Heikko kuvanlaatu videon latauksen jälkeen

Kun lataat uuden videon YouTubeen, se käsitellään aluksi pienellä resoluutiolla latauksen nopeuttamiseksi. Kun lataus on valmis, videota voi katsella pienellä resoluutiolla (yleensä 360p) useilla eri laitteilla.

Suurten resoluutioiden (kuten 4K tai 1080p) käsittely voi kestää kauemmin. Tästä syystä suuren resoluution vaihtoehdot voivat puuttua videosta useita tunteja latauksen jälkeen. Kun suuren resoluution käsittely on valmis, videota voi katsoa myös korkeampilaatuisena.

Korkealaatuisten videoiden parhaat käytännöt

Jos haluat tarjota katsojille HD-vaihtoehdonlataa video ensin piilotettuna. Muuta se julkiseksi vasta, kun suuriresoluutioisten versioiden käsittely on valmis.

Jos haluat HD-versioiden näkyvän nopeammin lataamisen jälkeen, kokeile vaihtaa pienempään resoluutioon tai kuvanopeuteen. Jos esimerkiksi vaihdat 4K:sta 1080p-tarkkuuteen, HD-vaihtoehdot, kuten 720p ja 1080p, ovat nopeammin katsojien käytettävissä.

Käsittelyajat

Käsittelyaika riippuu esimerkiksi seuraavista tekijöistä:

• Videomuoto
  • Videon pituus
  • Kuvanopeus
  • Resoluutio

Suuren resoluution videoiden (esim. 4K tai 1080p) lataaminen ja käsittely kestää kauemmin. Sama pätee videoihin, joissa on korkea kuvanopeus, kuten 60 fps.

Esimerkiksi 4K-videot ovat neljä kertaa suurempia kuin 1080p-videot. 4K-videoiden käsittelyyn saattaa siis mennä neljä kertaa pidempi aika latauksen jälkeen. Esimerkiksi 60 minuuttia pitkän 30 fps ‑4K-videon käsittely voi kestää neljä tuntia. Jos 4K-videon kuvanopeus on 60 fps, käsittely kestää vielä kauemmin.

Videon laadun tarkistaminen

Videon katselusivulta voit tarkistaa, onko suuriresoluutioisten versioiden käsittely valmis.

1. Avaa videon katselusivu.
  2. Valitse videosoittimesta Asetukset .
  3. Klikkaa Laatu.

Jos korkealaatuisia vaihtoehtoja puuttuu, käsittely on vielä kesken.