Slechte videokwaliteit na het uploaden

Als je een video uploadt, wordt deze in eerste instantie in een lage kwaliteit verwerkt. Hierdoor verloopt het uploadproces sneller. Als de upload is voltooid, kan je video in een lage kwaliteit op allerlei verschillende apparaten worden gestreamd.

Het kan meer tijd kosten om hogere kwaliteiten zoals 4K of 1080p te verwerken. Tijdens deze verwerkingsperiode lijken hogere kwaliteiten voor je video enkele uren te ontbreken. Zodra de hoge kwaliteiten zijn verwerkt, zijn ze beschikbaar voor je video.

Over de verwerkingstijd

De verwerkingstijd is afhankelijk van veel factoren, zoals:

• Video-indeling
  • Videolengte
  • Framesnelheid
  • Kwaliteit

Het kost meer tijd om video's met een hogere kwaliteit zoals 4K of 1080p te uploaden en verwerken. Hetzelfde geldt voor video's met hogere framesnelheden, zoals 60 fps.

4K-video's zijn bijvoorbeeld vier keer zo groot als 1080p-video's. Nadat een upload is voltooid, kan het daarom vier keer langer duren voordat de 4K-kwaliteit beschikbaar is. De verwerking van de hoge resoluties voor een 4K-video met een framesnelheid van 30 fps en een duur van 60 minuten kan tot 4 uur in beslag nemen. Voor een 4K-video met een framesnelheid van 60 fps is nog meer tijd nodig.

De videokwaliteit controleren

Als je wilt controleren of de hogere kwaliteiten voor je video verwerkt zijn, ga je naar de weergavepagina van de video.

1. Open de weergavepagina van je video.
  2. Selecteer Instellingen in de videospeler.
  3. Klik op Kwaliteit.

Als de opties voor hogere kwaliteit nog steeds ontbreken, worden deze nog verwerkt op de achtergrond. Meer informatie over hoe je de kwaliteit van je video wijzigt.