YouTubes partnerprogram – översikt och kvalificering

Uppdaterat november 2019. Vi har inte ändrat något i behörighetskraven för YouTubes partnerprogram (YPP). Vi gör några ändringar för hur du ansöker till YPP, så nu kanske du ser att det ser annorlunda ut.

Det här är nytt:

• Om du vill ansöka till YouTubes partnerprogram måste du vänta med ansökningsprocessen tills du når gränsen på 1 000 prenumeranter och 4 000 giltiga offentliga visningstimmar de senaste tolv månaderna.
  • Du kan ange att du vill bli meddelad när du når gränsen.

Skillnaden i visningstimmar för klassiska Studio:

• Vi visade tidigare visningstimmar för dina offentliga, olistade och privata videor mot YPP-behörighet i klassiska Studio. Det var felaktigt eftersom vi bara räknar offentliga visningstimmar mot YPP.
  • Vi har åtgärdat den nya registreringsskärmen i YouTube Studio. Där visas nu bara dina offentliga visningstimmar.

Om du påbörjade ansökningsprocessen i klassiska Studio kan det se lite annorlunda ut. Om du tidigare

• har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram har vi sparat avtalet. Du behöver ansluta ditt AdSense-konto eller registrera dig för ett i YouTube Studio när du når gränsen.
  • har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram OCH anslutit ditt AdSense-konto har vi sparat avtalet och dina AdSense-uppgifter. När du når gränsen läggs kanalen automatiskt till i YPP-granskningskön.

Med YouTubes partnerprogram (YPP) får innehållsskapare bättre åtkomst till YouTube-resurser och funktioner. I den här artikeln får du en översikt över tillgängliga funktioner, behörighetskrav för att gå med, en ansökningschecklista och svar på några av de vanligaste frågorna.

Intro to Making Money on YouTube

Du får

Om du vill gå med måste du

1. följa alla YouTubes policyer för intäktsgenerering
    • I YouTubes policyer för intäktsgenerering ingår alla policyer som reglerar intäktsgenerering på YouTube. Om du är en YouTube-partner måste du enligt avtal följa dessa policyer för intäktsgenerering, inklusive policyerna för YouTubes partnerprogram, för att du ska kunna tjäna pengar på YouTube.
  2. bo i ett land eller en region där YouTubes partnerprogram är tillgängligt
  3. ha minst 4 000 giltiga offentliga visningstimmar de senaste tolv månaderna
  4. ha minst 1 000 prenumeranter
  5. ha ett länkat AdSense-konto.

Checklista för ansökan till YouTubes partnerprogram

Alla som når gränsen kan ansöka till YPP, men du måste följa vissa av våra riktlinjer för att tas under övervägande. Ta hjälp av den här checklistan när du ska ansöka.

1. Se till att kanalen följer våra policyer och riktlinjer. När du ansöker kommer kanalen att genomgå en standardgranskning för att se om den följer våra policyer och riktlinjer. Endast kanaler som följer dem godkänns för programmet. Vi kontrollerar också kanalerna i programmet med jämna mellanrum för att ta reda på om de fortsätter att följa våra policyer och riktlinjer.
  2. Ha minst 1 000 prenumeranter och 4 000 giltiga offentliga visningstimmar. Vi behöver kunna se innehåll för att bedöma om en kanal ska få delta i YouTubes partnerprogram. När du uppnår det här kravet brukar det innebära att du har mer innehåll. Med mer innehåll kan vi lättare avgöra om din kanal följer våra policyer och riktlinjer. Du kan inte ansöka till YPP förrän du når gränsen.
  3. Signera YPP-villkoren. Du kan ange att du vill bli meddelad när du når gränserna för prenumeranter och offentliga visningstimmar. Följ de här anvisningarna när din kanal når över gränsen:
    1. Logga in på YouTube.
    2. Klicka på din profilbild längst upp till höger > YouTube Studio (beta).
    3. Klicka på Intäktsgenerering i menyn till vänster.
    4. Om du ligger under gränsen klickar du på Meddela mig när jag är kvalificerad om du vill få ett e-postmeddelande när du når 1 000 prenumeranter och 4 000 visningstimmar de senaste tolv månaderna. Om du är över gränsen klickar du på Starta på kortet Granska villkoren för partnerprogrammet.
    5. När du har signerat villkoren markerar vi steget med den gröna markeringen "Klart" på kortet Granska villkoren för partnerprogrammet.
  4. Se till att du bara har ett AdSense-konto. Som en del av ansökningsprocessen måste du ansluta ett AdSense-konto för att få betalt.
    1. Klicka på Starta på kortet Registrera dig för Google AdSense.
      • Om du redan har ett AdSense-konto använder du det som redan har godkänts. Du kan länka så många kanaler som du vill till ett enda AdSense-konto.
      •  Om du inte har ett AdSense-konto kan du skapa ett genom att följa anvisningarna på skärmen.
    2. När du har anslutit ditt AdSense-konto markerar vi det här steget med den gröna markeringen ”Klart” på kortet Registrera dig för Google AdSense.
  5. Bli granskad. När du har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram och anslutit ett AdSense-konto blir din kanal automatiskt placerad i en granskningskö. Våra automatiska system och mänskliga granskare går då igenom kanalens innehåll för att se om det följer alla våra riktlinjer. Du kan när som helst kontrollera vad din ansökan har för status på https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
    1. Om din ansökan godkänns: Grattis!Nu kan du ställa in annonspreferenser och aktivera intäktsgenerering för det du laddar upp. Här är en lista över vanliga frågor som vi brukar få från nya YPP-deltagare.
    2. Om din ansökan avvisas: Våra granskare bedömer att en stor del av din kanal inte följer våra policyer och riktlinjer. Du kan ansöka igen 30 dagar efter att du fått avslag. Kolla in våra vanliga frågor för tips om hur du kan förbättra din ansökan.

Granskningsprocessen

När du uppfyller kraven om antal prenumeranter och visningstid, har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram och anslutit ett AdSense-konto placeras din ansökan i en kö. Våra granskare tittar på din kanal i sin helhet för att se om den följer YouTubes policyer för intäktsgenerering.

Vi återkommer med vårt beslut när din kanal har granskats (det brukar ta ungefär en månad från det att kraven uppnåtts).

Obs! Ibland kanske du måste vänta över en månad. Det kan finnas flera orsaker till förseningar: ovanligt många ansökningar, systemproblem eller att vi ibland behöver flytta resurser. Våra policyspecialister försöker gå igenom alla ansökningar så fort som möjligt, men förseningar kan uppstå eftersom vi har ett begränsat antal specialister.

Går det att påskynda min ansökan?

Nej. Våra team kan inte påskynda din ansökan. Alla ansökningar placeras i en kö och behandlas därefter i tur och ordning. Ibland krävs det flera granskningar av en kanal, i synnerhet om granskarna inte är överens om kanalens lämplighet för YPP. I sådana fall kan det vara nödvändigt med flera granskningar, och det tar då längre tid att fatta ett beslut.

Vanliga frågor om ansökan

Vad händer om kanalen inte uppfyller programkraven?

Om du inte uppfyller kraven än kan du fortsätta att skapa originalinnehåll för att få fler tittare. Här är några resurser som kan hjälpa dig att få kanalen att växa:

Se alla resurser som du har tillgång till som innehållsskapare.

Vad innebär giltiga offentliga visningstimmar?

Alla visningstimmar uppfyller inte kraven för YouTubes partnerprogram.

Följande räknas som giltiga offentliga visningstimmar:
  • Visningstimmar från videor som du angett som offentliga
Visningstimmar från följande typer av videor uppfyller inte kraven för YPP:
  • Privata videor
  • Olistade videor
  • Raderade videor
  • TrueView-kampanjer

Godkänns jag automatiskt för YPP när jag uppfyller kraven?

Nej. Varje kanal som uppfyller kraven måste genomgå standardgranskningen. Vårt team tittar på din kanal i sin helhet för att se om den följer YouTubes policyer för intäktsgenerering. Endast kanaler som följer våra policyer och riktlinjer kan generera intäkter från sitt innehåll.

Vad händer om kanalen inte längre uppfyller kraven efter min ansökan?

Vi skickar din kanal till granskning när du når gränsen. Så det spelar ingen roll om antalet prenumeranter eller antalet visningstimmar sjunker under gränsen medan du väntar på granskningen. Om du har uppnått gränsen och ansökt till YPP kommer vi ändå att granska kanalen för YPP-lämplighet.

YouTube förbehåller sig dock rätten att, efter eget gottfinnande, stänga av intäktsgenereringen för kanaler om kanalen är inaktiv och inte laddar upp eller gör inlägg i communityn under sex månader eller längre.

Intäktsgenerering stängs av för kanaler som bryter mot någon av YouTubes policyer för intäktsgenerering, oavsett antal visningstimmar och prenumeranter.

Vad gäller om jag redan har ansökt i klassiska Studio?
Om du påbörjade ansökningsprocessen i klassiska Studio kan det se lite annorlunda ut. Om du tidigare
  • har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram har vi sparat avtalet. Du behöver ansluta ditt AdSense-konto eller registrera dig för ett i YouTube Studio när du når gränsen.
  • har signerat villkoren för YouTubes partnerprogram OCH anslutit ditt AdSense-konto har vi sparat avtalet och dina AdSense-uppgifter. När du når gränsen läggs kanalen automatiskt till i YPP-granskningskön.