Legg til videominiatyrbilder

Med miniatyrbilder kan publikum se et øyeblikksbilde av videoen din når de blar gjennom innhold på YouTube. Når videoen er lastet opp, kan du velge ett av de tre miniatyrbildene som YouTube genererer automatisk – eller laste opp ditt eget hvis kontoen din er bekreftet.

Du kan også legge til miniatyrbilder i YouTube Studio-appen på en mobilenhet.

Legg til eller endre et videominiatyrbilde

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Velg en video ved å klikke på miniatyrbildet.
  4. Velg et automatisk generert miniatyrbilde og deretter Lagre
Merk: Det kan ta litt tid før endringer i miniatyrbildene dine vises på YouTube.

Lag et egendefinert videominiatyrbilde

Du må ha en bekreftet konto for å laste opp egendefinerte miniatyrbilder.

Nye videoer

Opplastinger

1. Velg OPPRETT  for å laste opp videoen din.
  2. Under «Miniatyrbilde» velger du Last opp et miniatyrbilde.

Direktesendinger

1. Velg OPPRETT  etterfulgt av Send direkte.
  2. På «Send direkte»-skjermen velger du Endre MINIATYRBILDE.

Opplastede videoer

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Velg en video ved å klikke på miniatyrbildet.
  4. Under «Miniatyrbilde» velger du Last opp et miniatyrbilde.
  5. Velg filen du vil bruke som egendefinert miniatyrbilde.
  6. Velg Lagre.

Når du har lagt til et egendefinert miniatyrbilde, kan du holde markøren over det og klikke på Mer  for å laste ned eller endre miniatyrbildet.

Se hvordan du legger til et egendefinert videominiatyrbilde

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere hvis du vil se hvordan du legger til et egendefinert videominiatyrbilde.

How to Add Custom Thumbnails to Your YouTube Videos

Anbefalte fremgangsmåter for egendefinerte miniatyrbilder

Bildestørrelse og -oppløsning

Det egendefinerte miniatyrbildet bør være så stort som mulig. Det brukes som forhåndsvisningsbilde i den innebygde spilleren. Vi anbefaler at de egendefinerte miniatyrbildene

• har en oppløsning på 1280 x 720 (med en minimumsbredde på 640 piksler)
  • lastes opp i bildeformater som JPG, GIF eller PNG
  • ikke overskrider grensen på 2 MB
  • har et høyde/bredde-forhold på 16:9, siden det er dette som er mest brukt i YouTube-spillere og -forhåndsvisninger

Retningslinjer for miniatyrbilder

Alle egendefinerte miniatyrbilder må være i samsvar med retningslinjene for brukere. Hvis miniatyrbildene dine inneholder noe av følgende, kan de bli avvist, og du kan få en advarsel mot kontoen din:
  • nakenhet eller seksuelt innhold
  • hatsk innhold
  • vold
  • skadelig eller farlig innhold
Gjentatte brudd på retningslinjene kan føre til at du mister muligheten til å bruke egendefinerte miniatyrbilder i en periode på 30 dager – eller til og med kontooppsigelse. Finn ut mer om advarsler om brudd på retningslinjene for brukere.
Hvis du får en advarsel, sender vi deg en e-post, og du ser et varsel i kanalinnstillingene dine neste gang du logger på YouTube. Du kan klage på advarselen hvis du mener at miniatyrbildene dine ikke bryter med retningslinjene for brukere på YouTube. Hvis klagen din tas til følge og du ikke allerede har byttet ut miniatyrbildet, kan vi gjenopprette det.

Grenser for egendefinerte miniatyrbilder

Det finnes en grense for hvor mange egendefinerte miniatyrbilder som kan lastes opp på en kanal per dag. Hvis du ser feilmeldingen «Den daglige grensen for egendefinerte miniatyrbilder er nådd» når du prøver å laste opp et miniatyrbilde, må du prøve på nytt om 24 timer.
Grensen kan variere avhengig av land/region eller kanalhistorikk. Opphavsrettsadvarsler kan påvirke om du er kvalifisert for å ha kanalhistorikk. Advarsler om brudd på retningslinjene for brukere påvirker hvor mange egendefinerte miniatyrbilder du kan laste opp.

Hvorfor er de egendefinerte miniatyrbildene mine deaktivert?

Vi kan deaktivere egendefinerte miniatyrbilder for visse søkeresultater hvis bildene anses som upassende for seerne.
Alle egendefinerte miniatyrbilder må være i samsvar med retningslinjene for brukere.