Creator on the Rise en Artist on the Rise

Opmerking: Deze functie is in bepaalde landen en regio's beschikbaar in YouTube op computers en mobiele apparaten.

We zien elke dag nieuwe videomakers en artiesten op YouTube. Een aantal van die creators en artiesten willen we graag extra uitlichten. Zo laten we zien hoe divers en levendig YouTube is. We willen ook creators en artiesten in contact brengen met hun fans.

Op het tabblad Trending zet YouTube opkomende creators en artiesten in de schijnwerpers:

• Artist on the Rise: brengt nieuwe muziekvideo's van een opkomende muziekartiest onder de aandacht.
  • Creator on the Rise: brengt een opkomend YouTube-kanaal (geen muziek) onder de aandacht.
  • Gaming Creator on the Rise: brengt opkomende game-creators onder de aandacht op computers en mobiele apparaten.

De gekozen artiesten en creators zijn 24 uur te zien op het tabblad Trending. Tijdens die periode wordt op het tabblad Trending naast hun naam ook een blauwe badge met de tekst 'Artist on the Rise' of 'Creator on the Rise' weergegeven. Meer informatie over Trending.

Ondersteunde landen en regio's

• Artist on the Rise: Canada, Verenigde Staten
  • Creator on the Rise: Australië, Brazilië, Canada, Duitsland, Filipijnen, Frankrijk, Groot-Brittannië, India, Indonesië, Italië, Japan, Latijns-Amerika, Maleisië, Mexico, Midden-Oosten, Noord-Afrika, Pakistan, Polen, Spanje, Taiwan, Thailand, Verenigde Staten, Vietnam, Zuid-Korea
  • Gaming Creator on the Rise: Japan, Verenigde Staten

Selectiecriteria

De functies 'Creator on the Rise' en 'Artist on the Rise' brengen aanstormende creators en artiesten onder de aandacht op YouTube. Je hoeft geen aanvraagprocedure te doorlopen. Opkomende artiesten en creators hierboven die meer dan 1000 abonnees uit de ondersteunde landen hebben, komen automatisch in aanmerking in hun land. Of het land in aanmerking komt, wordt bepaald door de locatie van het kanaal of de locatie vanaf waar het kanaal het vaakst uploadt.

We kijken naar verschillende factoren in onze zoektocht naar opkomend talent. Denk hierbij aan het aantal weergaven, hoe snel de kijktijd groeit en hoe vaak je video's uploadt. De systemen en teams van YouTube controleren de selecties op basis van deze gegevens.

Melding bij selectie

Als je wordt geselecteerd als een Creator on the Rise, krijg je op die dag van YouTube een e-mail en een melding op je mobiele apparaat. Indien mogelijk plaatsen we ook een tweet via ons lokale Twitter-profiel om je te feliciteren met het feit dat je bent geselecteerd. Als je zelf ook een Twitter-naam hebt, noemen we die in onze tweet.

Als je wordt geselecteerd, krijgt je kanaal misschien meer bezoekers dan normaal. Het kan handig zijn om je kanaalinstellingen te controleren, vooral die voor het beheren van reacties op je video's.

Zie je Creator on the Rise en Artist on the Rise niet staan op het tabblad Trending?

Een paar redenen waarom je misschien geen 'Creator on the Rise' of 'Artist on the Rise' ziet op het tabblad Trending:

• In ondersteunde landen of regio's zet YouTube een paar keer per week opkomende creators en artiesten in de schijnwerpers op het tabblad Trending. Misschien bekijk je het tabblad Trending op een moment dat er geen creator of artiest onder de aandacht wordt gebracht. Kom later nog eens terug.
  • Als 'Creator on the Rise en 'Artist on the Rise' niet worden ondersteund in jouw land, zie je deze ook niet. Je kunt je locatie-instelling wijzigen, maar dit heeft effect op alle functies van YouTube, niet alleen op het gedeelte Trending.