Heikko kuvanlaatu videon latauksen jälkeen

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi heikommalla kuvanlaadulla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella heikommalla kuvanlaadulla useilla eri laitteilla.

Parempien kuvanlaatujen (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä videosta voivat puuttua paremman kuvanlaadun vaihtoehdot useita tunteja latauksen jälkeen. Ne tulevat saataville, kun paremman kuvanlaadun käsittely on valmis.

Korkealaatuisten videoiden parhaat käytännöt

Voit ladata videon ensin piilotettuna ja muuttaa sen julkiseksi, kun suuriresoluutioisten versioiden käsittely on valmis. Kun lataat videon ensin piilotettuna ja julkaiset sen myöhemmin, katsojat näkevät videosi vain korkealaatuisena.

Jos haluat HD-versioiden näkyvän nopeammin lataamisen jälkeen, kokeile ladata video heikommalla kuvanlaadulla tai pienemmällä kuvanopeudella. Jos esimerkiksi vaihdat 4K:sta 1080p-tarkkuuteen, HD-vaihtoehdot ovat nopeammin katsojien käytettävissä.

Käsittelyajat

Käsittelyaika riippuu esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

• Videomuoto
  • Videon pituus
  • Kuvanopeus
  • Kuvanlaatu

Korkealaatuisten videoiden (esim. 4K tai 1080p) lataaminen ja käsittely kestää kauemmin. Sama pätee videoihin, joissa on korkea kuvanopeus, kuten 60 fps.

Esimerkiksi 4K-videot ovat neljä kertaa suurempia kuin 1080p-videot. 4K-videoiden käsittelyyn saattaa siis mennä neljä kertaa pidempi aika latauksen jälkeen. Jos 4K-videon kesto on esimerkiksi 60 minuuttia ja kuvanopeus 30 fps, käsittely voi kestää neljä tuntia. Jos 4K-videon kuvanopeus on 60 fps, käsittely kestää vielä kauemmin.

Videon laadun tarkistaminen

Videon katselusivulta voit tarkistaa, onko korkealaatuisten versioiden käsittely valmis.

1. Avaa videon katselusivu.
  2. Valitse videosoittimesta Asetukset .
  3. Klikkaa Laatu.

Jos korkealaatuisia vaihtoehtoja puuttuu, käsittely on vielä kesken. Lue lisää siitä, miten videon kuvanlaatua voi muuttaa.