Super Chat beheren

Met Super Chat kunnen je kijkers chatberichten in je live streams kopen. Kom meer te weten over hoe je kijkers Super Chat kunnen gebruiken.

Vereisten en beschikbaarheid

Vereisten om in aanmerking te komen

Om in aanmerking te komen voor Super Chat, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

Beschikbaarheid

Super Chat is op dit moment beschikbaar in de volgende landen:

• Australië
  • Brazilië
  • Canada
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Hongkong
  • India
  • Italië
  • Japan
  • Mexico
  • Nieuw-Zeeland
  • Filipijnen
  • Polen
  • Portugal
  • Zuid-Korea
  • Spanje
  • Zweden
  • Taiwan
  • Oeganda
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Super Chat in- of uitschakelen

Houd er rekening mee dat je bij het gebruik van Super Chat zelf verantwoordelijk bent voor het voldoen aan plaatselijke wet- en regelgeving.

Super Chat beheren voor je kanaal

Super Chat inschakelen

1. Log op een computer in op je YouTube-account.
  2. Ga naar je functiepagina op www.youtube.com/features.
  3. Klik onder 'Super Chat' op Inschakelen en volg de instructies op het scherm.

Wanneer Super Chat is ingeschakeld voor je kanaal, zien je gebruikers een dollarteken tijdens al je live streams.

Super Chat uitschakelen

1. Log op een computer in op je YouTube-account.
  2. Ga naar www.youtube.com/super_chat.
  3. Klik op het tandwielpictogram  > Super Chat uitschakelen > Uitschakelen.

Super Chat beheren voor je netwerk

Netwerk toestaan Super Chat in te schakelen

1. Log op een computer in op je YouTube MCN-account.
  2. Ga naar www.youtube.com/owner_features.
  3. Klik bij Super Chat op Inschakelen.

Super Chats beheren

Gekochte Super Chats bekijken

Super Chats worden als gekleurde chatberichten weergegeven in je live stream. Wanneer een gebruiker een aankoop doet, blijft zijn pictogram een bepaalde tijd boven aan de chatfeed zichtbaar. De tijd is afhankelijk van het aankoopbedrag. Hoe hoger het bedrag dat een gebruiker uitgeeft, hoe langer Super Chats boven aan de chatfeed zichtbaar blijven. Je kunt gegevens over Super Chat-aankopen per land bekijken.
Je kunt Super Chat-aankopen voor al je live streams bekijken:

Terwijl je live streamt

Voor 'Nu streamen'

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Ga naar Creator Studio > Live streaming > Nu streamen.
  3. Ga naar de Super Chat-module in je live dashboard.

​Voor evenementen

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Ga naar Creator Studio > Live streaming > Evenementen.
  3. Selecteer je live stream.
  4. Klik op Live controlecentrum.
  5. Klik op Super Chat in een nieuw venster openen om je Super Chat-module te bekijken.

Terwijl je offline bent

Je kunt alle Super Chat-aankopen van de afgelopen 30 dagen bekijken op www.youtube.com/super_chat.

Super Chats beheren

Je kunt Super Chat-berichten op dezelfde manier beheren als live chatberichten.

Opbrengstrapportage

Je kunt opbrengstrapporten bekijken via YouTube Analytics > Rapport Transactieopbrengst. Je ontvangt je Super Chat-opbrengst op dezelfde manier als je advertentieopbrengst uit AdSense.