Videon pikkukuvan lisääminen YouTubessa

Videoiden pikkukuvat ovat videoiden nopeita esittelyjä. Voit valita jonkin YouTuben automaattisesti luomista pikkukuvista, tai jos tilisi on vahvistettu, voit ladata oman pikkukuvan. Varmista, että pikkukuva on yhteisösääntöjen mukainen.

Automaattisten tai omien pikkukuvien lisääminen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Valitse automaattisesti luotu pikkukuva tai valitse Lataa pikkukuva , jos haluat luoda laitteellasi olevasta kuvasta oman pikkukuvan.
  5. Klikkaa TALLENNA.
Huom. Voi mennä jonkin aikaa ennen kuin pikkukuvan muutokset näkyvät YouTubessa.

Omien pikkukuvien parhaat käytännöt

Kuvakoko ja resoluutio

Oman pikkukuvan kannattaa olla mahdollisimman suuri. Sitä käytetään upotetussa soittimessa esikatselukuvana. Pikkukuvan suositellut ominaisuudet:

• resoluutio 1 280 x 720 (vähimmäisleveys 640 pikseliä)
  • ladattu kuvamuodossa (esim. JPG, GIF tai PNG)
  • koko alle 2 Mt (videot) tai alle 10 Mt (podcastit)
  • kuvasuhde 16:9, jos mahdollista, sillä se on käytetyin YouTube-soittimissa ja ‑esikatseluissa
  • podcast-soittolistojen kohdalla kuvasuhde 1:1 (1 280 x 1 280 pikseliä).

Pikkukuvakäytännöt

Kaikkien omien pikkukuvien on oltava yhteisösääntöjen mukaisia. Pikkukuva voidaan hylätä, ja kanavallesi voidaan antaa varoitus, jos pikkukuva sisältää jotain seuraavista:
  • Alastomuus tai seksuaalisesti provosoiva sisältö
  • Vihamielinen sisältö
  • Väkivalta
  • Haitallinen tai vaarallinen sisältö
Jos rikot käytäntöjä toistuvasti, oikeutesi omien pikkukuvien käyttöön voidaan poistaa 30 päivän ajaksi ja tilisi voidaan jopa lopettaa. Lue lisää yhteisösääntöjen rikkomisesta annettavista varoituksista.
Saat varoituksesta tiedon sähköpostiin ja näet kanavan asetuksissa ilmoituksen, kun seuraavan kerran kirjaudut sisään YouTubeen. Voit tehdä varoituksesta valituksen, jos pikkukuvasi eivät mielestäsi riko YouTuben yhteisösääntöjä. Jos valituksesi hyväksytään etkä ole vielä vaihtanut pikkukuvaa, voimme palauttaa sen käyttöön.

Oman pikkukuvan rajoitukset

Kanavalle voi ladata yhden päivän aikana vain tietyn määrän omia pikkukuvia. Jos saat oman pikkukuvan lataamisen yhteydessä virheilmoituksen "Omien pikkukuvien päivittäinen enimmäismäärä on täyttynyt", kokeile uudelleen 24 tunnin kuluttua.
Rajat voivat vaihdella maan/alueen tai kanavahistorian mukaan. Kanavan historiatiedoissa voidaan ottaa huomioon tekijänoikeusvaroitukset. Omien pikkukuvien latausrajaan vaikuttavat mahdolliset yhteisösääntöjen rikkomukset.
Huom. Shorts-videolle ei voi ladata omaa pikkukuvaa. Voit valita Shorts-videosta kuvan, joka toimii videon pikkukuvana hakutuloksissa, hashtag- ja audio-pivot-sivuilla sekä kanavasivulla. Valittua pikkukuvaa ei voi muuttaa videon lataamisen jälkeen.

Miksi en voi käyttää omia pikkukuvia?

YouTube voi poistaa omat pikkukuvat käytöstä tiettyjen hakutulosten yhteydessä, jos pikkukuvien katsotaan olevan katsojille sopimattomia.
Kaikkien omien pikkukuvien on oltava yhteisösääntöjen mukaisia.