Kies ’n vrystellingprofiel

Hierdie kenmerke is slegs beskikbaar vir vennote wat YouTube se Inhoudbestuurder gebruik om hul inhoud met kopiereg te bestuur.

YouTube het drie geregistreerde DPid’s:

• YouTube – PADPIDA2013020802I
  • YouTube_ContentID – PADPIDA2015120100H
  • YouTube_CreatorMusic – PADPIDA2022021109P

DDEX het ’n gepubliseerde stel vrystellingprofiele om verskillende gebruikgevalle van die ERN-stroom te vergemaklik. YouTube ondersteun drie profiele:

• Enkelhulpbronvrystellingprofiel – Hierdie profiel word gebruik om klankopname-eienaarskap en Content ID-regte op ’n per-snit-basis te lewer. YouTube gebruik nie enige albumvlakmetadata uit hierdie stroom nie.
  • Oudio-albumprofiel – Die oudio-albumprofiel word gebruik om vrystellings met volledige snit- en vrystellingmetadata te lewer. Dit is die enigste profiel wat gebruik kan word om albums vir YouTube Premium te lewer. Hierdie stroom kan ook klankopname-eienaarskap en Content ID-regte bevat.
  • Video-enkelsnit – Hierdie profiel kan gebruik word om musiekvideo’s met opsionele Content ID-regte op te laai. YouTube gebruik nie enige albumvlakmetadata uit hierdie stroom nie.

Enkelhulpbronvrystellings vs. oudio-album

Vennote met groter katalogusse verkies gewoonlik om hul inhoud met beide profiele te lewer. As ’n vrystelling byvoorbeeld 10 snitte het:

• 1 x Oudio-albumstroom vir YouTube Premium wat al die snitte en albummetadata bevat.
  • 10 x Enkelhulpbronvrystellingstrome met die Content ID-regte vir individuele snitte.

Hoewel hierdie benadering aanvanklike oorhoofse koste byvoeg, verminder dit die kompleksiteit in die geval waar snitte oor verskeie albums gedeel word, en die Content ID-regte is nie aan enigeen van die albums gekoppel nie. Vennote met kleiner katalogusse waar snitte net op een album verskyn, sal dalk verkies om die strome te kombineer en ’n enkeloudio-albumstroom lewer.

• As jy YouTube Premium en Content ID-aflewerings in ’n enkeloudio-albumstroom wil kombineer, moet jy seker maak die Content ID-regte vir enige gegewe snit is net aan een album gekoppel. Content ID-regte kan nie oor verskeie strome versprei word nie. Indien wel, sal die jongste aflewering altyd alle bestaande eienaarskap/beleide vervang.
  • As jy ’n Skeppermusiek-stroom as die enigste boodskapontvanger lewer, behoort die verwante klankopnamekomponent(e) reeds in ons Inhoudbestuurder te bestaan. As jy Skeppermusiek-lisensiestrategieë vir nuwe komponente wil lewer, moet jy ’n gekombineerde stroom gebruik wat ten minste Skeppermusiek en Content ID insluit.
  • As alle snitte op ’n album by Skeppermusiek ingesluit kan word, moet jy een van die oudio-albumprofiele gebruik wat hier onder beskryf word.

Kry die gesteunde gebruiksgevalle en vereiste boodskapontvangers vir elke profiel hier onder:

Oudio-albumprofiel Enkelhulpbronvrystellingprofiel
Slegs YouTube Premium Ja (Boodskapontvanger: YouTube) Nee
Slegs Content ID Ja (Boodskapontvanger: YouTube_ContentID) Ja
YouTube Premium en Content ID Ja (Boodskapontvangers: YouTube en YouTube_ContentID) Nee
Slegs Skeppermusiek Ja (Boodskapontvanger: YouTube_CreatorMusic) Ja
YouTube Premium, Content ID, en Skeppermusiek Ja (Boodskapontvangers: YouTube, YouTube_ContentID, en YouTube_CreatorMusic) Nee

Jy kan voorbeeldstrome vir elke gebruikgeval van die DDEX-verwysinghulpbronne-bladsy aflaai.