Kom igång med YouTube VR

Med YouTube VR-appen kan du enkelt hitta och titta på 360-gradersvideor och VR-innehåll med vissa headset och enheter.

Logga in

Om du loggar in på YouTube VR får du en upplevelse med ett antal fördelar. Du kan till exempel se dina prenumerationer.

Logga in

1. Välj konto- och inställningsikonen på startskärmen.
  2. Klicka på Logga in.
  3. En aktiveringskod visas.
  4. Öppna https://youtube.com/activate på en dator eller mobil enhet.
  5. Ange aktiveringskoden.
  6. Logga in när du blir ombedd att göra det. Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använder med YouTube. Om du redan är inloggad går du vidare till nästa steg.
  7. När du är inloggad kommer du automatiskt att loggas in på enheten.
Obs! I steg tre på vissa plattformar kan du kopiera koden till urklipp och sedan öppna plattformens webbläsare för att ange koden. Tryck länge på utlösaren för att klistra in koden i fältet.
Obs! Varumärkeskonton stöds inte för närvarande.

Logga ut

1. Välj konto- och inställningsikonen på startskärmen.
  2. Välj det konto du vill logga ut från.
  3. Klicka på Logga ut.

Bläddra bland videor

Du kan bläddra bland videor på startsidan eller i spellistor genom att rulla upp och ned på styrplattan. Du kan när som helst öppna startskärmen genom att välja YouTube-logotypen.

Söka efter videor

Du kan söka efter videor i YouTube VR på två sätt: med röstsökning eller tangentbordssökning. Du hittar sökningen i menyn med uppspelningsknappar eller på startsidan.

Röstsökning

1. Klicka på Sök Sök.
  2. Välj mikrofonikonen.
  3. Säg ditt sökord högt.

Sökning med tangentbord

1. Klicka på Sök Sök.
  2. Skriv det du söker efter med hjälp av tangentbordet.

Du kan filtrera sökresultaten genom att välja ett eller flera av följande alternativ: 360°, VR180, 4K, 3D och CC.

Uppspelningsknappar

Klicka var som helst på skärmen när du spelar upp en video.

Med uppspelningsknapparna kan du göra mycket, bland annat

• spela upp/pausa videon
  • ändra volymen
  • gå till föregående video
  • gå till nästa video
  • ändra visningsinställningar.

Aktivera eller inaktivera textning

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Klicka på Textning.
  3. Välj önskat språk.

Ändra videokvalitet

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Klicka på Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.

Aktivera eller inaktivera Böjd skärm (för videor och annonser som inte är 360 grader)

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Välj Böjd skärm och aktivera eller inaktivera.

Om du vill stänga uppspelningsknapparna klickar du var som helst i videon eller väntar tills de stängs automatiskt.

Centrera om vyn

Det kan hända att markören eller vyn börjar dra i en riktning. Markören och vyn kan snabbt centreras om med kontrollen.
  1. Rikta kontrollen framåt.
  2. Håll ned hemknappen på kontrollen.

Rapportera olämpliga videor, kanaler och annat innehåll

Om du använder en VR-enhet kan du följa anvisningarna nedan för att rapportera olämpligt innehåll direkt från YouTube VR-appen.

Rapportera en video

YouTube granskar rapporterade videor dygnet runt alla dagar. En video kan rapporteras när som helst efter att den har laddats upp till YouTube. Om granskarna inte hittar några överträdelser kommer videon finnas kvar även om den rapporteras flera gånger.
Så här rapporterar du en video:
  1. Öppna YouTube-appen .
  2. Leta reda på videon du vill rapportera.
  3. Tryck på knappen (eller nyp om du använder händerna) för att visa uppspelningsfältet.
  4. Välj Inställningar  till höger om uppspelningsfältet följt av Rapportera .
  5. Välj den anledning som bäst passar överträdelsen i videon.
  6. Bekräfta genom att välja OK.

Obs! Om du vill kontrollera statusen för en video som du har rapporterat öppnar du Rapporthistorik på en dator. Läs mer om rapporthistoriken.

Rapportera en Shorts-video

YouTube granskar rapporterade videor dygnet runt alla dagar. En video kan rapporteras när som helst efter att den har laddats upp till YouTube. Om granskarna inte hittar några överträdelser kommer videon finnas kvar även om den rapporteras flera gånger.
Du kan rapportera YouTube Shorts-videor från Shorts-spelaren:
  1. Logga in på YouTube.
  2. Leta reda på Shorts-videon du vill rapportera.
  3. Tryck på knappen (eller nyp om du använder händerna) för att visa uppspelningsfältet.
  4. Välj Inställningar  till höger om uppspelningsfältet följt av Rapportera .
  5. Välj den anledning som bäst passar överträdelsen i videon.
  6. Bekräfta genom att välja OK.

Obs! Om du vill kontrollera statusen för en video som du har rapporterat öppnar du rapporteringhistoriken på en dator. Läs mer om rapporteringshistoriken.

Rapportera en kanal

Du kan rapportera användare, olämpliga bakgrundsbilder eller olämpliga profilavatarer. Så här rapporterar du en kanal:
  1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna kanalsidan du vill rapportera.
  3. Välj Mer ” uppe till höger följt av Rapportera användare .
  4. Välj den anledning som bäst passar kanalens överträdelse.
  5. Välj Rapportera.
    • Valfritt: I fönstret som öppnas kan du bli ombedd att ange mer information. Ange andra uppgifter du vill dela.

Obs! När du rapporterar en kanal granskar vi inte kanalens videor. Vi använder videorna du eventuellt bifogar i rapporten för att förstå kanalen bättre, men vi kontrollerar inte om det finns överträdelser i videorna. Kanalegenskaperna vi granskar omfattar, men är inte begränsade till, kanalens profilfoto, namn och beskrivning. Om du anser att en kanals specifika videor bryter mot våra policyer bör du rapportera de specifika videorna.

Rapportera en spellista

Du kan rapportera en spellista om dess innehåll, titel, beskrivning eller taggar strider mot riktlinjerna för communityn:
  1. Öppna YouTube-appen .
  2. Leta reda på spellistan du vill rapportera.
  3. Välj Mer till ” till höger om knappen Spela upp alla följt av Rapportera     följt av Rapportera.

Rapportera en miniatyr

Du kan rapportera en videominiatyr som bryter mot våra riktlinjer för communityn:
  1. Öppna YouTube-appen .
  2. Öppna videon du vill rapportera på startsidan, i förslag på videor eller i sökresultat. Du kan inte rapportera en miniatyr från en videos visningssida.
  3. Välj Mer  ” upp till höger i miniatyren följt av Rapportera .
  4. Välj den anledning som bäst beskriver varför du vill rapportera miniatyren.
  5. Välj Rapportera.

Rapportera en kommentar

Du kan rapportera en kommentar som bryter mot våra riktlinjer för communityn:
  1. Logga in på YouTube.
  2. Leta reda på kommentaren du vill rapportera.
  3. Välj Mer  ” följt av Rapportera .
  4. Välj vilken policy kommentaren strider mot.
  5. Bekräfta genom att välja OK.
    • Valfritt: När du som kreatör har rapporterat en kommentar kan du förhindra att den personens kommentarer visas på din kanal. Markera rutan bredvid Dölj användaren på min kanal följt av välj OK.

Min kommentar har felaktigt markerats som spam

Om du anser att en kommentar felaktigt har markerats som spam kan du kontakta uppladdaren och be personen återinföra kommentaren.

Rapportera en annons

Om du hittar en annons som är olämplig eller strider mot Google Ads-policyerna kan du rapportera den. Fyll i och skicka in det här formuläret.
Så här rapporterar du en annons från en video:
  1. Längst ned i annonsen väljer du Varför visas annonsen? .
  2. Välj Rapportera annons .
  3. Fyll i och skicka in formuläret. Vårt team granskar din anmälan av annonsen och vidtar åtgärder om det behövs.