Videon esikatselu

Videon esikatselu näyttää katsojalle videosta kolmen sekunnin esikatselun ennen varsinaista katselua. Se tekee selaamisesta näppärämpää ja voi aktivoida katsojia auttamalla heitä löytämään kiinnostavia videoita.

Kun katsoja vie hiiren videon pikkukuvan päälle, hän näkee kolmen sekunnin esikatselun. Esikatselun jälkeen näkyy videon pikkukuva.

Vaatimukset ja katseluehdot

Katsojat voivat esikatsella videoita Koti-, Tilaukset- ja Nousussa-välilehdillä. Esikatselut näkyvät myös katselusivulla ja hakutuloksissa. Esikatselut ovat saatavilla vain tietyissä tietokoneiden selaimissa (Chrome-versio 32 ja uudemmat sekä Opera-versio 19 ja uudemmat). Videoiden esikatselut eivät ole tällä hetkellä saatavilla mobiililaitteilla.

Videon esikatselu on saatavilla useimpiin yli 30 sekunnin mittaisiin videoihin. Se on automaattisesti käytössä sopivissa videoissa. Esikatselua ei välttämättä lisätä kaikkiin yli 30 sekunnin pituisiin videoihin.

Videon esikatselun käyttöönotto riippuu useista tekijöistä, kuten videon aiheesta ja sisällöstä. Jos videon esikatselua ei näy kahden päivän kuluessa, video ei ole tällä hetkellä siihen sopiva.

Videon esikatselun käyttö

Videon esikatselu on automaattisesti käytössä sopiville katsojille ja videoille. Sinun ei tarvitse ottaa sitä käyttöön erikseen. YouTuben järjestelmä valitsee automaattisesti sopivan videoleikkeen videon ensimmäisestä puoliskosta.

Vaikka videolla olisi esikatselu, sinun kannattaa silti määrittää myös sen pikkukuva. Pikkukuvat näkyvät, kun videon esikatselu ei ole aktiivinen.