YouTuben Super Chat ja Super Stickers livechatissa

Super Chat ja Super Stickers ovat kanavan kaupallistamisominaisuuksia YouTube-kumppaniohjelmassa. Kun ominaisuudet ovat päällä, katsojat voivat ostaa livechat-viestejä, jotka erottuvat selvästi muista viesteistä ja ovat joskus kiinnitettävissä livechat-fiidin yläreunaan. Lue lisää kelpoisuusvaatimuksista ja ominaisuuden laittamisesta päälle.
Huom. Ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää.

Ostettujen Super Chat- ja Super Stickers ‑viestien näkyminen

Super Chat- ja Super Stickers ‑viestit näkyvät livechatsyötteessä värillisinä viesteinä ja animoituina kuvina. Kun katsoja ostaa Super Chat- tai Super Stickers ‑viestin, hänen profiilikuvansa voi jäädä livechatsyötteen yläreunaan ajaksi, joka riippuu ostosummasta. Super Chat- ja Super Stickers ‑viestit pysyvät chatsyötteen yläreunassa sitä kauemmin, mitä enemmän niistä on maksettu.

Livestriimin aikana tehdyt ostokset

Super Chat- ja Super Stickers ‐tapahtumat näkyvät livechatfiidissä niin Livetapahtumien hallinnassa, YouTube-mobiilisovelluksessa kuin YouTube-sivustollakin.

1. Näin voit suodattaa livechatfiidin niin, että näet vain Super Chat- ja Super Stickers ‐ostokset:
    1. Klikkaa tietokoneella Chat-suodatin ja sitten Fanirahoitus.
    2. Napauta YouTube-mobiilisovelluksesta Asetukset ja sittenChat-suodatin ja sitten Fanirahoitus.

2. Saat kaikki livechatfiidin viestit jälleen näkyviin valitsemalla Chat-suodatin ja sitten Kaikki viestit.

Huom. Livechatfiidin suodattaminen vaikuttaa vain sisällöntuottajan näkymään. Katsojille livechat näkyy normaalisti.

Kaikki ostokset

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Ansaitse.
  3. Valitse Superominaisuudet-välilehti.
  4. Uusimmat ostokset näkyvät "Super Chat- ja Super Stickers ‐toiminta" ‐kortissa. Jos haluat nähdä kaikki saatavilla olevat tapahtumatiedot, klikkaa Näytä kaikki.

Super Chateihin ja Super Stickereihin reagoiminen

Voit huomioida fanejasi reagoimalla Super Chateihin ja Super Stickereihin livestriimin aikana. Voit esimerkiksi

• kiittää ostajia tai mainita heidät livestriimauksen aikana
  • antaa sydämiä Super Chateille tai Super Stickereille – etsi livechatfiidistä Super Chat tai Super Sticker ja valitse sen vierestä (kaikki katsojat näkevät, että olet antanut Super Chatille tai Super Stickerille sydämen, ja asetuksista riippuen ostaja voi myös saada ilmoituksen siitä, että tykkäsit hänen kommentistaan).

Livechatfiidissä voi näkyä muita automaattisia viestejä, jotka kertovat katsojan saavuttamasta merkkipaalusta, esimerkiksi jos joku on tehnyt ensimmäisen tai kymmenennen YouTube-ostoksensa.

Ostosten ja saavutusten huomioiminen voi auttaa yhteisön luomisessa ja fanijoukon kasvattamisessa.

Super Chatien ja Super Stickerien valvominen

Super Chat ja Super Stickers ovat automaattisesti käytettävissä ehdot täyttävissä livestriimeissä ja ensiesityksissä, joissa livechat on päällä (livechat on oletuksena päällä). Lue lisää livechatin käytöstä.

Voit valvoa Super Chat- ja Super Stickers ‑viestejä samaan tapaan kuin valvot livechatin viestejä. Lähetettävien Super Chat- ja Super Stickers ‑viestien on oltava yhteisösääntöjen mukaisia, kuten muunkin YouTube-sisällön. Jos valvoja puuttuu Super Chat- tai Super Stickers ‑viestiin ja poistaa sen käytäntöjen vastaisena, YouTube lahjoittaa oman osuutensa tuloista hyväntekeväisyyteen.

Tuloraportit

Superominaisuuksien tuloraportit ovat kohdassa YouTuben Tilastot ja sitten Tulot ja sitten Näin ansaitset rahaa.

Tulonjako

Sisällöntuottajille maksetaan 70 % Googlen vahvistamista Superominaisuuksien tuloista, joista on ensin vähennetty paikallinen myyntivero ja iOS-laitteilla mahdolliset App Store ‑maksut. YouTube vastaa tällä hetkellä kaikista maksutapahtumien kuluista (kuten credit-korttikuluista).

Kiitoksilla ja muilla pienillä huomionosoituksilla voit nopeasti kasvattaa yleisöäsi, kun käytät Super Chatia.