Controleren of je een merkaccount hebt

Als een kanaal aan een merkaccount is gelinkt, kunnen meerdere mensen het beheren via hun Google-account. Je hebt geen aparte gebruikersnaam of apart wachtwoord nodig om YouTube-kanalen met een merkaccount te beheren.

Kijk eerst of je kanaal al aan een merkaccount is gekoppeld:

1. Ga naar www.youtube.com/account_advanced. Je moet mogelijk eerst inloggen.
  2. Controleer wat er onder Accountgegevens staat:
    • Als je de melding 'Je bent de eigenaar van dit kanaal en het gekoppelde merkaccount' ziet, heb je een merkaccount. Volg de instructies om kanaaleigenaren en -beheerders te wijzigen.
    • Als je geen melding of een optie om beheerders toe te voegen ziet, moet je een nieuw merkaccount maken of je kanaal koppelen aan een bestaand merkaccount.
    • Als je weet dat je een merkaccount hebt, klik je rechtsboven op je accountpictogram en controleer je of je het juiste account gebruikt.
Op YouTube kun je maar één kanaal tegelijk gebruiken. Als je een merkaccount hebt, gebruik je dit niet automatisch. Meer informatie over het schakelen tussen accounts.