Een communitypost maken

Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je kijkers vergroten. Meer informatie over de voordelen van het tabblad Community en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Een post maken

Volg deze stappen om een communitypost te maken.

1. Tik op Maken en dan Post.
  2. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een bericht om een tekstpost te maken of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of poll.
    • Maak een poll  of post een afbeelding .
  3. Selecteer Posten.

Een video in een post delen

Volg deze stappen om een video te delen in een communitypost.

1. Ga naar de video die je wilt delen.
  2. Tik op Delen Delen en dan Delen ....
  3. Tik op Een post maken.
  4. Typ je bericht en tik op Posten of Verzenden.

Een playlist in een post delen

Volg deze stappen om een playlist te delen in een communitypost.

1. Open de playlist die je wilt delen.
  2. Selecteer Meer  en dan Delen.
  3. Tik op Link kopiëren.
  4. Tik op Maken en dan Post.
  5. Plak de URL van de playlist en tik op Posten.

Een livestream posten

1. Tik op het startscherm op Opnemen Videocamera.
  2. Tik op Live en dan Openbaar en dan Volgende.
  3. Kies een titel en tik op Volgende.
  4. Selecteer een thumbnail voor de post.
  5. Kies de uitzendstand door je apparaat te draaien naar de liggende of staande weergave (zorg ervoor dat rotatie is ingeschakeld).
  6. Tik op Delen en dan Een post maken.
  7. Voeg tekst toe en selecteer Posten.
  8. Tik op Live gaan.
  9. Tik op Voltooien om de stream te beëindigen.

Andere kanalen in een post vermelden

Op computers kun je andere YouTube-kanalen in je communityposts vermelden door @ te typen, gevolgd door de kanaalnaam. Het kanaal ontvangt mogelijk een melding over jouw vermelding. Kijkers kunnen op elk apparaat op de vermelding klikken en rechtstreeks naar de betreffende kanaalpagina gaan.

Meer informatie over verschillende soorten posts

Tekstposts

Als je een tekstpost wilt maken, typ je een bericht in het tekstvak bovenaan het tabblad Community van je kanaal. Je kunt gewoon een tekst posten, of er een video, afbeelding of gif aan toevoegen. Tekstposts kunnen niet worden gecombineerd met polls.

Playlistposts

Als je communityposts hebt ingeschakeld, kun je playlists posten van artiesten die je leuk vindt. Kopieer gewoon de URL van de playlist en plak deze in je post.

Posts met afbeeldingen en gif's

Als je een afbeelding aan je post wilt toevoegen, wordt je gevraagd om op je mobiele apparaat een afbeelding of gif-animatie te selecteren. Het voorbeeld van een post met afbeelding wordt weergegeven met een beeldverhouding van 1:1. Kijkers kunnen erop klikken om de afbeelding te vergroten en de volledige afbeelding te zien.

Gebruik alleen afbeeldingen waarvoor je toestemming hebt om ze te gebruiken. Je kunt ook tekst toevoegen aan de afbeelding die je wilt posten. Houd er rekening mee dat alle afbeeldingen moeten voldoen aan de communityrichtlijnen van YouTube.

Videoposts

Op mobiele apparaten kun je video's direct delen op het tabblad Community.

Als je een post maakt die een video van een andere creator bevat, wordt er mogelijk een melding verzonden naar de gebruiker die de video oorspronkelijk heeft geüpload. Zo krijgen creators erkenning als andere creators hun video's delen.

Opmerking: Communityposts over een video die al in de abonnements- of Home-feed van een kijker staat, worden mogelijk niet meer weergegeven. Zo voorkomen we dat je kijkers steeds opnieuw dezelfde video te zien krijgen.

Polls

Als je een poll aan je post wilt toevoegen, doe je het volgende:

1. Geef een vraag op in het tekstveld.
  2. Geef antwoorden op in de velden 'Optie toevoegen'.
  3. Als je meer antwoordvelden nodig hebt, klik je op +Optie toevoegen en geef je de extra antwoorden op.

Opmerking: Poll-opties mogen uit maximaal 65 tekens bestaan. Open de YouTube-app voor iOS en log in op YouTube om de instructies te volgen.