På vei opp på YouTube

På vei opp viser hva folk er opptatt av på YouTube og ellers i verden. Målet med På vei opp er å løfte frem videoer og Shorts-videoer som mange kan ha interesse av å se. Noen trender er enkle å forutse, som nye sanger fra populære artister eller nye filmtrailere. Andre kan være mer overraskende, som virale videoer.

Innholdet i På vei opp er ikke personlig tilpasset – de samme videoene vises for alle seere i samme land. Derfor ser du kanskje videoer og Shorts-videoer på et annet språk enn det du bruker i nettleseren. I India er det imidlertid en På vei opp-liste for hvert av de ni vanligste språkene.

I enkelte land kan populære Shorts-videoer fremheves på en hylle eller fane på På vei opp-siden, eller du ser kanskje Shorts-videoer merket med På vei opp i feeden din eller på vendepunktsidene.

Listen over videoer på vei opp oppdateres omtrent hvert 15. minutt. For hver oppdatering kan videoene klatre, synke eller beholde samme plass på listen.

Hva avgjør om en video havner på På vei opp-listen?

Det publiseres mange gode videoer på YouTube hver eneste dag, og det er begrenset hvor mange som kan få plass på På vei opp-listen. Målet med På vei opp er å løfte frem videoer som

• mange seere har interesse av
  • ikke er klikkagn, villedende eller sensasjonspregede
  • gir et bilde av hva som er i fokus på YouTube og ellers i verden
  • viser frem mangfoldet av skapere
  • ideelt sett er overraskende eller nyskapende

Med På vei opp prøver vi å balansere alle disse faktorene. For å oppnå dette vurderes videoer på bakgrunn av mange signaler, inkludert (men ikke begrenset til)

• antall avspillinger
  • hvor raskt videoen genererer avspillinger (dvs. «temperatur»)
  • hvor avspillingene kommer fra (inkludert utenfor YouTube)
  • hvor lenge videoen har ligget ute
  • resultatene for videoen sammenlignet med andre nylige opplastinger fra samme kanal

Med en kombinasjon av disse signalene lager vi en liste over videoer som viser hva som er i fokus på YouTube. Samtidig prøver vi å vise innhold som er relevant for seerne våre, og som gjenspeiler innholdet på plattformen. Dermed kan det hende at videoen med det høyeste antallet avspillinger på en bestemt dag ikke havner øverst i På vei opp-listen, og at videoer med flere avspillinger kan havne under videoer med færre avspillinger.

Vi er opptatt av at På vei opp-siden skal være trygg, så vi har filtre som luker ut videoer med innhold for voksne, overdrevent stygt språk eller vold, eller som på andre måter er uegnet – for eksempel videoer der andre i fellesskapet omtales på en nedsettende måte. I USA og andre steder har vi dessuten ansatte som fungerer som et siste, manuelt filter, slik at sikkerheten ivaretas.

YouTube tar ikke imot betaling for å gi videoer i På vei opp-listen bedre plassering, og vi favoriserer ikke bestemte skapere. Vi inkluderer ikke avspillinger fra YouTube-annonser når vi velger ut videoer til På vei opp. I de fleste største markedene sørger vi for at minst halvparten av På vei opp-videoene kommer fra skapere som hovedsakelig lager innhold for YouTube.

Tilgangsinnstillinger for På vei opp-videoer

En video kan bare vises på På vei opp-fanen hvis tilgangsinnstillingen for videoen er offentlig. Enkelte videoer skjules kanskje fra På vei opp-siden hvis Begrenset innhold-modus er slått på. Finn ut mer om Begrenset innhold-modusen her