Kontrollera om du har ett varumärkeskonto

Om en kanal är länkad till ett varumärkeskonto kan flera personer hantera kanalen från sina Google-konton. Du behöver inget separat användarnamn eller lösenord för att hantera YouTube-kanaler med ett varumärkeskonto.

Börja med att kontrollera om kanalen redan är länkad till ett varumärkeskonto:

1. Öppna www.youtube.com/account_advanced. Du kan behöva logga in först.
  2. Leta efter ett av följande alternativ under Kontoinformation:
    • Om du ser meddelandet ”Du äger den här kanalen och det länkade varumärkeskontot” har du ett varumärkeskonto. Följ anvisningarna för att ändra kanalens ägare och ansvariga.
    • Om du inte kan lägga till ansvariga skapar du ett nytt varumärkeskonto eller länkar kontot till ett befintligt varumärkeskonto.
    • Om du vet att du har ett varumärkeskonto klickar du på kontoikonen längst upp till höger och kontrollerar att du använder rätt konto.
På YouTube kan du bara använda en kanal i taget. Att du har ett varumärkeskonto innebär inte automatiskt att du använder det. Läs om hur du växlar mellan konton.