YouTubes partnerprogram – oversikt og kriterier

Vi utvider YouTubes partnerprogram (YPP) slik at flere skapere kan få tidlig tilgang til fan-finansiering og Shopping-funksjoner. Utvidelsen av YouTubes partnerprogram er tilgjengelig for kvalifiserte skapere i disse landene/regionene. Hvis du befinner deg på et av disse stedene, kan du lese denne artikkelen for å finne ut mer om de kommende endringene for YPP.

Hvis du ikke befinner deg på et av disse stedene, er det ingenting som endres for deg i YouTubes partnerprogram.

Sjekk om du er kvalifisert for utvidelsen av YouTubes partnerprogram. Hvis du ikke er kvalifisert ennå, kan du velge Bli varslet under Inntekt i YouTube Studio. Vi sender deg en e-post når vi har lansert utvidelsen av YPP og du har oppfylt kvalifiseringskriteriene.

Gjennom YouTubes partnerprogram (YPP) får skaperne bredere tilgang til YouTube-ressurser og funksjoner for inntektsgenerering samt tilgang til brukerstøtteteamet for skapere. Programmet gir også muligheter for inntektsdeling fra annonser som vises i innholdet. I denne artikkelen finner du mer informasjon om disse funksjonene, kvalifikasjonskriteriene og søknadsdetaljene.

Slik tjener du penger på YouTube – en innføring

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.
Vil du søke om å bli med i YPP, men trenger hjelp med å bygge opp et publikum først? Se tips om hvordan du kan bygge opp en fanskare, og tips om YouTubes partnerprogram.

Krav for å bli med

1. Du må overholde retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler.
    1. Dette er en samling med retningslinjer du må følge for å kunne tjene penger på YouTube, og det kreves at du overholder dem når du godtar en partnerskapsavtale med YouTube.
  2. Du må bo i et land eller en region der YouTubes partnerprogram er tilgjengelig.
  3. Du kan ikke ha noen aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere på kanalen din.
  4. Du må ha totrinnsbekreftelse slått på for Google-kontoen din.
  5. Du må ha tilgang til avanserte funksjoner på YouTube.
  6. Du må ha en aktiv AdSense for YouTube-konto knyttet til kanalen din eller konfigurere en i YouTube Studio hvis du ikke har en fra før (det er viktig at den nye AdSense for YouTube-kontoen opprettes i YouTube Studio – finn ut mer).

Slik kan du bli kvalifisert

Når du har satt deg inn i kravene, kan du gjøre kanalen din kvalifisert for YPP ved å lage Shorts-videoer eller lange videoer. Hvis du vil at vi skal varsle deg når du er kvalifisert, klikker du på Varsle meg når jeg er kvalifisert under Inntekt i YouTube Studio. Du får en e-post når du har oppfylt et av kravene nedenfor.

1. 1000 abonnenter og 4000 gyldige timer med offentlig seertid i løpet av de siste 12 månedene eller
2. 1000 abonnenter og 10 millioner gyldige Shorts-avspillinger i løpet av de siste 90 dagene

Merk at timer med offentlig seertid fra Shorts-avspillinger i Shorts-feeden ikke teller med i terskelen på 4000 timer med offentlig seertid.

Mer om kvalifiseringstersklene

Med disse tersklene kan vi avgjøre om kanalen din er i samsvar med retningslinjene. Når du søker, må kanalen din gjennom en standard evalueringsprosess der vi vurderer om den er i samsvar med retningslinjene våre. Hvis kanalen din er i samsvar med retningslinjene, kan du bli med i YPP. Husk at vi evaluerer kanalene i programmet kontinuerlig for å sikre at de fortsatt er i samsvar med retningslinjene.

Slik kan du søke

✨ NYHET✨ Tidligere tilgang til funksjonene i YouTubes partnerprogram

Når kanalen din oppfyller det som trengs, og du er kvalifisert til å søke om å bli med i YPP, kan du registrere deg på en datamaskin eller mobilenhet:

1. Logg på YouTube.
  2. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre etterfulgt av YouTube Studio.
  3. Klikk på Inntekt på menyen til venstre.
  4. Velg Søk nå for å komme i gang.
  5. Klikk på Start for å lese og godta de grunnleggende vilkårene.
  6. Klikk på Start for å konfigurere en AdSense for YouTube-konto eller tilknytte en eksisterende aktiv konto.

Når du er ferdig, ser du Pågår under trinnet «Bli evaluert». Det betyr at vi har mottatt søknaden din.

Slik gjennomgår vi søknaden din

Når du har godtatt vilkårene for YPP og tilknyttet en aktiv AdSense for YouTube-konto, settes kanalen din automatisk i en evalueringskø. De automatiske systemene og menneskelige evaluererne våre gjør en helhetsvurdering av kanalen din for å sikre at den er i samsvar med alle retningslinjene. Du kan når som helst sjekke statusen for søknaden din under Inntekt i YouTube Studio.

Vi kontakter deg om avgjørelsen når kanalen din er evaluert. Dette tar vanligvis omtrent én måned

Husk at det kan oppstå forsinkelser av flere grunner, for eksempel flere søknader enn vanlig, systemproblemer eller ressursbegrensninger. Alle YPP-søknader behandles i samme rekkefølge som vi mottar dem. Noen ganger er det nødvendig å vurdere en kanal flere ganger, spesielt hvis evaluererne ikke er enige om at kanalen er egnet for YPP. Dette kan føre til at det tar lengre tid å ta en avgjørelse.

Det er ingen grunn til bekymring hvis den første søknaden ikke blir godkjent. Du kan anke avgjørelsen innen 21 dager – eller fortsette å laste opp originalt innhold og søke på nytt etter 30 dager. Hvis dette ikke er den første søknaden din som blir avvist, eller hvis du har søkt på nytt tidligere, kan du prøve igjen etter 90 dager. Evaluererne våre har sannsynligvis kommet frem til at en betydelig andel av kanalen din ikke overholder retningslinjene. Vurder innholdet på kanalen som helhet opp mot retningslinjene, og gjør endringer før du søker på nytt. Finn ut mer om hvordan du kan gå frem for å styrke søknaden din til neste gang.

Velg hvordan du vil tjene penger og få betalt

Når du er med i YPP, kan du komme i gang med annonser på videosiden, annonser i Shorts-feeden, medlemskap, Supers, Shopping med mer via YouTube Studio. Du må lese og godta de relevante modulvilkårene for å kunne slå på funksjonene for inntektsgenerering. Her kan du finne ut mer om modulene og de ulike alternativene.

Når du har valgt hvordan du vil tjene penger, kan du administrere annonseinnstillingene, slå på inntektsgenerering for opplastinger med mer. Her er en liste over vanlige spørsmål vi får fra skapere som nettopp er blitt med i YouTubes partnerprogram.

Få betalt

I brukerstøtten kan du få en bedre forståelse av inntektene dine som YouTube-partner, finne alt du trenger å vite om AdSense for YouTube (Google-programmet som sørger for at YPP-skapere mottar betalinger), og feilsøke vanlige betalingsproblemer.

Hold deg aktiv for å fortsette å tjene penger

Etter hvert som YouTubes partnerprogram fortsetter å vokse, er det viktig å ivareta et aktivt og imøtekommende økosystem av kanaler. Ettersom vi ønsker å prioritere skapere som er aktive og engasjerer seg i fellesskapet, kan vi slå av inntektsgenerering for kanaler som ikke har lastet opp videoer eller publisert innhold i Fellesskap-fanen i løpet av de siste seks månedene eller mer.

Vanlige spørsmål om hvordan du søker, med mer

Hva om jeg ikke oppfyller kravene for programmet?

Hvis du foreløpig ikke oppfyller kravene, er det bare å fortsette å lage originalt innhold og skaffe seere. Her er noen ressurser du kan bruke for å nå ut til flere med kanalen din:

Hvis du har aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere på kanalen din, kan du søke etter at advarslene er utløpt. Du kan også søke etter at du har anket og fått medhold i at advarslene skal fjernes. Skapere som allerede er med i programmet, fjernes ikke hvis de får advarsler om brudd på retningslinjene for brukere.

Hva betyr «gyldige timer med offentlig seertid» og «gyldige Shorts-avspillinger»?

Gyldige timer med offentlig seertid

Følgende teller som gyldige timer med offentlig seertid:

• timer med seertid fra lange videoer du har angitt som offentlige

Timer med seertid fra disse innholdstypene teller ikke med i kravene for YouTubes partnerprogram:

• private videoer
  • ikke-oppførte videoer
  • slettede videoer
  • annonsekampanjer
  • YouTube Shorts-videoer
  • direktesendinger som er ikke-oppført eller slettet, eller som ikke er konvertert til VPF (video på forespørsel)

Gyldige Shorts-avspillinger

Følgende teller som gyldige Shorts-avspillinger:

• avspillinger av Shorts-videoer du har angitt som offentlige i Shorts-feeden
Merk at timer med offentlig seertid fra Shorts-avspillinger i Shorts-feeden ikke teller med i terskelen på 4000 timer med offentlig seertid. I retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube Shorts finner du informasjon om kvalifikasjonskravene for Shorts-avspillinger og hvordan vi beregner betalinger.

Blir jeg automatisk med i YPP hvis jeg oppfyller kravene?

Nei. Alle kanalene som oppfyller kriteriene, må gjennom en standard evalueringsprosess. Teamet vårt ser på innholdet på kanalen i sin helhet for å vurdere om den er i tråd med retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler. Kanalen din kan dessuten ikke ha noen aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere når du søker. Kanaler som overholder retningslinjene våre, kan oppnå inntektsgenerering.

Hva skjer hvis seer- eller abonnenttallene mine faller under terskelen etter at jeg har søkt?

Kanalen din sendes til evaluering så snart den er over terskelen for antall abonnenter og timer med offentlig seertid. Det spiller ingen rolle om antallet abonnenter eller timer med seertid faller under terskelen mens du venter på evaluering. Så lenge du har nådd terskelen og søkt om å bli med i YPP, kommer vi uansett til å evaluere kanalen din. Merk at alle YPP-registreringstrinnene (inkludert signering av kontrakten og tilknytning av en AdSense for YouTube-konto) må fullføres før kanalen kan evalueres.

Hvis en kanal er inaktiv og ikke har hatt opplastinger eller foruminnlegg i løpet av de siste seks månedene eller mer, forbeholder YouTube seg retten til å fjerne inntektsgenereringen.

Kanaler mister muligheten til å tjene penger hvis de bryter noen av retningslinjene for inntektsgenerering på YouTube-kanaler. Dette gjelder uavhengig av om kravene til seertid og antall abonnenter er oppfylt.

Jeg er ikke med i YPP lenger (eller var aldri med i programmet), men jeg ser annonser i videoene mine. Tjener jeg penger på disse annonsene?

YouTube kan vise annonser i hvilket som helst innhold på plattformen. Dette betyr at hvis du tidligere var medlem av YPP (og for øyeblikket ikke er med i programmet), kan det fortsatt vises annonser i innholdet ditt. I slike tilfeller mottar du ikke en andel av inntektene.

Skulle du bli medlem av YPP en gang i fremtiden igjen, får du muligheten til å motta en andel av inntektene fra annonser som vises i innholdet ditt. I så fall må du sørge for at kanalen din oppfyller kvalifikasjonskriteriene som er beskrevet på denne siden, før du søker om å bli med i YPP på nytt.