Julkaisuprofiilin valinta

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

YouTubella on kolme rekisteröityä DPid-tunnusta:

• YouTube – PADPIDA2013020802I
  • YouTube_ContentID – PADPIDA2015120100H
  • YouTube_CreatorMusic – PADPIDA2022021109P

DDEX on julkaissut sarjan julkaisuprofiileja, joiden on tarkoitus nopeuttaa erilaisia ERN-syötteen käyttötapauksia. YouTube-tukee kolmea profiilia:

• Single Resource Release: Tällä profiililla voidaan toimittaa äänitallenteen omistajuustiedot ja Content ID ‑oikeudet kappalekohtaisesti. YouTube ei käytä tämän syötteen albumitason metadataa.
  • Audio Album: Tällä profiililla voidaan toimittaa julkaisuja, jotka sisältävät täydet kappaletiedot ja julkaisun metadatan. Tämä on ainoa profiili, jonka avulla YouTube Premiumiin voi toimittaa albumeita. Lisäksi tämä syöte voi sisältää äänitallenteen omistajuustiedot ja Content ID ‑oikeudet.
  • Video Single: Tällä profiililla voidaan ladata musiikkivideoita, jotka sisältävät Content ID ‑lisäoikeuksia. YouTube ei käytä mitään tämän syötteen albumitason sisällönkuvaustietoja.

Single Resource Release- ja Audio Album ‑profiilien erot

Kumppanit, jotka hallitsevat laajoja valikoimia, yleensä toimittavat sisältöjä kummankin profiilin avulla. Jos esimerkiksi julkaisussa on kymmenen kappaletta, profiileja voidaan käyttää seuraavasti:

• Yksi Audio Album ‑syöte YouTube Premiumiin sisältäen kaikki kappaleet ja albumin sisällönkuvaustiedot
  • Kymmenen Single Resource Release ‑syötettä, jotka sisältävät yksittäisten kappaleiden Content ID ‑oikeudet

Tämän vaihtoehdon aloituskustannukset ovat hieman korkeammat, mutta se helpottaa käsittelyä tilanteessa, jossa kappaleita käytetään eri albumeilla eivätkä Content ID ‑oikeudet ole sidoksissa yksittäisiin albumeihin. Jos kumppanin hallinnoima valikoima on pienempi ja hänen kappaleita käytetään kutakin vain yhdellä albumilla, voi olla kannattavaa yhdistää syötteet ja toimittaa vain yksi Audio Album ‑syöte.

• Jos haluat yhdistää YouTube Premium‑ ja Content ID ‑toimitukset yhteen Audio Album ‑syötteeseen, kunkin kappaleen Content ID ‑oikeuksien pitää olla sidottu vain yhteen albumiin. Content ID ‐oikeuksia ei voi jakaa eri syötteisiin. Jos oikeuksia kuitenkin on kohdistettu eri syötteisiin, viimeisin toimitus korvaa aina kaikki aiemmat omistajuustiedot ja käytännöt.
  • Jos toimitat Creator Music ‑syötteen ainoana MessageRecipient-arvona, siihen liittyvien äänitallenteiden pitää jo olla Content Managerissa. Jos haluat toimittaa Creator Musicin lisenssistrategioita uusille sisältökohteille, käytä yhdistettyä syötettä, joka sisältää vähintään Creator Musicin ja Content ID:n.
  • Jos kaikki albumin kappaleet voi lisätä Creator Musiciin, käytä jotakin alla kuvattua Audio Album ‑profiilia.

Alta näet kunkin profiilin tuetut käyttötapaukset ja pakolliset MessageRecipients-arvot:

Audio Album ‑profiili Single Resource Release ‑profiili
Vain YouTube Premium Kyllä (MessageRecipient: YouTube) Ei
Vain Content ID Kyllä (MessageRecipient: YouTube_ContentID) Kyllä
YouTube Premium ja Content ID Kyllä (MessageRecipients: YouTube ja YouTube_ContentID) Ei
Vain Creator Music Kyllä (MessageRecipient: YouTube_CreatorMusic) Kyllä
YouTube Premium, Content ID ja Creator Music Kyllä (MessageRecipient: YouTube, YouTube_ContentID ja YouTube_CreatorMusic) Ei

Voit ladata esimerkkisyötteitä kullekin käyttötapaukselle DDEX-viiteresurssit-sivulta.