Valmiina uuteen? Luvassa uusia tapoja ansaita rahaa Shorts-videoilla ja päivityksiä YouTube-kumppaniohjelmaan. Lue lisää YouTube-blogista ja ohjekeskuksesta.

YouTuben Super Chatin ja Super Stickersin käyttö livechatissa

Super Chat ja Super Stickers ovat keinoja, joilla voit kaupallistaa oman kanavasi YouTube-kumppaniohjelman kautta. Niiden avulla katsojat voivat ostaa livechat-viestejä, jotka erottuvat selvästi muista viesteistä ja ovat joskus kiinnitettävissä livechat-fiidin yläreunaan. Lue lisää kelpoisuusvaatimuksista ja ominaisuuden käyttöönotosta.
Huom. Tämä ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää täältä.

Ostettujen Super Chatien ja Super Stickerien näkyminen

Super Chatit ja Super Stickerit näkyvät chatsyötteessä värillisinä viesteinä. Kun katsoja tekee ostoksen, hänen profiilikuvansa voi jäädä chat-fiidin yläreunaan ajaksi, joka riippuu ostosummasta. Super Chatit ja Super Stickerit pysyvät chat-fiidin yläreunassa sitä kauemmin, mitä enemmän niistä on maksettu.
30 viime päivän Super Chat- ja Super Stickers ‑ostot näkyvät osoitteessa https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization/supers

Ostosten katsominen

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kaupallistaminen.
  3. Valitse yläosan valikosta Supers.
  4. Viimeisimmät ostoksesi näkyvät kohdassa Super Chat- ja Super Sticker ‑toiminta
    • Näet kaikki ostokset valitsemalla Näytä kaikki.

Super Chatien ja Super Stickersien valvominen

Voit valvoa Super Chateja ja Super Stickereitä samoin kuin valvot viestejä livechatissa.

Tuloraportit

Tuloraportit ovat kohdassa YouTube Tilastot ja sitten Maksutapahtumien tulot ‑raportti. Saat Super Chat- ja Super Sticker ‑tuloja samaan tapaan kuin AdSensen mainostuloja.

Tulojen jako

Sisällöntuottajille maksetaan 70 % Googlen vahvistamista Superominaisuuksien tuloista, joista on tätä ennen vähennetty paikallinen myyntivero ja iOS-laitteilla mahdolliset App Store ‑maksut. YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten credit-korttikuluista).

Kiitoksilla ja muilla pienillä huomionosoituksilla voit nopeasti kasvattaa yleisöäsi, kun käytät Super Chatia.