Foutmeldingen in YouTube oplossen

Als YouTube je actie niet kan afronden, krijg je misschien een foutmelding op je apparaat. Foutmeldingen kunnen allerlei oorzaken hebben. Veel van deze oorzaken liggen buiten het bereik van YouTube, zoals een slechte internetverbinding of onvoldoende geheugen op je apparaat.

Een aantal van de meest voorkomende foutmeldingen zijn:

• Controleer je netwerkverbinding (Opnieuw).
  • Fout bij het laden. Tik om het opnieuw te proberen.
  • Geen verbinding.
  • Er is een onverwachte fout opgetreden. Probeer het later opnieuw.
  • 400 Netwerkfout.

Problemen op je smart-tv, Chromecast of gameconsole

Als je problemen hebt op een smart-tv, Chromecast of gameconsole, kun je deze stappen uitvoeren om veelvoorkomende problemen op te lossen:

• Start de YouTube-app opnieuw op.
  • Start je apparaat helemaal opnieuw op door de stekker uit het stopcontact te halen en er weer in te steken.
  • Voor gameconsoles: verwijder de YouTube-app en installeer deze opnieuw.
  • Update de firmware-/systeemsoftware van je apparaat.

Als je YouTube op een computer gebruikt, kun je onderstaande foutmeldingen krijgen:

• '500 Interne serverfout.'
  • 'Er is helaas iets fout gegaan.'
  • '403 Fout.'
  • 'Je browser herkent momenteel geen van de beschikbare video-indelingen.'

Met deze stappen kun je proberen de fout op te lossen:

• Laad de pagina opnieuw.
  • Als er meerdere tabbladen in je browser open staan, sluit dan de meeste, behalve het YouTube-tabblad.
  • Start uw browser opnieuw.
  • Start de router opnieuw op.
  • Start je computer opnieuw op.
  • Update de browser naar de nieuwste versie.
  • Gebruik een Chrome-browser.
  • Wis het cachegeheugen van de browser en verwijder de cookies.
  • Verwijder de Chrome-extensie YouTube Flash Video Player 57.0.

Andere soorten fouten

Problemen met betaalde YouTube-producten

Als het probleem niet is opgelost na de bovenstaande stappen en je:

• een film of tv-programma hebt gekocht op YouTube, of
  • een actief betaald lidmaatschap hebt op YouTube Music, YouTube Premium of YouTube TV,

kun je contact met ons opnemen voor support bij aankopen of lidmaatschappen.

Video's met leeftijdsbeperking

Soms is content die ons beleid niet schendt toch niet geschikt voor kijkers jonger dan 18 jaar. Video's met leeftijdsbeperking zijn mogelijk niet zichtbaar voor gebruikers die:

• jonger dan 18 zijn, of
  • uitgelogd zijn, of
  • YouTube-video's bekijken die zijn ingesloten op websites van derden.

Lees meer over het bekijken van video's met een leeftijdsbeperking.

Beperkte modus

De beperkte modus is een optionele instelling om mogelijk niet-gezinsvriendelijke content weg te filteren die je liever niet ziet of die je niet geschikt vindt voor anderen die je apparaat gebruiken. Als de beperkte modus aanstaat, worden reacties mogelijk onzichtbaar. Je kunt de beperkte modus aan- of uitzetten.

Opmerking: De beperkte modus werkt op browser- of apparaatniveau. Je moet de modus dus aan- of uitzetten voor elk apparaat en elke browser die je gebruikt.

Problemen met video's downloaden

Als je geen YouTube Premium hebt of als de downloadfunctie niet beschikbaar is voor jou, kun je geen video's downloaden. Als je wel video's kunt downloaden, maar hierbij problemen ondervindt, probeer je deze tips om downloadproblemen op te lossen.

Problemen met je account

Bekijk deze artikelen als je problemen hebt met je account:

Als deze tips niet helpen en je nog steeds problemen ondervindt, laat je ons dit weten door feedback te sturen.