YouTube-kumppaniohjelman esittely

Liittymällä YouTube-kumppaniohjelman (YPP) jäseneksi sisällöntuottajat voivat kaupallistaa YouTubeen tuottamaansa sisältöä. Sisällöntuottajat voivat ansaita rahaa videoissa näytettävistä mainoksista sekä sisältöä katselevien YouTube Premium ‑tilaajien määrän mukaan. YouTube-kumppaniohjelman jäseneksi voi hakea oman tilin Creator Studion kautta.

YouTube-kumppaniohjelmaan osallistuminen edellyttää, että

Kun sinut hyväksytään YouTube-kumppaniohjelmaan, voit

Muita tapoja ansaita rahaa YouTubessa

Tarjoamme myös muita ominaisuuksia, joiden avulla katsojat voivat ostaa digitaalisia ja fyysisiä tuotteita YouTubessa. Esimerkkejä ominaisuuksista:

Näillä ominaisuuksilla on eri kelpoisuusvaatimuksia, eivätkä ne ole kaikkien YouTube-kumppaniohjelmaan kuuluvien käyttäjien saatavilla.

Kelpoisuus ja ohjelman vaatimukset

Voit hakea YouTube-kumppaniohjelman (YPP) jäseneksi, jos seuraavat vaatimukset täyttyvät:

Nämä kelpoisuusvaatimukset auttavat meitä tunnistamaan merkittävästi tehokkaammin yhteisöön positiivisesti vaikuttavat sisällöntuottajat ja ohjaamaan mainostuloja heille (ja pois epätoivotuilta toimijoilta). Vaatimukset auttavat meitä myös estämään sopimattomien videoiden kaupallistamista, sillä tällaisten videoiden kaupallistaminen vahingoittaa kaikkien tulonsaamista.

Voit tarkistaa kanavasi katseluajan ja tilaajamäärän YouTube Analyticsissa. Jos et vielä täytä vaatimuksia, tee lisää alkuperäistä sisältöä ja kasvata kanavasi yleisöä huippusisällöntuottajien vinkkien avulla.

Miten voin selvittää kanavani katseluajan?

Näet kanavasi katseluajan YouTube Analyticsin katseluaikaraportista. Katseluaika näkyy raportissa oletuksena minuutteina, joten muista muuttaa se näkymään tunteina. Tämä onnistuu klikkaamalla kaaviossa avattavaa Vertaa tietoja ‑valikkoa ja valitsemalla sitten Katseluaika (tunteina).

Katseluaikaraportin katseleminen

Creator Studion perinteinen versio

Siirry suoraan katseluaikaraporttiin tai seuraa alla olevia ohjeita.

1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta tilisi > Creator Studio.
  3. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Analyysit > Katseluaika.
  4. Raportin yläreunassa on seuraavat tiedot: Impressiot > Klikkausprosentti > Näyttökerrat > Näyttökertojen keskimääräinen kesto > Katseluaika.
  5. Lataa raportti valitsemalla oikeasta yläkulmasta Vie raportti.
Hakeminen
Voit hakea YouTube-kumppaniohjelman jäseneksi neljässä vaiheessa tililtäsi Creator Studion tai YouTube Studion betaversion kautta. Kanavasi tarkastetaan, kun se täyttää ohjelman kelpoisuusvaatimukset.
Mitä tapahtuu, kun haet?
Kun kanavasi täyttää ohjelman vaatimukset, käymme läpi kanavan toiminnan ja tarkastamme, että sen sisältö on YouTube-kumppaniohjelman käytäntöjen, YouTuben palveluehtojen, YouTuben roskasisältökäytäntöjen ja yhteisön sääntöjen mukaista.
Ilmoitamme sinulle sähköpostilla heti, kun olemme tarkastaneet kanavasi. Voit myös tarkistaa hakemuksesi tilan kohdasta Creator Studio > Kanava > Kaupallistaminen. Kanavan tarkastaminen voi kestää joitakin viikkoja.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tapahtuu, jos kanavani ei enää täytä ohjelman vaatimuksia?

YouTube ei poista kanavaa kumppaniohjelmasta automaattisesti, jos kanava ei enää täytä ohjelman vaatimuksia. YouTube pidättää kuitenkin oikeuden oman harkintansa mukaan poistaa kaupallistamisen käytöstä kanavalta, jolla ei ladata videoita, postata yhteisöpostauksia tai olla muutoin aktiivisia yli kuuteen kuukauteen.

Jos kanava rikkoo mitä tahansa YouTube-kumppaniohjelman käytäntöä, se menettää kaupallistamisoikeuden katseluajasta ja tilaajamäärästä riippumatta.
Entä jos kanavani ei täytä ohjelman vaatimuksia?

Jos kanavasi ei vielä täytä ohjelman vaatimuksia, tee lisää alkuperäistä sisältöä ja kasvata kanavasi yleisöä. Seuraavista resursseista voi olla apua kanavasi kasvattamisessa:

Katso kaikki sisällöntuottajien resurssit.
Vaikuttaako kaupallistamisen tila hakutuloksiin?
Kaupallistamisen tila ei vaikuta videoiden näkymiseen YouTubessa.
Mitä tapahtuu, jos menetän YouTube-kumppaniohjelman jäsenyyden?

Jos kanavaasi ei enää katsota oikeuteuksi kaupallistamiseen, kanavallasi ei enää voi käyttää mitään YouTube-kumppaniohjelmaan liittyviä kaupallistamistyökaluja eikä ‑ominaisuuksia.

Jos olemme poistaneet kaupallistamisen käytöstä käytäntörikkomuksen vuoksi, siirry kaupallistamisen sivulle ja tutustu tarkemmin käytäntöön, jota kanavasi rikkoi. Tarkista sitten, ovatko videosi YouTube-kumppaniohjelman käytäntöjen ja yhteisön sääntöjen mukaisia.Jos huomaat joidenkin videoiden olevan käytäntöjemme vastaisia, muokkaa niitä tai poista ne.

Vaikka et ole YouTube-kumppaniohjelman jäsen, voit ladata YouTubeen alkuperäistä sisältöä ja kasvattaa kanavasi yleisöä. Voi hakea ohjelmaan uudelleen 30 päivän kuluttua.