Tools en services voor gaming en livestreaming

Maak je livestream interessanter en interactiever met de tools en services van derden die beschikbaar zijn voor YouTube Live.

Let op: Geen van de hieronder vermelde producten wordt gemaakt of onderschreven door Google LLC. Het is belangrijk dat je deze producten zelf evalueert en bepaalt wat het best bij jou of je bedrijf past.

Tools voor games en livestreamen

Tool Beschrijving
Discord Geef je community iets extra's met Discord, een moderne app voor spraak- en tekstchats met onder andere glashelder geluid, verschillende opties voor server- en kanaalondersteuning, mobiele apps. Met Discord kunnen je leden praten en chatten via privéservers.
GameWisp GameWisp biedt YouTubers abonnementstools waarmee ze de interesse van kijkers kunnen wekken en inkomsten kunnen genereren.
IFTTT.com IFTTT (If This, Then That) is een webservice van derden waarmee je verschillende apps, services en apparaten met elkaar kunt verbinden. Super Chat werkt nu in combinatie met IFTTT. Zo bieden creators hun kijkers een aanvullende, leuke en interactieve manier om Super Chat te gebruiken. Bekijk meer informatie over IFTTT en Super Chat.
Infiniscene Met Infiniscene kun je rechtstreeks vanuit je webbrowser livestreamen. Log in met je Google-account, voeg toe wat je wilt delen en selecteer Live gaan. Verbeter je stream zonder een ingewikkeld instelproces te doorlopen. Geen gedoe meer met bitsnelheden en complexe instellingen van coderingsprogramma's.
Nightbot Nightbot is een chatbot waarmee je de chat bij je livestream kunt automatiseren met een moderatorfunctie en andere nieuwe functies.
StreamElements StreamElements is een complete toolset voor streamers. Zo heb je onder andere toegang tot streamoverlays (grafisch pakket), een chatbot voor meer interactie met je publiek, een systeem voor financiële bijdragen, en rapporten die na een stream naar je inbox worden gestuurd. Het supportteam van StreamElements helpt je bij de instelling van je stream en laat je zien hoe je de tools optimaal gebruikt.
Streamlabs Beloon je trouwe kijkers door ze te bedanken met aantrekkelijke pop-upmeldingen in je stream. Je kunt onder andere donaties verzamelen via verschillende betalingsopties, je donatiedoelen beheren en labels toevoegen aan scènes.
XSplit Broadcaster en Gamecaster Met XSplit Gamecaster kun je met één klik je beste gamemomenten streamen en opnemen. De tool is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en ideaal om je gameplay met anderen te delen.
YuzzitPro

Met YuzzitPro kun je hoogtepunten van je livestream inkorten. Je hoeft niet te wachten tot je evenement is afgelopen en kunt met één klik clips maken en momenten posten op social media. Je hebt geen dure pc nodig, want YuzzitPro is cloudgebaseerd. Je kunt de tool dus via je browser gebruiken. De tool is zo gebruiksvriendelijk dat je ook geen training nodig hebt.

Meer bronnen

Als je hulp nodig hebt bij de keuze voor de juiste coderingssoftware om naar YouTube te streamen, kun je onze lijst met Live Verified-apparaten en -software bekijken.

In onze YouTube Live API-documentatie lees je hoe je zelf livestreamingtools maakt.