opbouwen met Super Chat. De Creator Academy-les biedt meer geavanceerde tips.