Reacties in- of uitschakelen

Sinds begin dit jaar schakelen we reacties tijdelijk uit voor bepaalde video's. Dit maakt deel uit van een reeks maatregelen om minderjarigen te beschermen. Als aanvulling op onze gebruikelijke beschermingsmaatregelen hebben we een agressieve aanpak toegepast en reacties tijdelijk uitgeschakeld voor tientallen miljoenen video's waarin mogelijk minderjarigen voorkomen.

We hebben goed nagedacht over deze maatregel. We weten dat reacties belangrijk zijn voor het contact tussen creators en hun community. We moesten deze belangrijke maatregel echter nemen om de veiligheid van kinderen op YouTube te waarborgen. Hoewel de creators achter deze kanalen misschien niets fout hebben gedaan en hun video's misschien aan alle regels voldoen, passen we een agressieve aanpak toe op content die minderjarigen in gevaar kan brengen. Kom regelmatig terug voor updates en lees deze blogpost voor meer informatie.

Video-instellingen beheren

Je kunt instellen of kijkers reacties mogen achterlaten over specifieke video's.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video en ga naar het tabblad Geavanceerd.
  4. Ga naar 'Reacties en beoordelingen' en vink het vakje naast Alle reacties toestaan aan of uit.
  5. Klik op Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube op een computer.
  2. Ga naar Creator Studio > Videobeheer.
  3. Vink het vakje aan naast de video's die je wilt beheren.
  4. Klik bovenaan het scherm op het menu Acties
  5. Selecteer Meer acties > Reacties
  6. Selecteer of deselecteer Reacties uitschakelen.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.