Velg en utgivelsesprofil

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube-innholdsbehandlingen til å administrere det opphavsrettsbeskyttede innholdet sitt.

YouTube har tre registrerte DPID-er:

• YouTube – PADPIDA2013020802I
  • YouTube_ContentID – PADPIDA2015120100H
  • YouTube_CreatorMusic – PADPIDA2022021109P

DDEX har publisert en samling utgivelsesprofiler for å effektivisere ulike måter å bruke ERN-feeden på. YouTube støtter tre profiler:

• Profil for utgivelse av enkeltressurs: Denne profilen brukes til å sende inn eierskapsinformasjon om lydopptak og Content ID-rettigheter for enkeltspor. YouTube bruker ikke metadata på albumnivå fra denne feeden.
  • Profil for lydalbum: Profilen for lydalbum brukes til å levere utgivelser med fullstendige metadata for spor og utgivelse. Dette er den eneste profilen som kan brukes til å levere album for YouTube Premium. Denne feeden kan også inneholde eierskapsinformasjon og Content ID-rettigheter for lydopptak.
  • Videosingel: Denne profilen kan brukes til å laste opp musikkvideoer med valgfrie Content ID-rettigheter. YouTube bruker ikke metadata på albumnivå fra denne feeden.

Utgivelse av enkeltressurser kontra lydalbum

Partnere med større kataloger foretrekker vanligvis å levere innholdet sitt ved hjelp av begge profilene. Hvis en utgivelse for eksempel har 10 spor:

• 1 x lydalbumfeed for YouTube Premium som inneholder alle sporene og albumets metadata.
  • 10 x feed for utgivelse av enkeltressurser med Content ID-rettighetene for de individuelle sporene.

Selv om denne tilnærmingen fører til mer jobb i begynnelsen, blir det enklere i tilfeller der sporene er fordelt på forskjellige album og Content ID-rettighetene ikke er knyttet til et spesifikt album. Partnere med mindre kataloger der alle sporene er samlet på ett album, kan velge å kombinere feedene og levere én enkelt lydalbumfeed.

• Hvis du ønsker å kombinere leveringer til YouTube Premium og Content ID i én lydalbumfeed, må du sørge for at Content ID-rettighetene for et gitt spor bare er knyttet til ett album. Content ID-rettigheter kan ikke spres over flere feeder. Hvis det skjer, overskrives alle eksisterende eierskap/regel alltid av den nyeste leveringen.
  • Hvis du leverer en Creator Music-feed som eneste MessageRecipient, skal de tilknyttede lydopptak-innholdselementene allerede finnes i innholdsbehandlingen vår. Hvis du vil levere Creator Music-lisensstrategier for nye innholdselementer, må du bruke en kombinert feed som i hvert fall inneholder Creator Music og Content ID.
  • Hvis alle sporene på et album kan inkluderes i Creator Music, må du bruke en av profilene for lydalbum som er beskrevet nedenfor.

Nedenfor finner du de støttede bruksmønstrene og nødvendige MessageRecipients-oppføringer for hver profil:

Lydalbumprofil Profilen for utgivelse av enkeltressurser
Bare YouTube Premium Ja (MessageRecipient: YouTube) Nei
Bare Content ID Ja (MessageRecipient: YouTube_ContentID) Ja
YouTube Premium og Content ID Ja (MessageRecipients: YouTube og YouTube_ContentID) Nei
Bare Creator Music Ja (MessageRecipient: YouTube_CreatorMusic) Ja
YouTube Premium, Content ID og Creator Music Ja (MessageRecipients: YouTube, YouTube_ContentID og YouTube_CreatorMusic) Nei

Du kan laste ned eksempelfeeder for hvert bruksmønster fra siden med DDEX-referanseressurser.