Förhandsgranskningar av video

Med förhandsgranskningar av video kan tittarna se en förhandsgranskning på tre sekunder av en video innan de tittar på den.

När tittarna håller muspekaren över en videominiatyr på datorn, eller bläddrar förbi en video i mobilsökning, ser de en förhandsgranskning på tre sekunder. När förhandsgranskningen av video har spelats upp visas videons miniatyr.

Tittarna ser bara förhandsgranskningar av video om de har inaktiverat infogad spelare (uppspelning i flöden).

Kvalificering och visningskriterier

Tittare kan se förhandsvisningar på flikarna Hem, Prenumerationer och Populärt. De kan också se dem på visningssidorna och i sökresultaten. Förhandsgranskningar är bara tillgängliga i vissa webbläsare (Chrome version 32 och senare samt Opera version 19 och senare) och i Sök på mobila enheter med iOS.

Förhandsgranskning av video är tillgängligt för de flesta videor som är längre än 30 sekunder. Om tittaren har inaktiverat den infogade spelaren (uppspelning i flöden) aktiveras förhandsgranskningar av video automatiskt för kvalificerade videor. Det kanske inte läggs till alla videor som är längre än 30 sekunder.

Vi använder olika kriterier, till exempel videons ämne och innehåll, för att lista ut vilka videor som kan ha förhandsgranskningar. Om du inte ser en förhandsgranskning av en video inom två dagar är videon för tillfället inte berättigad.

Använda förhandsgranskning av video

När den infogade spelaren (uppspelning i flöden) är inaktiverad eller inte tillgänglig aktiveras förhandsgranskningar av video automatiskt för kvalificerade tittare och videor. Du behöver inte göra något för att se dem. Ett klipp från första halvan av videon väljs automatiskt ut i vårt system.

Vi rekommenderar att du anpassar videominiatyrerna även om det finns en förhandsgranskning av video. Miniatyrer visas när förhandsgranskningen inte är aktiv.