Legg til videominiatyrbilder på YouTube

Et videominiatyrbilde gir seerne et kort glimt av innholdet i videoen din. Du kan velge mellom miniatyrbildene YouTube genererer automatisk, eller laste opp ditt eget hvis kontoen din er bekreftet. Sørg for at miniatyrbildet er i tråd med retningslinjene for brukere.

Legg til automatiske eller egendefinerte miniatyrbilder

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Velg et automatisk generert miniatyrbilde, eller klikk på Last opp et miniatyrbilde for å opprette et egendefinert videominiatyrbilde basert på et bilde på enheten din.
  5. Klikk på LAGRE.
Merk: Det kan ta litt tid før endringer i miniatyrbilder vises på YouTube.

Anbefalte fremgangsmåter for egendefinerte miniatyrbilder

Bildestørrelse og -oppløsning

Det egendefinerte miniatyrbildet bør være så stort som mulig. Det brukes som forhåndsvisningsbilde i den innebygde spilleren. Vi anbefaler at egendefinerte miniatyrbilder

• har en oppløsning på 1280 x 720 (med en minimumsbredde på 640 piksler)
  • lastes opp i bildeformater som JPG, GIF eller PNG
  • er under grensen på 2 MB for videoer eller 10 MB for podcaster
  • har et høyde/bredde-forhold på 16 : 9, siden det er mest brukt i YouTube-spillere og -forhåndsvisninger
  • har et høyde/bredde-forhold på 1 : 1 (1280 x 1280 piksler) i stedet for 16 : 9 hvis det er for en podcastspilleliste

Retningslinjer for miniatyrbilder

Alle egendefinerte miniatyrbilder må følge retningslinjene for brukere. Hvis miniatyrbildene dine inneholder noe av dette, kan de bli avvist, og du kan få en advarsel mot kontoen din:
  • nakenhet eller seksuelt innhold
  • hatsk innhold
  • vold
  • skadelig eller farlig innhold
Gjentatte brudd på retningslinjene kan føre til at du mister muligheten til å bruke egendefinerte miniatyrbilder i 30 dager – eller i verste fall at kontoen din blir sagt opp. Finn ut mer om advarsler om brudd på retningslinjene for brukere.
Hvis du får en advarsel, sender vi deg en e-post, og du ser et varsel i kanalinnstillingene dine neste gang du logger på YouTube. Du kan klage på advarselen hvis du mener at miniatyrbildene dine ikke bryter med retningslinjene for brukere på YouTube. Hvis klagen din tas til følge og du ikke allerede har byttet ut miniatyrbildet, kan vi gjenopprette det.

Grenser for egendefinerte miniatyrbilder

Det finnes en grense for hvor mange egendefinerte miniatyrbilder som kan lastes opp på en kanal per dag. Hvis du ser feilmeldingen «Den daglige grensen for egendefinerte miniatyrbilder er nådd» når du prøver å laste opp et miniatyrbilde, kan du prøve på nytt om 24 timer.
Grensen kan variere avhengig av land/region eller kanalhistorikk. Opphavsrettsadvarsler kan påvirke kvalifisering basert på kanalhistorikk. Advarsler om brudd på retningslinjene for brukere påvirker hvor mange egendefinerte miniatyrbilder du kan laste opp.
Merk: Du kan ikke laste opp egendefinerte miniatyrbilder for Shorts-videoer på samme måte som med lange videoer. Du kan velge et bilde fra Shorts-videoen som skal brukes som miniatyrbilde og vises i søkeresultater, på hashtag- og lydvendepunktsider, samt på kanalsiden. Når du har valgt et miniatyrbilde, kan du ikke endre det etter at du har lastet opp videoen.

Hvorfor er de egendefinerte miniatyrbildene mine deaktivert?

YouTube kan deaktivere egendefinerte miniatyrbilder for visse søkeresultater hvis bildene anses som upassende for seerne.
Alle egendefinerte miniatyrbilder må følge retningslinjene for brukere.