Låg videokvalitet efter uppladdning

När du laddar upp en video bearbetas den först i låg kvalitet. Den här processen hjälper dig att slutföra uppladdningen snabbare. När uppladdningen är klar kan videon streamas i låg kvalitet till en mängd olika enheter.

Högre kvaliteter som 4K eller 1080p kan ta längre tid att bearbeta. Under bearbetningsprocessen kan videon se ut att sakna högre kvaliteter i flera timmar. När bearbetningen för hög upplösning är klar blir högre kvalitetsalternativ tillgängliga för din video.

Om bearbetningstid

Bearbetningstiden beror på många olika faktorer, till exempel:

• videoformat
  • videolängd
  • bildfrekvens
  • kvalitet

Det tar längre tid att ladda upp och bearbeta videor med högre kvalitet, till exempel videor i 4K eller 1080p. Samma sak gäller för videor med högre bildfrekvens, till exempel 60 bilder per sekund.

4K-videor är fyra gånger större än 1080p-videor. Det kan ta fyra gånger längre tid innan videor kan ses i 4K-kvalitet efter att de har laddats upp. En 60 minuter lång 4K-video med en bildfrekvens på 30 bilder per sekund kan ta upp till fyra timmar att bearbeta för hög upplösning. En 4K-video med en bildfrekvens på 60 bilder per sekund tar längre tid.

Kontrollera videokvaliteten

Gå in på videons visningssida för att se om bearbetningen för högre upplösningar är klar.

1. Öppna videons visningssida.
  2. Välj Inställningar i videospelaren.
  3. Klicka på Kvalitet.

Om det saknas alternativ för högre kvalitet pågår bearbetningen fortfarande i bakgrunden. Läs om hur du ändrar kvaliteten på din video.