Gestionar Super Chat i Super Stickers de YouTube per al xat en directe

Super Chat i Super Stickers són algunes de les maneres de monetitzar el teu canal a través del Programa per a partners de YouTube. Amb aquestes funcions, els espectadors poden comprar missatges de xat en directe que destaquen sobre la resta i, en alguns casos, fixar-los a la part superior del feed del xat en directe. Obtén més informació sobre els requisits d'idoneïtat i sobre com pots activar aquesta funció.
Nota: és possible que aquesta funció no estigui disponible amb les experiències supervisades a YouTube. Obtén més informació.

Consultar els Super Chats i Super Stickers comprats

Els Super Chats i els Super Stickers es mostren com a missatges de xat acolorits i imatges animades al feed del xat en directe. Quan un espectador compra un Super Chat o Super Sticker, la seva foto de perfil es pot mantenir a la part superior del feed del xat en directe. El període de temps que s'hi manté depèn de l'import de la compra. Com més gasta l'espectador, més estona es mantenen els Super Chats i els Super Stickers a la part superior del feed del xat.

Consultar les compres fetes durant una reproducció en directe

Utilitza la Sala de control en directe, l'aplicació YouTube per a mòbils o el lloc web de YouTube per veure l'activitat de Super Chat i Super Stickers al feed del xat en directe.

1. Per filtrar el feed del xat en directe per veure només les compres de Super Chat i Super Stickers:
    1. A l'ordinador, fes clic a Filtre de xat i, a continuació, Finançament dels fans.
    2. A l'aplicació YouTube per a mòbils, toca Configuració i, a continuació, Filtre de xat i, a continuació, Finançament dels fans.

2. Per tornar a veure tots els missatges al feed del xat en directe, selecciona Filtre de xat i, a continuació, Tots els missatges.

Nota: filtrar el feed del xat en directe només afectarà la teva visualització com a creador. Els espectadors continuaran seguint els xats en directe habituals i participant-hi.

Consultar totes les compres

1. Inicia la sessió a YouTube Studio a l'ordinador.
  2. Al Menú de l'esquerra, selecciona Guanys.
  3. Selecciona la pestanya Supers.
  4. Les compres més recents es mostren a la targeta "La teva activitat de Super Chat i Super Stickers". Si vols veure tota la informació sobre les transaccions disponibles, fes clic a Mostra-ho tot.

Interaccionar amb Super Chats i Super Stickers

Interaccionar amb Super Chats i Super Stickers durant les reproduccions en directe és una bona manera de mostrar agraïment als teus fans. Pots fer el següent:

• Mencionar o donar les gràcies verbalment als compradors durant la reproducció en directe.
  • Marcar amb un cor un Super Chat o Super Sticker per mostrar agraïment: cerca un Super Chat o Super Sticker al feed del xat en directe i selecciona el cor que hi ha al costat. Tots els espectadors podran veure que has marcat amb un cor el Super Chat o Super Sticker. En funció de la configuració del comprador, també és possible que rebi una notificació en què s'indica que t'ha agradat el seu comentari.

És possible que altres missatges automatitzats es mostrin al feed del xat en directe a fi de mostrar agraïment per una compra d'un espectador a YouTube. Per exemple, és possible que es mostri un missatge automatitzat per a un comprador que ha fet la primera o la desena compra.

Mostrar agraïment per les compres i les fites pot ajudar-te a construir una comunitat i a augmentar la base de fans.

Moderar Super Chats i Super Stickers

Super Chat i Super Stickers estan disponibles automàticament a les reproduccions en directe i les estrenes aptes en què el xat en directe està activat. El xat en directe està activat de manera predeterminada. Obtén informació sobre com pots utilitzar el xat en directe

Pots moderar Super Chats i Super Stickers de la mateixa manera que moderes missatges del xat en directe. Com amb la resta de serveis de YouTube, els espectadors han de seguir les nostres directrius de la comunitat quan enviïn Super Chats i Super Stickers. Si es modera i se suprimeix un Super Chat o un Super Sticker perquè infringeix les nostres polítiques, YouTube donarà la nostra part dels ingressos a organitzacions benèfiques.

Informes d'ingressos

Pots consultar els informes d'ingressos de Supers a YouTube Analytics i després Ingressos i després Com guanyes diners.

Quota d'ingressos

Els creadors reben el 70% dels ingressos de Supers confirmats per Google. El 70% es calcula després de deduir l'impost local sobre les vendes i les comissions aplicables de l'App Store a iOS. Actualment, YouTube cobreix els costos de transacció, incloses les comissions de les targetes de crèdit.

Donar les gràcies i generar altres petites interaccions pot ajudar-te a atreure públic ràpidament amb Super Chat.