YouTube Premium en ondersteuning voor creators

Als lid van YouTube Premium kun je gebruikmaken van interessante voordelen. Je kunt bijvoorbeeld video's zonder advertenties bekijken terwijl je toch je favoriete YouTube-creators steunt.

Hoe YouTube Premium creators ondersteunt

Creators zijn het hart en de ziel van YouTube. Om hen te compenseren voor hun werk, delen we advertentieopbrengst met hen als je advertenties op YouTube bekijkt. Als je lid bent van YouTube Premium, zie je geen advertenties, dus delen we je maandelijkse lidmaatschapsbijdrage met creators. En het mooiste is nog wel: hoe meer video's van je favoriete creators je bekijkt, hoe meer geld ze verdienen.

Kosten van premium functies

Net als bij andere betaalde lidmaatschapsservices kun je bij YouTube Premium betalen voor een aantal premium functies op YouTube. We willen dat je lidmaatschap het geld waard is. Daarom bieden we je verschillende voordelen, zoals afspelen op de achtergrond, toegang tot YouTube Originals en de mogelijkheid om video's te downloaden en offline te bekijken. Zo wordt YouTube nog leuker én worden creators beloond voor hun content.