Regels van het YouTube Contributors-programma

Bedankt voor je interesse in het YouTube Contributors-programma (het 'Programma'). Door je aan te melden voor het Programma, ga je ('je', een 'deelnemer' of een 'YouTube Contributor') akkoord met (1) de Servicevoorwaarden van YouTube (inclusief de Communityrichtlijnen van YouTube) en (2) de aanvullende regels die hieronder worden uiteengezet (samen de 'Regels'). Het Programma wordt ondersteund door een YouTube Contributors-community ('Community') die wordt aangeboden door Google LCC ('Google', 'we', 'ons' of 'onze'). Dit is een online ruimte waar een diverse groep deelnemers informatie en tips kan delen, gesprekken kan voeren en samen kan werken.

Je moet deze Regels te allen tijde naleven bij je toegang tot, gebruik van en deelname aan het Programma en het bijbehorende Community-platform. Voordat je toegang krijgt tot, gebruikmaakt van of deelneemt aan het Programma en de bijbehorende Community, moet je de documenten waarin de Regels zijn beschreven, zorgvuldig lezen en begrijpen. Let op: Als je wilt deelnemen aan het YouTube Contributors-programma, moet je alle Regels van het Programma naleven.

A. DEELNAMEVEREISTEN

Als je in aanmerking wilt komen voor deelname aan het Programma als YouTube Contributor, moet je:

• over een geldig en actief YouTube-account met een geldig YouTube-kanaal beschikken (je YouTube-account en bijbehorende YouTube-kanaal mogen niet in behandeling, opgeschort of inactief zijn op het moment van inschrijving),

• ten minste de minimumleeftijd hebben die vereist is voor toegang tot en gebruik van YouTube in jouw jurisdictie, zoals beschreven in de Servicevoorwaarden van YouTube, tenzij anders is bepaald in de aanvullende voorwaarden die van toepassing zijn op een bepaalde Community,

• akkoord gaan met de Overeenkomst en deze te allen tijde naleven en

• jezelf hier hebben ingeschreven voor deelname aan het Programma.

Organisaties, merken en bedrijven komen niet in aanmerking voor deelname aan het Programma. Als je een of meerdere services tegen betaling aanbiedt (door jezelf bijvoorbeeld als YouTube-ondertitelaar te promoten), ga je ermee akkoord geen commerciële klanten te werven onder de deelnemers aan het Programma, en je service(s) niet te adverteren en te promoten tegenover deelnemers aan het Programma of op forums, community's en evenementen van YouTube.

Voortzetting van deelname aan het Programma van sommige deelnemers kan om verschillende redenen worden beperkt of ingetrokken. Dit geldt onder anderen voor (i) overheidsfunctionarissen, inclusief overheidsmedewerkers, kandidaten voor een openbaar ambt, medewerkers van overheidsbedrijven of door de overheid beheerde bedrijven, openbare internationale organisaties en politieke partijen, (ii) gebruikers die zijn gemeld in of verwijderd uit andere Google-programma's of -initiatieven, en (iii) gebruikers die de vertrouwelijkheid hebben geschonden, waaronder geheimhoudingsverklaringen (NDA's), programmaregels en richtlijnen van alle Google-producten en -services.

B. DEELNAME

Het is een belangrijk privilege om een Contributer te zijn. Als je Contributor wordt, is dat een mijlpaal in je activiteit op YouTube.  Contributors moeten betrokken zijn bij en respect hebben voor andere gebruikers op het platform, andere leden van het Programma en YouTube-medewerkers die het Programma mogelijk maken.  Contributors moeten actief deelnemen om lid te blijven van het Programma. Actieve deelname omvat onder andere:

• regelmatige activiteit (dagelijks of wekelijks) op de supportforums,

• videobijdragen om toe te voegen aan de afspeellijst van YouTube Help,

• hulp aan gebruikers via het Help on Social-platform,

• tijdige reacties op berichten van communitymanagers en regelmatige deelname aan Hangouts en andere groepsactiviteiten.

Zolang het Programma loopt, kunnen communitymanagers en forumleden ook andere vereisten toevoegen.

C. ALGEMENE INFORMATIE OVER SPECIALE VOORDELEN

1. Alle speciale voordelen zijn afhankelijk van de beschikbaarheid. Bepaalde speciale voordelen zijn uitsluitend beschikbaar gedurende de perioden die worden vermeld in communicatiemateriaal over het programma (inclusief de website van het Programma).

2. Speciale voordelen die je hebt geaccepteerd, gebruikt of ingewisseld, worden onder geen enkele omstandigheid terugbetaald, omgeruild, vervangen, ingewisseld of geruild voor contant geld, krediet of andere beloningen.

3. Door speciale voordelen te accepteren, te gebruiken of in te wisselen, onthef je Google LLC en de dochtermaatschappijen, aangesloten entiteiten en leveranciers van elke verplichting m.b.t. het accepteren, inwisselen of gebruiken van speciale voordelen of andere deelname aan het Programma.

4. Google en YouTube zijn niet verantwoordelijk voor het vervangen van verloren, gestolen of beschadigde speciale voordelen, of voor nieuwe uitnodigingen (als het speciale voordeel een uitnodiging voor een evenement was) voor gemiste evenementen.

5. Wij behouden ons het recht voor speciale voordelen te allen tijde te wijzigen of te annuleren.

D. GEPAST GEDRAG EN GEPASTE DEELNAME

1. Je moet deze Regels te allen tijde naleven. Je verklaart bijvoorbeeld, maar niet uitsluitend, dat je tijdens het gebruik van producten en services van Google en YouTube:

1. niet andere mensen zult belasteren, misbruiken, intimideren, stalken, bedreigen of anderszins zult aantasten in hun wettelijke rechten (waaronder rechten op privacy en publiciteit),

2. geen onwettige, ongepaste, lasterlijke of aanstootgevende content of berichten zult uploaden, posten, e-mailen, overdragen of anderszins beschikbaar zult maken,

3. je niet zult voordoen als een andere persoon of entiteit,

4. geen vertrouwelijke informatie zult delen of verspreiden,

5. geen virussen, wormen, defecten, Trojaanse paarden of andere schadelijke items zult sturen,

6. geen nagemaakte, vervalste, misleidende of ongepaste bijdragen zult indienen.

1. Wanneer je op basis van je deelname aan het Programma wordt uitgenodigd voor evenementen (elk een 'Evenement'), verklaar je dat je je tijdens het bijwonen van het Evenement zult schikken naar de regels en voorwaarden van het Evenement, en naar de toepasselijke wetten.

2. Je moet je houden aan het anti-intimidatiebeleid van Google, zowel tijdens deelname aan het Programma als tijdens het bijwonen van Evenementen. Je bent verantwoordelijk voor zowel je eigen handelingen als de handelingen van de gasten die je uitnodigt voor Evenementen (indien gasten zijn toegelaten).  Je kunt uit elk Evenement en uit het Programma worden verwijderd op basis van je eigen handelingen en gedrag of de handelingen en het gedrag van je gasten.

3. Je bijdrage aan YouTube is vrijwillig en je deelname aan het Programma is ook vrijwillig.  Je mag jezelf nooit en op geen enkele manier voordoen als YouTube- of Google-werknemer, of als vertegenwoordiger van YouTube of Google of van hun producten en services.  YouTube en Google zijn op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor je bijdragen aan YouTube, inclusief foutieve of ontbrekende informatie, of voor schade als gevolg van je bijdragen.

4. Wij onderschrijven en sponsoren geen bijeenkomsten voor YouTube Contributors. Om die reden ga je ermee akkoord en verklaar je dat, als je onafhankelijk een bijeenkomst met andere YouTube Contributors organiseert of regelt, YouTube en Google niet verantwoordelijk zijn voor het organiseren, financieren, ondersteunen of anderszins mogelijk maken van je bijeenkomst. YouTube kan, naar eigen goeddunken, toestaan dat je de details van een bijeenkomst plaatst in producten of services van YouTube, maar bij zulke evenementen moet je duidelijk en prominent aangeven dat ze niet gesponsord of onderschreven worden door YouTube. YouTube is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of schade als gevolg van of opgelopen tijdens zulke bijeenkomsten.

5. YouTube kan je deelname aan het Programma te allen tijde en naar eigen goeddunken opschorten of beëindigen.

6. Schending van deze Regels of de vertrouwelijkheid, of gedrag dat niet passend is voor het Programma, kan ertoe leiden dat YouTube stappen tegen je onderneemt, waaronder, maar niet beperkt tot, verwijdering uit het Programma, intrekking van toegang tot specifieke voordelen (tools, evenementen) of beëindiging van de communicatie met jou.

E. WIJZIGINGEN IN HET PROGRAMMA

We behouden ons het recht voor te allen tijde veranderingen in het Programma door te voeren, inclusief veranderingen in deze Regels en de deelnamevereisten voor het Programma. Dit betekent dat we bijvoorbeeld de criteria voor actieve deelname kunnen wijzigen.

We zijn niet verplicht om de YouTube Contributors-community aan te bieden en kunnen elk aspect van elke Community te allen tijde stopzetten, opschorten of beëindigen. We kunnen iedere Community beëindigen voor elke gebruiker, gebruikerscategorie of alle gebruikers.

Daarbij behouden we ons het recht voor het Programma met een kennisgeving van één maand te beëindigen. Tijdens deze opzegtermijn van één maand kunnen we alle op dat moment geldende speciale voordelen veranderen of annuleren.  YouTube en Google zijn niet verantwoordelijk voor de gevolgen van de beëindiging van het Programma, waaronder het veranderen of annuleren van speciale voordelen.

F. BEËINDIGING VAN DEELNAME AAN HET PROGRAMMA

1. YouTube kan je te allen tijde vragen het programma te verlaten op basis van je gedrag op of buiten het platform.  Als we je toegang tot het Programma intrekken om welke reden dan ook, waaronder maar niet beperkt tot schendingen van de Regels van het Contributors-programma, de Voorwaarden of Communityrichtlijnen van YouTube of de Servicevoorwaarden van Google, schendingen van onze vertrouwelijkheidsregels of intimidatie van deelnemers buiten de platforms van het Programma, verlies je alle historische deelnamegegevens in je programma-account en verlies je alle speciale voordelen die nog niet zijn ingewisseld, gebruikt of geaccepteerd.

2. Je kunt je status als Contributor te allen tijde en om elke reden annuleren of beëindigen.  Op het moment van annulering verlies je alle toegangsmogelijkheden, speciale voordelen, historische accountgegevens en ongebruikte voordelen.

3. Als een van je YouTube- of Google-accounts geen goede reputatie heeft, kan je inschrijving voor het Programma worden geannuleerd.

4. De vertrouwelijkheidsverplichtingen in deze Regels blijven geldig na beëindiging of annulering van het Programma.

G. COMMUNICATIE OVER HET PROGRAMMA

Door je toegang tot, gebruik van of deelname aan de community van ons Programma ga je ermee akkoord e-mails over het Programma te krijgen. Via het gedeelte Instellingen voor meldingen van je profielinstellingen kun je laten weten welke e-mails over de community je wilt krijgen.

H. GEBRUIKERSGEGEVENS EN PRIVACY

1. Mogelijk moet je bepaalde informatie (zoals identificatie- of contactgegevens) opgeven als onderdeel van het registratieproces of als onderdeel van je blijvende toegang tot, gebruik van of deelname aan het Programma en het bijbehorende communityplatform. Door je toegang tot, gebruik van of deelname aan het Programma en het bijbehorende communityplatform ga je ermee akkoord dat persoonlijke informatie die je met ons deelt, wordt verwerkt in overeenstemming met het Privacybeleid van Google (momenteel te raadplegen op https://www.google.com/policies/privacy/), waarin wordt uitgelegd hoe we met je persoonlijke gegevens omgaan en je privacy beschermen.

2. Google heeft een externe leverancier (momenteel Lithium) ingeschakeld om namens Google de Community-website(s) van YouTube Contributors te hosten en om Google te helpen bij het beheer van deze website. Bij het beheer van de website kan Google (en de leverancier namens Google) je persoonlijke gegevens verzamelen, gebruiken, opslaan, verwerken en bekendmaken, en je persoonlijke gegevens delen in overeenstemming met het Privacybeleid van Google.

3. Google en diens leverancier bewaren je contactgegevens zolang je gebruikersaccount actief is bij de YouTube Contributors-community of zolang dit nodig is om je toegang tot een YouTube-community te bieden. Je kunt je accountgegevens verwijderen door je community-account te sluiten door je profielinstellingen te openen op de website van de YouTube Contributors-community en naar het gedeelte 'Account sluiten' te gaan. Als je je account sluit, (i) verwijder je de gegevens van je YouTube Contributors-community in iedere Community waaraan je hebt deelgenomen en (ii) anonimiseer je je gebruikersnaam en content die je hebt gepost in iedere Community waaraan je hebt deelgenomen. Je kunt ook content verwijderen die je op Community-websites hebt gepost, indien deze content geen deel uitmaakte van een discussie.

4. Google en diens leverancier behouden en gebruiken je gegevens om aan wettelijke verplichtingen te voldoen, om geschillen op te lossen en om hun overeenkomsten te handhaven.

5. Je stemt ermee in dat Google je gebruikersnaam, kanaalnaam en content met betrekking tot je deelname aan, bijdrage aan en activiteiten aangaande een Community mag gebruiken voor presentaties, marketingmateriaal, deelnemerslijsten, websites, onderzoek, marketingcasestudy's en ander marketingactiviteiten. Je verleent Google een niet-exclusieve, royaltyvrije, wereldwijde licentie om dergelijke namen en content weer te geven voor de bovengenoemde doeleinden.  Doe geen openbare aankondiging met betrekking tot een Community die de suggestie wekt dat je een partner van Google bent of de goedkeuring van Google hebt, zonder dat je een voorafgaande beoordeling en goedkeuring door Google hebt.

6.  Je begrijpt dat we geen vertrouwelijkheid kunnen waarborgen met betrekking tot de bijdragen en content die je indient of deelt in verband met een Community.

I.   VERTROUWELIJKHEID

Maak geen informatie openbaar die jij als Contributor ontvangt, inclusief Vertrouwelijke informatie van Google, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van YouTube. 'Vertrouwelijke informatie van Google' verwijst naar alle niet-openbare software, technologie, code en specificaties van Google die Google met je kan delen, zoals, maar niet uitsluitend, bij evenementen, in forums en via communicatie, en iedere andere informatie die door Google als 'Vertrouwelijk' of een equivalent daarvan is aangeduid. Vertrouwelijke informatie van Google omvat geen informatie die publiekelijk bekend is geworden zonder enige inbreuk door jou of Google, of informatie die (a) onafhankelijk is ontwikkeld zonder toegang tot Vertrouwelijke informatie van Google, zoals schriftelijk aangetoond, (b) rechtmatig door jou is ontvangen van een derde partij die het wettelijke recht heeft om dergelijke informatie bekend te maken, of (c) openbaar wordt buiten jouw schuld.

J.  ALGEMEEN

1. Je bent verantwoordelijk voor het naleven van alle toepasselijke wetten, regels en bepalingen (inclusief de export- en handelswetgeving van de VS) en van het YouTube-beleid, waaronder deze Regels. Bovendien ben je verantwoordelijk voor het naleven van alle toepasselijke belastingwetten en moet je indien nodig belastingaangifte doen voor de speciale voordelen die je in het kader van het Programma hebt ontvangen.  Het is niet toegestaan om je toegang te verschaffen tot het Programma of het Programma te gebruiken op een manier die in strijd is met dergelijke wetten, regels en bepalingen, en met het YouTube-beleid, of op een manier die bedrieglijk, onethisch, vals of misleidend is.

2. Bedrog, misbruik en ander strijdig gedrag in verband met de indiening van bijdragen of de verzameling van speciale voordelen, kan leiden tot het verlies van verdiende speciale voordelen, de beëindiging van je programma-account, beëindiging van je deelname aan het Programma en beëindiging van enig YouTube- of Google-account.

3. We kunnen er van tijd tot tijd voor kiezen om je lidmaatschap van het Programma te gebruiken voor promotiedoeleinden.

4. Het is verboden om de indiening van bijdragen via derden, sites, bots of andere mechanismen die niet door een menselijke deelnemer zijn gestart, aan te sturen, aan te moedigen of toe te laten.

5. Als je deel uitmaakt van een netwerk en je netwerk wordt opgeschort of beëindigd door YouTube, dan wordt ook je mogelijkheid om speciale voordelen te verdienen en verdiende speciale voordelen te gebruiken, opgeschort of beëindigd.

6. We behouden ons het recht voor elk aspect van het Programma te allen tijde te beëindigen, inclusief het Programma als zodanig.

7. Alle vragen en geschillen met betrekking tot de deelnamevereisten voor het Programma en de voorwaarden voor het verdienen van speciale voordelen worden door YouTube naar eigen goeddunken opgelost.

8. Je bent geen werknemer, wettige partner, vertegenwoordiger of agent van Google. De partijen zijn onafhankelijke contractanten en je hebt geen recht op, en Google is niet verplicht tot betaling van, een vergoeding van welke aard dan ook voor je deelname aan een Programma of Community van YouTube Contributors, of voor acties of verzuim met betrekking tot enig aspect van het Programma.

9. Elke vertaling in een lokale taal (indien van toepassing) dient slechts als referentie en alleen de Engelse versie is juridisch bindend. Bij strijdigheid tussen de twee versies heeft de Engelse versie voorrang.