YouTuben universaalit linkit

YouTuben universaalien linkkien avulla YouTube-sovelluksen ja muiden iOS-laitteiden välillä voi siirtyä helposti. Linkki avataan iOS-laitteessasi automaattisesti YouTube-sovelluksessa, kun klikkaat mitä tahansa YouTube-linkkiä (mukaan lukien youtube.com, m.youtube.com ja youtu.be).

Universaalit linkit on automaattisesti käytössä kaikilla laitteilla, joiden käyttöjärjestelmä on iOS 9 tai iOS 10. Voit palata edelliseen sovellukseen klikkaamalla sivun yläreunassa olevaa takaisinnuolta.

YouTube-sovelluksen uusimman version käyttö on suositeltavaa, koska siinä on mobiilisivustoa enemmän toimintoja.

Universaalien linkkien poistaminen käytöstä

Universaalit linkit on oletuksena käytössä, mutta voit poistaa ne käytöstä seuraavasti:

1. Avaa iOS:n YouTube-sovellus.
  2. Napauta näytön yläreunassa olevaa youtube.com-nuolta, jolloin sivu avautuu Safarissa.

Tämän jälkeen YouTube-linkit avataan laitteen Safari-selaimessa.

Huom. Universaaleja linkkejä ei voi poistaa käytöstä, jos laitteesi käyttöjärjestelmä on iOS 9 ja olet päätynyt YouTube-sovellukseen youtube.com-linkin kautta.

Universaalien linkkien ottaminen käyttöön

Voit palauttaa universaalit linkit käyttöön seuraavasti:

1. Avaa YouTuben mobiilisivusto.
  2. Valitse mobiiliselaimen yläreunasta Avaa.

Tiettyjen linkkien ja sovellusten kohdalla sinulta kysytään, haluatko avata linkin YouTubessa. Valitse tällöin Avaa, jolloin sinut ohjataan YouTube-sovellukseen.

iPhone- tai iPod-laitteilla tehdyt YouTubea koskevat Google-haut johtavat m.youtube.com-mobiilisivustoon. iPad-laitteilla YouTubea koskevat Google-haut ohjataan kuitenkin sivustoon youtube.com.