Kreatör på väg upp och Artist på väg upp

Obs! Den här funktionen är tillgänglig på YouTube i vissa länder och områden på datorer och mobila enheter.

Det träder fram nya kreatörer och artister varje dag på YouTube. Vårt mål är att dela några av dem med hela världen för att fira YouTubes mångfald och kraftfulla budskap. Vi vill också hjälpa kreatörer och artister att hitta sina fans.

YouTube lyfter fram nya kreatörer och artister på fliken Populärt:

• Artist på väg upp: Här visas nya musikvideor från en artist på väg upp.
  • Kreatör på väg upp: Här ligger fokus på en YouTube-kanal på väg upp (inte musik).
  • Gamingkreatör på väg upp: Här fokuseras det på gamingkreatörer på väg upp på datorer och mobila enheter.

De utvalda artisterna och kreatörerna visas under Populärt i 24 timmar. Under den här tidsperioden får de även ett blått märke för Artist på väg upp eller Innehållsskapare på väg upp som visas med deras kanalnamn på fliken Populärt. Läs mer om fliken Populärt.

Länder och områden som stöds

• Artist på väg upp: Kanada, USA
  • Kreatör på väg upp: Australien, Brasilien, Frankrike, Filippinerna, Förenade kungariket, Indien, Indonesien, Italien, Japan, Kanada, Latinamerika, Malaysia, Mellanöstern, Mexiko, Nordafrika, Pakistan, Polen, Spanien, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Tyskland, USA, Vietnam
  • Gamingkreatör på väg upp: Japan, USA

Urvalskriterier

Med funktionerna Kreatör på väg upp och Artist på väg upp visas lovande talanger upp på YouTube. Det finns ingen ansökningsprocess. Nya artister och kreatörer med över 1 000 prenumeranter i länderna som stöds enligt listan ovan är automatiskt kvalificerade i sina respektive länder. Land för kvalificering bestäms av kanalens plats eller platsen där en kanal oftast gör sina uppladdningar.

Vi tar hänsyn till olika faktorer när vi identifierar talanger på väg upp. Antalet visningar, ökad visningstid och hur ofta videor laddas upp är några av faktorerna vi tittar på. YouTubes system och team granskar urvalet utifrån dessa mått.

De utvalda meddelas

Om du väljs ut som Kreatör på väg upp får du ett e-postmeddelande och en mobilavisering från YouTube samma dag. Om det är möjligt meddelar vi dessutom resultatet på Twitter. Du omnämns i vår tweet om du har ett användarnamn på Twitter.

Om du väljs ut är det möjligt att du får fler besökare än vanligt på kanalen. Det kan därför vara bra att gå igenom kanalinställningarna, i synnerhet för hur kommentarer modereras på dina videor.

Visas inte Kreatör på väg upp eller Artist på väg upp på fliken Populärt?

Här är några möjliga orsaker till varför Kreatör på väg upp eller Artist på väg upp inte visas på fliken Populärt:

• YouTube lyfter fram nya kreatörer och artister på fliken Populärt några gånger i veckan i länder eller regioner som stöds. Du kanske öppnar fliken Populärt vid en tidpunkt då ingen lyfts fram. Försök igen senare.
  • Om du inte befinner dig i ett land som stöds visas inga kreatörer eller artister på väg upp. Du kan ändra din platsinställning, men det påverkar hela användarupplevelsen på YouTube, inte bara avsnittet Populärt.