Instellingen voor reacties kiezen

Je kunt je instellingen voor reacties wijzigen in YouTube Studio of op de weergavepagina in de YouTube-app. Vind meer informatie over verschillende instellingen voor reacties.

YouTube Comments: Replying, Filtering and Moderating

In de volgende gevallen kun je de instellingen voor reacties niet wijzigen:

Je standaardinstellingen voor reacties wijzigen

Je standaardinstelling voor reacties wordt toegepast op nieuwe video's en communityposts, niet op bestaande video's en communityposts.

Zo wijzig je de instellingen voor reacties in YouTube Studio:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Selecteer je standaardinstellingen onder Reacties op je kanaal.
  5. Klik op Opslaan.

Instellingen voor reacties wijzigen bij een video

Je kunt de instellingen voor reacties op een afzonderlijke video wijzigen op de pagina Content. Je kunt met bulkbewerkingen je instellingen voor reacties ook voor meerdere video's tegelijk wijzigen.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de thumbnail van een video.
  4. Scrol naar en dan klik op MEER TONEN.
  5. Kies de gewenste instellingen voor reacties bij Reacties en beoordelingen.
  6. Klik op Opslaan.

Je kunt ook het volgende doen:

1. Log in bij de YouTube-app op je mobiele apparaat.
  2. Ga naar een van je video's.
  3. Tik op Reacties onder de video of rechts van je YouTube Short.
  4. Tik op Instellingen .
  5. Tik onder Voor deze video op Reacties om de instellingen te wijzigen.
Vind meer informatie over hoe je de instellingen voor reacties wijzigt voor je communityposts.

De standaardweergave van reacties wijzigen

Je kunt wijzigen hoe reacties worden geordend op de weergavepagina van je video's. Je kunt ze sorteren op de beste reacties of op de datum waarop ze geschreven zijn.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de thumbnail van een video.
  4. Scrol naar en dan klik op MEER TONEN.
  5. Kies de optie Sorteren op bij Reacties en beoordelingen.
  6. Kies Beste of Nieuwste.
  7. Klik op Opslaan.