Sådan tjener du penge på YouTube

Du kan tjene penge på YouTube ved at ansøge om deltagelse og blive optaget i YouTubes partnerprogram. Du kan muligvis også kvalificere dig til at modtage Shorts-bonusser fra YouTube Shorts-fonden uden at være med i YouTubes partnerprogram.

Bemærk!

• Vi vil ikke fortælle dig, hvad du kan lave af indhold på YouTube, men vi har et ansvar over for vores seere, youtubere og annoncører. Hvis du deltager i YouTubes partnerprogram, kan du tjene penge via YouTube. Når du er en del af YouTubes partnerprogram forventer vi, at du udviser stor ansvarlighed.
  • For at sikre os, at vi belønner gode youtubere, gennemgår vi din kanal, før du kan deltage i YouTubes partnerprogram. Vi gennemgår også løbende kanaler for at sikre, at de overholder alle vores politikker og retningslinjer.
  • Kanaler behøver ikke at tjene penge på YouTube for at være kvalificerede til YouTube Shorts-fonden. Youtubere i partnerprogrammet og kanaler, som er en del af et kanalnetværk, er stadig kvalificerede.
  • Din indtjening fra YouTube kan være skattepligtig. Få flere oplysninger nedenfor.

Måder, du kan tjene penge på med YouTubes partnerprogram

Du kan tjene penge på YouTube med disse funktioner:

• Annonceindtægter: Få annonceindtægter fra display-, overlejrings- og videoannoncer.
  • Kanalmedlemskaber: Dine medlemmer foretager faste månedlige betalinger for særligt fryns, som du tilbyder.
  • Merchandisehylde: Dine fans kan finde og købe officielt merchandise, der vises på dine afspilningssider.

Hver funktion har sine egne kvalifikationskrav foruden kravene til antal abonnenter og visninger. Hvis vores kontrollanter mener, at din kanal eller video ikke er kvalificeret, vil bestemte funktioner muligvis ikke være tilgængelige. Disse ekstra krav eksisterer af to primære årsager. For det første skal vi opfylde de juridiske krav alle de steder, hvor funktionen er tilgængelig. For det andet vil vi gerne belønne gode youtubere, så vi må sikre os, at vi har nok kontekst om din kanal. Det betyder generelt set, at vi har brug for at se mere indhold.

Husk, at vi løbende gennemgår kanaler for at sikre, at indholdet er i overensstemmelse med vores politikker.

Minimumskrav til aktivering af funktioner til indtægtsgenerering

Husk, at der til hver funktion hører separate krav. Nogle funktioner er måske ikke tilgængelige for dig på grund af lokale juridiske krav.

Når du bliver godkendt til at deltage i YouTubes partnerprogram, kan du få adgang til disse funktioner til indtægtsgenerering:

Krav
Annonceindtægter

Kanalmedlemskaber

• Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have mere end 1.000 abonnenter
Merchandisehylde
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal have mere end 10.000 abonnenter
Super Chat og Super Stickers
  • Du skal være mindst 18 år gammel
  • Du skal bo i et land/område, hvor Super Chat er tilgængelig
YouTube Premium-indtægter
  • Du skal oprette indhold, der ses af en YouTube Premium-abonnent

YouTube Shorts-fonden

YouTube Shorts-fonden er en fond på 100 mio. USD, som skal bruges til at belønne youtuberne for deres bidrag til at skabe kreative, originale Shorts-videoer til glæde for hele YouTube-fællesskabet. Vi kontakter tusindvis af disse youtubere hver måned for at fortælle dem, at de er kvalificerede til en Shorts-bonus fra fonden.

Krav
Shorts-bonus
  • Du skal befinde dig i et af disse lande/områder:
    • Brasilien
    • Indien
    • Indonesien
    • Japan
    • Mexico
    • Nigeria
    • Rusland
    • Sydafrika
    • Storbritannien
    • USA
  • Youtubere, der er mellem 13 og 18 år gamle, skal have en forælder eller værge til at acceptere vilkårene og oprette en AdSense-konto til betaling, hvis der ikke allerede er knyttet en sådan konto til deres kanal.
  • Du skal have uploadet mindst én kvalificeret Shorts-video inden for de seneste 180 dage.

Din YouTube-indtjening og skattepligt

At tjene penge på YouTube eller få Shorts-bonusser er en fantastisk måde at blive belønnet for at skabe godt, underholdende indhold på platformen. Husk, at du kan være forpligtet til at betale skat i dit opholdsland af penge, du tjener på indtægtsgenererende videoer på YouTube. Kontakt dine lokale skattemyndigheder for at få flere oplysninger.