Opprett et foruminnlegg

YouTube Community Posts

Med foruminnlegg kan du nå ut til enda flere på YouTube og skape større engasjement hos seerne. Finn ut mer om fordelene ved Fellesskap-fanen og hvordan du kvalifiserer deg. Tilgangen til foruminnlegg kan endres basert på kanalrollen din. Finn ut mer om kanaltillatelser.

Merk: Foruminnlegg er slått av hvis

Opprett foruminnlegg

Slik oppretter du et foruminnlegg:

1. Logg på YouTube.
  2. Øverst på siden velger du Opprett etterfulgt av Opprett et innlegg.
  3. Gjør følgende i boksen øverst:
    • Skriv inn en melding for å opprette et tekstinnlegg eller legge tekst til i et bilde-, GIF- eller videoinnlegg.
    • Velg å opprette et innlegg med en video , en undersøkelse eller et bilde .
  4. Velg Legg ut.

Som et tiltak for å gjøre YouTube tryggere for alle har vi satt en grense for hvor mange innlegg en kanal kan opprette i løpet av 24 timer. Hvis du ser en feilmelding om at grensen er nådd, kan du prøve igjen om 24 timer.

Planlegg et innlegg

Slik planlegger du et foruminnlegg:

1. Logg på YouTube.
  2. Øverst på siden velger du Opprett etterfulgt av Opprett et innlegg.
  3. Gjør følgende i boksen øverst:
    • Skriv inn en melding for å opprette et tekstinnlegg eller legge tekst til i et bilde-, GIF- eller videoinnlegg.
    • Velg å opprette et innlegg med en video , en undersøkelse eller et bilde .
  4. Klikk på nedoverpilen ved siden av Innlegg, og velg Planlegg publisering av innlegget.
  5. Velg dato, klokkeslett og tidssone for publisering av innlegget.
  6. Velg Planlegg

Nevn andre kanaler i innlegg

Du kan nevne andre YouTube-kanaler i foruminnleggene dine ved å skrive «@» foran brukernavnet eller kanalnavnet. Det kan hende den aktuelle kanaleieren mottar et varsel om at du har nevnt kanalen. Seerne kan klikke på nevningen fra en hvilken som helst enhet og gå direkte til kanalsiden.

Forklaring av de forskjellige typene innlegg

Tekstinnlegg

For å opprette et tekstinnlegg skriver du inn meldingen din i tekstboksen på Fellesskap-fanen på kanalsiden din. Du kan velge å bare legge ut tekst, eller du kan ta med en video, et bilde eller en GIF. Du kan ikke kombinere tekstinnlegg med undersøkelser.

Spillelisteinnlegg

Hvis du har slått på foruminnlegg, kan du legge ut spillelister fra artister du liker.

Åpne spillelisten du vil dele, og kopier nettadressen. Lim inn nettadressen i tekstfeltet når du oppretter foruminnlegget.

Bilde- og GIF-innlegg

Du kan velge å laste opp inntil fem bilder sammen med innlegget ditt. Klikk på Bilde for å velge bilder eller animerte GIF-er fra datamaskinen.

Hvis du har tilgang til Fellesskap-fanen, kan du også legge til tekst, klistremerker og filtre i bildeinnlegget via YouTube-appen.

Retningslinjer

• Størrelse: opptil 16 MB
  • Filtyper: JPG, PNG, GIF eller WEBP
  • Foreslått høyde/bredde-forhold: Vi foreslår et høyde/bredde-forhold på 1 : 1, siden bilder i feeden vises i dette formatet. Seerne kan se hele bildet ved å klikke på det for å utvide det.

Husk at alle bilder må være i samsvar med YouTube-retningslinjene for brukere. Hvis bildene er i strid med retningslinjene, kan innlegget bli fjernet, og kanalen din kan få en advarsel.

Videoinnlegg

Hvis du vil legge til en video i innlegget, kan du gjøre et av følgende:

• søke etter en YouTube-video
  • lime inn nettadressen til en YouTube-video
  • velge en video fra YouTube-kanalen din

Når du oppretter et innlegg der du deler en video fra en annen skaper, kan den opprinnelige opplasteren av videoen bli varslet om dette. Denne varslingen gjør det enklere for skapere å få med seg når andre deler videoene deres.

Merk: Foruminnlegg med en video som allerede finnes i Abonnementer- eller Startside-feeden til seeren, blir kanskje ikke vist igjen. Dette er for å unngå at seerne skal bli vist den samme videoen om og om igjen.

Avstemninger

Slik legger du til en avstemning  i innlegget ditt:

1. Velg om det skal være en TEKST- eller BILDE-avstemning.
  2. For TEKST-avstemninger:
    1. Skriv et spørsmål i tekstfeltet.
    2. Skriv inn ulike svar i «Alternativ»-feltene.
    3. Hvis du trenger flere svarfelt, trykker du på LEGG TIL ET ALTERNATIV.
  3. For BILDE-avstemninger:
    1. Skriv et spørsmål i tekstfeltet.
    2. Last opp bilder som svar.
    3. Hvis du trenger flere bilder, trykker du på LEGG TIL ET ALTERNATIV. Du kan legge til opptil fire bilder.

Merk: Alternativene for avstemninger med bilder kan nå bestå av opptil 36 tegn. Alternativene i tekstavstemninger kan bestå av opptil 65 tegn.

Quizer

Slik legger du til en quiz i et innlegg:

1. Skriv et spørsmål i tekstfeltet.
  2. Skriv inn svaralternativer i «Svar»-feltene. Hvert svar kan bestå av opptil 80 tegn.
  3. Hvis du trenger flere svarfelt, trykker du på Legg til svar. Du kan ha opptil fire svar.
  4. Velg hvilket svar som er riktig. Hvis du vil, kan du legge til en forklaring i tekstfeltet om hvorfor dette er riktig svar. Forklaringer kan bestå av opptil 350 tegn.
Merk: Quizer kan bare ha ett riktig svar.

Administrer aktiviteten din

Du kan se og administrere en logg over aktiviteten din for foruminnlegg. Denne funksjonen er bare tilgjengelig på datamaskiner.

1. Gå til YouTube.com.
  2. På venstre side klikker du på Logg.
  3. På høyre side klikker du på Fellesskap under Loggtype. Du får da se loggen for foruminnlegg.
  4. For å redigere eller slette en aktivitet holder du markøren over den og klikker på Mer » etterfulgt av Rediger eller Slett.

Merk: Loggen med innlegg du har åpnet, beholdes bare i 30 dager.