Opprett et foruminnlegg

Foruminnlegg gjør at du kan nå ut til enda flere på YouTube og skape engasjement hos seerne dine. Finn ut mer om fordelene ved Fellesskap-fanen og hvordan du kvalifiserer deg.

Merk: Foruminnlegg er slått av hvis en kanal er klassifisert som laget for barn. Finn ut mer om hvordan du angir målgruppen din.

Opprett et innlegg

Følg disse trinnene for å opprette et foruminnlegg:

1. Logg på YouTube.
  2. Velg Last opp og så Opprett et innlegg øverst på siden.
  3. Gjør følgende i boksen øverst:
    • Skriv inn en melding for å opprette et tekstinnlegg eller legge tekst til i et bilde-, GIF- eller videoinnlegg.
    • Velg å opprette et video- , undersøkelses- eller bildeinnlegg .
  4. Velg Legg ut.

Slik nevner du andre kanaler i innlegg

Du kan nevne andre YouTube-kanaler i foruminnleggene dine på datamaskin ved å skrive «@» foran kanalnavnet. Det kan hende den aktuelle kanaleieren mottar et varsel om at du har nevnt kanalen. Seerne kan klikke på nevningen fra en hvilken som helst enhet og gå direkte til den aktuelle kanalsiden.

Forstå de forskjellige innleggstypene

Tekstinnlegg

For å opprette et tekstinnlegg skriver du inn meldingen din i tekstboksen på Fellesskap-fanen på kanalsiden din. Du kan velge bare å legge ut tekst, eller du kan ta med en video, et bilde eller en GIF. Du kan ikke kombinere tekstinnlegg med undersøkelser.

Spillelisteinnlegg

Hvis du har slått på foruminnlegg, kan du legge ut spillelister fra artister du liker.

Åpne spillelisten du vil dele, og kopier nettadressen. Lim inn nettadressen i tekstfeltet når du oppretter foruminnlegget.

Bilde- og GIF-innlegg

Hvis du vil laste opp et bilde sammen med innlegget ditt, blir du bedt om å velge et bilde eller en animert GIF fra datamaskinen.

Husk at alle bilder må være i samsvar med YouTube-retningslinjene for brukere.

Videoinnlegg

Hvis du vil legge til en video i innlegget, kan du gjøre et av følgende:

• søke etter en YouTube-video
  • lime inn nettadressen til en YouTube-video
  • velge en video fra YouTube-kanalen din

Når du oppretter et innlegg der du deler en video fra en annen skaper, kan den opprinnelige opplasteren av videoen bli varslet om dette. Denne varslingen gjør det enklere for skapere å få med seg når andre skapere deler videoene deres.

Merk: Foruminnlegg med en video som allerede finnes i Abonnementer- eller Startside-feeden til seeren, blir kanskje ikke vist igjen. Dette er for å unngå at seerne skal bli vist den samme videoen om og om igjen.

Undersøkelser

Hvis du vil legge til en undersøkelse i innlegget ditt, blir du bedt om å gjøre følgende:

1. Skriv inn et spørsmål i tekstfeltet.
  2. Skriv inn ulike svar i «Legg til et alternativ»-feltene.
  3. Hvis du trenger flere svarfelt, klikker du på +Legg til et annet alternativ og skriver inn spørsmålene og svarene.

Merk: Svaralternativene kan bestå av maksimalt 65 tegn.