Lav videokvalitet etter opplasting

Når du laster opp en video, behandles den først som en video av lav kvalitet. Dette gjør at opplastingen kan fullføres raskere. Når opplastingen er fullført, kan videoen strømmes i lav kvalitet på en rekke ulike enheter.

Det kan ta lengre tid å behandle videoer av høyere kvalitet, som 4K eller 1080p. Mens behandlingen pågår, kan det virke som om videoen ikke finnes i høyere kvalitet. Dette kan vare i noen timer. Først når behandlingen for høy oppløsning er fullført, blir den høyere kvaliteten tilgjengelig for videoen.

Om behandlingstiden

Behandlingstiden avhenger av flere faktorer, for eksempel

• videoformatet
  • videolengden
  • bildefrekvensen
  • kvaliteten

Det tar lengre tid å laste opp og behandle videoer av høyere kvalitet, som 4K og 1080p. Det samme gjelder videoer med høyere bildefrekvens, som videoer med 60 bilder per sekund.

4K-videoer er for eksempel fire ganger så store som videoer i 1080p. Derfor kan det ta fire ganger så lang tid før en video er tilgjengelig i 4K-kvalitet etter at den er lastet opp. Det kan ta opptil fire timer å fullføre behandlingen for høy oppløsning av en 60 minutters 4K-video med en bildefrekvens på 30 bilder per sekund. En 4K-video med en bildefrekvens på 60 bilder per sekund tar lengre tid.

Sjekk videokvaliteten

På videosiden kan du sjekke om videoen din er ferdig behandlet i høyere kvalitet.

1. Åpne den aktuelle videosiden.
  2. Velg Innstillinger i videospilleren.
  3. Klikk på Kvalitet.

Hvis det fortsatt mangler alternativer for høyere kvalitet, betyr det at behandlingen pågår i bakgrunnen. Finn ut hvordan du kan endre videokvaliteten.