Ladda upp videor som är längre än 15 minuter

Utöka gränsen för videolängd

Som standard kan du ladda upp videor som är högst 15 minuter långa. Om du vill ladda upp längre videor följer du stegen nedan för att verifiera ditt Google-konto. Om du har åtkomst till livestreaming är uppladdning av långa videor aktiverat som standard.

Om du vill ladda upp längre videor måste du först verifiera ditt Google-konto med hjälp av följande steg:

1. Öppna YouTube-mobilappen.
  2. Tryck på kameran  för att ladda upp en video.
  3. Tryck på Nästa längst upp till höger.
  4. Följ stegen för att verifiera ditt Google-konto. Du kan välja att få en verifieringskod som sms till en mobiltelefon eller som ett automatiserat röstmeddelande.
  5. När du har verifierat Google-kontot kan du ladda upp videor som är längre än 15 minuter.
Påminnelse: Stegen ovan gäller bara videor som är längre än 15 minuter. För kortare videor kan du följa instruktionerna för uppladdning av videor.

Maximal uppladdningsstorlek

Den maximala filstorleken du kan ladda upp är 128 GB eller 12 timmar, beroende på vad som är mindre. Vi har ändrat begränsningarna för uppladdningar tidigare, så du kan se äldre videor som är längre än 12 timmar.

Felsöka vanliga problem

Jag laddade upp en lång video innan jag verifierade Google-kontot.

Om du glömt att verifiera ditt Google-konto innan du laddar upp en lång video ombeds du göra det när videon har bearbetats.

Du kan även få felmeddelandet Nekad (videoklippet är för långt) i Videohanteraren. Då klickar du på knappen Verifiera konto bredvid videoklippet.

När du har verifierat ditt Google-konto klickar du på Aktivera det här videoklippet i Videohanteraren för att publicera det. Aktiverade videor ställs automatiskt in som privata, så kontrollera sekretessinställningarna för videon och redigera dem om du vill.

Jag hittar inte länken Utöka din gräns.

Om du inte hittar länken Utöka din gräns kanske du redan kan ladda upp långa videoklipp. I avsnittet Längre videoklipp på sidan Kontofunktioner kan du se om funktionen redan är aktiverad.

Jag har verifierat mitt konto men kan ändå inte ladda upp långa videoklipp.

Om du kunde ladda upp långa videoklipp förut men inte kan det längre kan du kontrollera att ditt konto inte har upphovsrättsvarningar eller -anspråk mot sig.

Du kan bara ladda upp långa videor om ditt innehåll inte har några globala Content ID-blockeringar.

Min video är större än 128 GB.

Om din video är större än 128 GB kan du försöka med att komprimera den i en videoredigerare innan du laddar upp den på YouTube. Då blir filen mindre, men videokvaliteten försämras inte. Ett vanligt sätt att komprimera videor för YouTube är att koda dem med H.264-kodeken.