Persmappen voor artiesten

Net als je muziek en video's is je persmap een uiting van je creativiteit. We willen dat zowel potentiële als bestaande fans kunnen zien wie je bent als ze je werk op YouTube tegenkomen.

Afbeeldingen voor je persmap uploaden

Op YouTube kunnen je afbeeldingen worden gebruikt in YouTube-zoekresultaten, YouTube-hitlijsten, de YouTube Music-app, afspeellijsten en banners. Je kunt je persmap op elk moment updaten.

Je wordt gevraagd om dezelfde afbeelding twee keer te uploaden. De ene afbeelding wordt op YouTube gebruikt, de andere in de YouTube Music-app.

1. Log op je computer in bij YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Klik aan de linkerkant, onder Artiestencentrum, op Persmap.
  4. Kies een foto van hoge kwaliteit die aan onze richtlijnen voor afbeeldingen voldoet.
  5. Als je een profielfoto wilt toevoegen, klik je in stap 2 op de knop Foto updaten.
    • Je profielfoto komt uit je Google-account. Wanneer je deze foto uploadt of bewerkt, word je omgeleid naar je Google-pagina 'Over mij'.
    • Nadat je je Google-pagina 'Over mij' hebt bewerkt, kun je binnen Creator Studio terugkeren naar het artiestencentrum om de update van je persmap af te ronden.
  6. Selecteer vervolgens in stap 3 Foto updaten om je galerijfoto toe te voegen.
    • Voor de consistentie raden we je aan de foto te gebruiken die je ook in de vorige stap hebt gebruikt.

Een biografie voor je persmap uploaden

Je biografie kan worden gebruikt in YouTube-zoekopdrachten, je kanaal en de YouTube Music-app. Je kunt je persmap op elk gewenst moment updaten.

Als je je biografie wilt updaten, klik je in het vak Biografie, voer je je biografie in en selecteer je Biografie opslaan. Zorg ervoor dat je deze richtlijnen volgt:

• Gebruik minder dan 1500 tekens. Na ongeveer 150 tekens breekt YouTube Music de biografie af en wordt de resterende tekst achter een Meer-link geplaatst.
  • Zorg ervoor dat de content voldoet aan onze communityrichtlijnen.
  • Houd je biografie up-to-date. Nieuws over een toekomstig album of een nieuwe release in je biografie kan al snel verouderd worden.

De afbeeldingen of biografie voor je persmap verwijderen of updaten

1. Log op je computer in bij YouTube.
  2. Selecteer in de rechterbovenhoek je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Klik aan de linkerkant, onder Artiestencentrum, op Persmap.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de afbeelding die je wilt updaten of verwijderen en klik vervolgens op de knop Verwijderen.
  5. Scroll omlaag en klik op Opslaan.
Richtlijnen voor afbeeldingen
Afbeeldingen van artiesten kunnen op verschillende plaatsen op YouTube, Google en sommige sites van derden worden weergegeven. Volg deze richtlijnen om er zeker van te zijn dat je afbeelding er op al deze plekken goed uitziet:
  • Vorm en stand: Afbeeldingen moeten rechthoekig zijn en in de liggende modus staan.
  • Grootte: Afbeeldingen moeten minimaal een grootte van 5120 x 2880 pixels hebben.
  • Resolutie: Afbeeldingen moeten minimaal een resolutie van 150 DPI hebben.
  • Indeling: Je kunt alleen afbeeldingen met de JPG- of PNG-indeling uploaden.
  • Witte ruimte: Je afbeelding wordt tot een vierkant en een cirkel bijgesneden, dus zorg ervoor dat er voldoende ruimte is rond de randen van je afbeelding.
  • Beeldinhoud: Je gezicht of jullie gezichten moeten zichtbaar zijn op de profielafbeelding. Gebruik geen tekst of albumhoes.
  • Communityrichtlijnen: Zorg ervoor dat je afbeelding aan de communityrichtlijnen van YouTube voldoet.

In het gedeelte Voorbeeldafbeeldingen hieronder zie je hoe persmapfoto's kunnen worden bijgesneden.

Voorbeeldafbeeldingen

Hier vind je praktische tips die je moet volgen wanneer je afbeeldingen voor je persmap uploadt.

Bij solo-artiesten moeten het hoofd en de schouders zichtbaar zijn, niet het hele lichaam:

Voor groepen is meer ruimte nodig, zodat mensen niet buiten de afbeelding vallen wanneer deze automatisch wordt bijgesneden: