Kom igång med YouTube VR

Med YouTube VR-appen kan du enkelt hitta och titta på 360-gradersvideor och VR-innehåll med vissa headset och enheter.

Obs! Instruktionerna nedan gäller användare som har Daydream View-kontrollen. Läs mer om YouTube VR-appens systemkrav och tillgänglighet.

Logga in

Med YouTube VR får du en personlig upplevelse när du är inloggad samt tillgång till ett fördelar, till exempel att visa dina prenumerationer.

Logga in

1. Klicka på Konto på startsidan.
  2. Välj Logga in.
  3. Välj det konto du vill använda.

Logga in på Oculus Go och Oculus Quest

1. Klicka på Konto på startsidan.
  2. Klicka på Logga in.
  3. En aktiveringskod visas.
  4. Öppna https://youtube.com/vractivate på en dator eller mobil enhet.
  5. Ange aktiveringskoden.
  6. Logga in när du blir ombedd att göra det. Om du har flera Google-konton väljer du kontot du använder med YouTube. Om du redan är inloggad går du vidare till nästa steg.
  7. När du är inloggad kommer du automatiskt att loggas in på din Oculus Go- eller Oculus Quest-enhet.
Obs! Oculus Go och Oculus Quest har för närvarande inte stöd för varumärkeskonton.

Logga ut

1. Klicka på Konto på startsidan.
  2. Välj det konto du vill logga ut från.
  3. Klicka på Logga ut.

Bläddra bland videor

Du kan bläddra bland videor på startsidan eller i spellistor genom att rulla upp och ned på styrplattan. Du kan när som helst komma till startsidan på två sätt.
  1. Klicka på App-knappen på kontrollen.
  2. Klicka på rutnätsikonen  med spelarkontrollerna.

Söka efter videor

Du kan söka efter videor i YouTube VR på två sätt: med röstsökning eller tangentbordssökning. Du hittar sökningen i spelarkontrollens meny eller på startsidan.

Röstsökning

1. Klicka på Sök Sök .
  2. Välj Röst.
  3. Säg ditt sökord högt.

Sökning med tangentbord

1. Klicka på Sök Sök .
  2. Välj Tangentbord.
  3. Skriv vad du vill söka efter.

Du kan filtrera dina sökresultat genom att välja ett eller flera av följande alternativ: 360°, 3D, Live, 4K och CC.

Spelarkontroller

När du spelar upp en video klickar du på App-knappen på kontrollen eller på styrplattan för att komma åt spelarkontrollerna.

Med spelarkontrollerna kan du göra mycket:

• Ändra volym (Du kan också ändra volymen genom att klicka på + och - till höger på kontrollen).
  • Gå till föregående video.
  • Gå till nästa video.

Du kan också ändra dina visningsinställningar i spelarkontrollens meny.

Obs! Om du använder en Oculus Quest 2- eller Oculus Quest-enhet kan du aktivera Hand Tracking för att styra med händerna i stället för med spelarkontrollen.

Aktivera eller inaktivera textning

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Klicka på Textning.
  3. Välj önskat språk.

Ändra videokvalitet

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Klicka på Kvalitet.
  3. Välj önskad videokvalitet.

Aktivera eller inaktivera Böjd skärm (för videor och annonser som inte är 360 grader)

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Välj Böjd skärm och aktivera eller inaktivera.

Ändra miljö

1. Klicka på Inställningar Inställningar .
  2. Klicka på Miljö.
  3. Välj önskad miljö.

Du kan också zooma in och ut i videor som inte är 360 grader.

1. Dra uppåt med fingret på styrplattan för att zooma in.
  2. Dra nedåt med fingret på styrplattan för att zooma ut.

Om du vill stänga spelarkontrollerna klickar du på App-knappen eller styrplattan igen.

Centrera om vyn

Det kan hända att markören eller vyn börjar dra i en riktning. Markören och vyn kan snabbt centreras om med kontrollen.
  1. Rikta kontrollen framåt.
  2. Håll ned hemknappen på kontrollen.