Tools en services voor gaming en livestreaming

Maak je livestream aantrekkelijker en interactiever met de tools en services van derden, die beschikbaar zijn voor YouTube Live.

Let op: Geen van de hieronder vermelde producten wordt gemaakt of onderschreven door Google, Inc. Het is belangrijk dat je deze producten zelf evalueert en bepaalt wat het best bij jou of je bedrijf past.

Tools voor games en livestreamen

Tool Beschrijving
Discord Geef je community iets extra's met Discord, een moderne app voor spraak- en tekstchats met glashelder geluid, ondersteuning voor meerdere servers en kanalen, mobiele apps en meer. Met Discord bied je je leden privéservers voor spraak- en tekstchats.
GameWisp GameWisp biedt YouTubers abonnementstools waarmee ze kijkers aan zich kunnen binden en inkomsten kunnen genereren.
IFTTT.com IFTTT (If This, Then That) is een gratis webservice van derden waarmee je verschillende apps, services en apparaten met elkaar kunt verbinden. Super Chat werkt nu in combinatie met IFTTT. Zo kunnen creators hun kijkers een aanvullende, leuke en interactieve manier bieden om Super Chat te gebruiken. Bekijk meer informatie over IFTTT en Super Chat.
Infiniscene Met Infiniscene kun je rechtstreeks vanuit je webbrowser livestreamen. Log in met je Google-account, voeg toe wat je wilt delen en selecteer 'Live gaan'. Til je stream naar een hoger niveau zonder een ingewikkeld instelproces te doorlopen: geen gedoe meer met bitsnelheden en complexe instellingen van coderingsprogramma's.
Nightbot Nightbot is een chatbot waarmee je de chat bij je livestream kunt automatiseren met een moderatorfunctie en andere nieuwe functies.
StreamElements StreamElements is een complete toolset voor streamers. De functies omvatten onder andere streamoverlays (grafisch pakket), een chatbot voor meer interactie met je publiek, een systeem voor financiële bijdragen, plus rapporten die na afloop van een stream naar je inbox worden verzonden. Het supportteam van StreamElements helpt je bij de instelling van je stream en laat je zien hoe je de tools optimaal gebruikt.
Streamlabs Beloon je trouwe kijkers door ze te bedanken met aantrekkelijke pop-upmeldingen in je stream. Verzamel donaties via verschillende betalingsopties, beheer je donatiedoelen, voeg labels aan scènes toe en meer.
XSplit Broadcaster en Gamecaster Met XSplit Gamecaster kun je met één klik je beste gamemomenten streamen en opnemen. De tool is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en ideaal om je gameplay met anderen te delen.

Meer bronnen

Als je hulp nodig hebt bij de keuze voor de juiste coderingssoftware om naar YouTube te streamen, kun je onze lijst met Live Verified-apparaten en -software bekijken.

In onze YouTube Live API-documenten lees je hoe je zelf tools voor livestreaming maakt.