Privacyinstellingen van abonnementen wijzigen

Je kunt ervoor kiezen om de kanalen waarop je bent geabonneerd openbaar te delen of privé te houden. Alle instellingen staan standaard op privé.

• Privé: Als je abonnementen op privé zijn ingesteld, kunnen andere gebruikers niet zien op welke kanalen je bent geabonneerd. Je account wordt niet weergegeven in de Abonneelijst van een kanaal, ook al ben je geabonneerd.
  • Openbaar: Als je abonnementen op openbaar zijn ingesteld, kunnen andere gebruikers zien op welke kanalen je bent geabonneerd. Je abonnementen worden weergegeven op je kanaalpagina en je account wordt weergegeven in de Abonneelijst van kanalen waarop je bent geabonneerd.

Je kanaalabonnementen openbaar of privé maken

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je profielfoto .
  3. Klik op Instellingen Settings
  4. Selecteer in het linkermenu Privacy.
  5. Vink onder 'Likes en abonnementen' het selectievakje aan of uit naast Al mijn abonnementen privé houden.
  6. Klik op Opslaan.

Je aantal abonnees verbergen

Als je je aantal abonnees verbergt, kunnen anderen op YouTube dit aantal niet zien. Zelf kun je je aantal abonnees nog wel bekijken in YouTube Studio.

1. Log in op je Google-account.
  2. Ga naar YouTube Studio.
  3. Klik op Instellingen en dan Kanaal en dan Geavanceerde instellingen.
  4. Vink 'Weergeven hoeveel personen op mijn kanaal geabonneerd zijn' uit onder 'Aantal abonnees'.
  5. Klik op Opslaan.