Lae videogehalte ná oplaai

Wanneer jy ’n video oplaai, sal dit aanvanklik in lae gehalte verwerk word. Hierdie proses help jou om die oplaaiproses vinniger te voltooi. Wanneer die oplaaivloei voltooi is, sal jou video beskikbaar wees om op ’n wye verskeidenheid toestelle in lae gehalte gestroom te word.

Hoërgehalte-opsies, soos 4K of 1080 p, kan langer neem om verwerk te word. Terwyl hierdie verwerking aan die gang is, kan dit ’n paar uur lank lyk of hoërgehalte-opsies nie in jou video beskikbaar is nie. Sodra hoëresolusieverwerking klaar is, sal hoër gehaltes op jou video beskikbaar wees.

Beste praktyke vir hoë gehalte video’s

Jy kan altyd eers jou video as ongelys oplaai en dit publiek maak sodra hoëresolusieverwerking voltooi is. As jy jou video eers as ongelys oplaai en dit later publiseer, sal kykers jou video slegs in hoë gehalte sien.

As jy wil hê dat HD-gehalte-opsies vinniger ná oplaai moet wys, kan jy probeer om jou video met ’n laer gehalte of raamtempo op te laai. As jy byvoorbeeld van 4K- na 1080 p-gehalte wissel, sal dit korter verwerkingstyd beteken voordat HD-opsies vir kykers beskikbaar is.

Omtrent verwerkingstyd

Verwerkingstyd hang van baie faktore af, soos:

• Videoformaat
  • Videolengte
  • Raamtempo
  • Gehalte

Hoër gehalte video’s, soos video’s in 4K of 1080 p, neem langer om op te laai én te verwerk. Dieselfde geld vir video’s met hoër raamtempo’s, soos 60-fps.

4K-video’s is byvoorbeeld 4 keer groter as 1080 p-video’s. Dit kan 4 keer langer neem ná ’n oplaai voltooi is vir 4K-gehalte om beskikbaar te wees. ’n 4K-video met ’n raamtempo van 30 fps wat 60 minute lank is, kan tot 4 uur neem om hoëresolusieverwerking te voltooi. ’n 4K-video met ’n raamtempo van 60 fps sal langer neem.

Gaan videogehalte na

Gaan na die video se kykbladsy om te sien of jou video klaar in hoërgehalte-opsies verwerk is.

1. Maak jou video se kykbladsy oop.
  2. Kies Instellings in die videospeler.
  3. Klik Gehalte.

As hoërgehalte-opsies nog ontbreek, is die verwerkingproses steeds op die agtergrond aan die gang. Kom meer te wete oor hoe om die gehalte van jou video te verander.