Skaper på vei opp og Artist på vei opp

Merk: Denne funksjonen er tilgjengelig på YouTube på datamaskiner og mobilenheter i utvalgte land og regioner,

Det dukker stadig opp nye skapere og artister på YouTube. Vi ønsker å løfte frem noen av disse skaperne og artistene for resten av verden – for å hylle mangfoldet og entusiasmen som finnes på YouTube. Vi vil også hjelpe skapere og artister med å nå ut til nye fans.

YouTube fremhever nye og lovende skapere og artister med På vei opp:

• Artist på vei opp: fremhever nye musikkvideoer fra en lovende musikkartist
  • Skaper på vei opp: fremhever en lovende YouTube-kanal (ikke musikk)
  • Gamingskaper på vei opp: Fremhever lovende gamingskapere på datamaskiner og mobilenheter.

På vei opp-fanen viser utvalgte artister og skapere i 24 timer. I løpet av denne perioden får artisten eller skaperen et blått merke – «Artist på vei opp» eller «Skaper på vei opp» – ved siden av kanalnavnet sitt på På vei opp-fanen. Finn ut mer om På vei opp.

Støttede land og regioner

• Artist på vei opp: Canada og USA
  • Skaper på vei opp: Australia, Brasil, Canada, Filippinene, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Latin-Amerika, Malaysia, Mexico, Midtøsten, Nord-Afrika, Pakistan, Polen, Spania, Storbritannia, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tyskland, USA og Vietnam
  • Gamingskaper på vei opp: Japan og USA

Kriterier for utvelgelse

Gjennom Skaper på vei opp og Artist på vei opp fremhever vi lovende skapere og artister på YouTube. Det finnes ingen søknadsprosess. Nye og lovende artister og skapere fra de støttede landene som er nevnt ovenfor, er automatisk kvalifisert i landet sitt når de har over 1000 abonnenter. Hvilket land skaperen tilhører, avhenger av stedet som er angitt for kanalen, eller stedet de fleste opplastingene på kanalen kommer fra.

Vi tar flere faktorer med i betraktningen når vi ser etter nye talenter. Vi ser blant annet på antall avspillinger, utvikling i seertid og hvor ofte skaperen laster opp videoer. YouTube-systemene og -teamene vurderer utvalgte skapere basert på disse beregningene.

Melding om utvelgelse

Hvis du blir valgt ut som Skaper på vei opp, får du e-post- og mobilvarsel fra YouTube samme dag. Vi tvitrer også om utvelgelsen hvis vi har en Twitter-konto for skapere i det aktuelle området. Hvis du er på Twitter, nevner vi deg i meldingen.

Hvis du blir valgt ut, får du kanskje flere besøkende på kanalen din enn vanlig. Det kan være lurt å gjennomgå kanalinnstillingene dine, spesielt for hvordan du modererer kommentarer på videoer.

Ser du ingen skapere eller artister på vei opp?

Her er noen mulige årsaker til at du ikke ser noen skapere eller artister på På vei opp-fanen:

• YouTube fremhever nye, lovende skapere og artister på På vei opp-fanen et par ganger i uken i land og regioner som støttes. Det kan hende du sjekker På vei opp-fanen akkurat når ingen skapere eller artister er fremhevet der. Det er bare å komme tilbake senere.
  • Hvis du befinner deg i et land som ikke støttes, ser du ingen skapere eller artister på vei opp. Du kan endre stedsinnstillingen din, men merk at dette berører hele YouTube-opplevelsen – ikke bare På vei opp-delen.