Sjekk om du har en merkevarekonto

Hvis en kanal er knyttet til en merkevarekonto, kan flere personer administrere kanalen fra Google-kontoene sine. Du trenger ikke et eget brukernavn eller passord for å administrere YouTube-kanaler med en merkevarekonto.

Først må du sjekke om kanalen allerede er koblet til en merkevarekonto:

1. Gå til www.youtube.com/account_advanced. Du må kanskje logge på først.
  2. Se etter ett av følgende under «Kontoinformasjon»:
    • Hvis du ser en melding om at du er eieren av denne kanalen og den tilknyttede merkevarekontoen, betyr det at du har en merkevarekonto. Du kan nå følge veiledningen for å endre kanaleiere og -administratorer.
    • Hvis du ikke ser denne meldingen eller et alternativ for å legge til administratorer, må du opprette en ny merkevarekonto eller knytte kanalen din til en eksisterende merkevarekonto.
    • Hvis du vet at du har en merkevarekonto, klikker du på kontoikonet øverst til høyre og sørger for at du bruker riktig konto.
Du kan bare bruke én kanal om gangen på YouTube. Selv om du har en merkevarekonto, betyr ikke det at du automatisk bruker den. Finn ut hvordan du bytter mellom kontoer.