Hangouts On Air med YouTube Live

Du kan använda YouTube Live när du vill skapa ett Snabbt evenemang med Hangouts On Air eller ett Anpassat evenemang med omkodare. Läs om hur du konfigurerar en livestream med YouTube Live.

Gör så här när du konfigurerar Hangouts On Air med YouTube Live:

1. Öppna Live Streaming > Evenemang i Studio.
  2. Klicka på Nytt liveevenemang.
  3. Välj Snabbt (med Google Hangouts On Air).
  4. Ange en titel för livestreamen.
  5. Klicka på Sänd live nu eller ange information om evenemanget ska sändas vid ett senare datum.
  6. Sänd live med Hangouts.

Schemalägga en YouTube Live-sändning

Med YouTube Lives inbyggda schemaläggning av evenemang kan du välja ett framtida tillfälle för evenemanget. Funktionen liknar Google+ och Kalender-integrationen för Hangouts On Air.

Välja vem som kan se sändningen

När du skapar ett nytt evenemang kan du välja mellan tre alternativ:

• Offentligt – Vem som helst kan se och komma åt evenemanget.
  • Olistat – Evenemanget visas inte offentligt, men alla som har fått länken kan delta. Det här alternativet är identiskt med den tidigare inställningen på Google+ Hangouts On Air.
  • Privat – Bara personer du bjuder in kan delta i evenemanget. Du kan dela evenemanget med en domän, grupp eller individ.

Åtkomst till innehåll på Google+ Hangouts On Air

Du kommer även i fortsättningen att ha åtkomst till det inspelade evenemanget på YouTube. Innehållet är tillgängligt i skrivskyddat format i Aktivitetsloggen på Google+.

Frågor och svar, Showcase och Applåder

De här apparna är inte tillgängliga på YouTube Live just nu.

Du kan använda funktionen Frågor och svar i Google Presentationer i sändningarna. Annars kan du samla in frågor på sociala medier före evenemanget.

Du kan använda evenemangsbeskrivningen om du vill dela länkar med tittarna.