Heikko kuvanlaatu videon latauksen jälkeen

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla useilla eri laitteilla.

Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena.

Korkealaatuisten videoiden parhaat käytännöt

Voit ladata videon ensin piilotettuna ja muuttaa sen julkiseksi, kun suuriresoluutioisten versioiden käsittely on valmis. Kun lataat videon ensin piilotettuna ja julkaiset sen myöhemmin, katsojat näkevät videosi vain suuriresoluutioisena.

Jos haluat HD-versioiden näkyvän nopeammin lataamisen jälkeen, kokeile ladata video pienemmällä resoluutiolla tai kuvanopeudella. Jos esimerkiksi vaihdat 4K:sta 1080p-tarkkuuteen, HD-vaihtoehdot ovat nopeammin katsojien käytettävissä.

Käsittelyajat

Käsittelyaika riippuu esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

• Videomuoto
  • Videon pituus
  • Kuvanopeus
  • Resoluutio

Suuren resoluution videoiden (esim. 4K tai 1080p) lataaminen ja käsittely kestää kauemmin. Sama pätee videoihin, joissa on korkea kuvanopeus, kuten 60 fps.

Esimerkiksi 4K-videot ovat neljä kertaa suurempia kuin 1080p-videot. 4K-videoiden käsittelyyn saattaa siis mennä neljä kertaa pidempi aika latauksen jälkeen. Jos 4K-videon kesto on esimerkiksi 60 minuuttia ja kuvanopeus 30 fps, käsittely voi kestää neljä tuntia. Jos 4K-videon kuvanopeus on 60 fps, käsittely kestää vielä kauemmin.

Videon laadun tarkistaminen

Videon katselusivulta voit tarkistaa, onko suuriresoluutioisten versioiden käsittely valmis.

1. Avaa videon katselusivu.
  2. Valitse videosoittimesta Asetukset .
  3. Klikkaa Laatu.

Jos korkealaatuisia vaihtoehtoja puuttuu, käsittely on vielä kesken.