3D-video's uploaden

Je kunt 3D-video's uploaden en afspelen als rechthoekige 3D-video's, VR180-video's of als driedimensionale 360°-video's (VR-video's).

YouTube ondersteunt de LR-stereo-indeling (links en rechts naast elkaar) voor 3D-video's. De video moet stereometadata bevatten, zoals:

• st3d-box in .mov/.mp4,
  • StereoMode-element, ingesteld op LR in .mkv/.webm, of
  • FPA-metadata in H264 SEI-koppen.

Als je 3D-video geen 3D-metadata bevat, kun je deze toevoegen met videobewerkingssoftware zoals Sony Vegas Pro of GoPro Studio. Je kunt ook de FFmpeg-tool gebruiken.

H.264-gecodeerde video in een .mov- of .mp4-container

ffmpeg -i input_file.mkv -vcodec libx264 -x264opts "frame-packing=3" output_file.mp4

Matroska- en WebM-video

ffmpeg -i input_file.mkv -c copy -metadata:s:v:0 stereo_mode=1 output_file.mkv

Opmerking: Nadat je een video met de tags hebt geüpload, wordt de video pas in 3D afgespeeld als deze volledig is verwerkt. Tot die tijd wordt de video niet in 3D afgespeeld.