Förhandsgranskningar av video

Med förhandsgranskningar av video kan tittarna se ett tresekundersklipp ur en video innan de tittar på den.

När tittarna håller muspekaren över en videominiatyr på datorn, eller bläddrar förbi en video i mobilsökning, ser de en förhandsgranskning på tre sekunder. När förhandsgranskningen har spelats upp visas videons miniatyr.

Kvalificering och visningskriterier

Tittare kan se förhandsvisningar på flikarna Hem, Prenumerationer och Populärt. De kan också se dem på visningssidorna och i sökresultaten. Förhandsgranskningar är bara tillgängliga i vissa webbläsare (Chrome version 32 och senare samt Opera version 19 och senare) och i Sök på mobila enheter med iOS.

Förhandsgranskning av video är tillgängligt för de flesta videor som är längre än 30 sekunder. Det är automatiskt aktiverat för berättigade videor. Det kanske inte läggs till alla videor som är längre än 30 sekunder.

Vi använder olika kriterier, till exempel videons ämne och innehåll, för att lista ut vilka videor som kan ha förhandsgranskningar. Om du inte ser en förhandsgranskning av en video inom två dagar är videon för tillfället inte berättigad.

Använda förhandsgranskning av video

Förhandsgranskning aktiveras automatiskt för berättigade tittare och videor – du behöver inte göra något för att få funktionen. Ett klipp från första halvan av videon väljs automatiskt ut i vårt system.

Vi rekommenderar att du anpassar videominiatyrerna även om det finns en förhandsgranskning. Miniatyrer visas när förhandsgranskningen inte är aktiv.

Inaktivera förhandsgranskning av video

Den här funktionen är bara tillgänglig på iOS.

Om du vill inaktivera förhandsgranskning av video går du till Inställningar Och sedan Uppspelning utan ljud och förhandsgranskningar i flöden och väljer Alltid på, Endast Wi-Fi eller Av. Den här inställningen inaktiverar även automatisk uppspelning på startsidan.