Een reactiemoderator aan je kanaal toevoegen

Op dit moment worden er geen e-mailuitnodigingen voor nieuwe reactiemoderators verzonden. Iedereen die je als reactiemoderator toevoegt, kan wel gewoon reacties bij je video's beoordelen en markeren. Ga naar de pagina Bekende problemen voor meer informatie.

Je kunt moderators aan je kanaal toewijzen die reacties op je video's kunnen markeren voor verwijdering. Eén kanaal kan meerdere moderators hebben en elke gebruiker met een YouTube-kanaal kan moderator zijn.

Wanneer een moderator een reactie op je kanaal, weergavepagina of live chat verwijdert, wordt deze in de wachtrij Te beoordelen weergegeven als 'Gemarkeerd door moderator', totdat je de reactie goedkeurt of verwijdert.

Klassieke versie van Creator Studio

Moderator in community-instellingen toevoegen

Volg deze stappen om een gebruiker met een YouTube-kanaal moderator voor jouw kanaal te maken.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Community > Community-instellingen
  4. Geef in het vak Moderators de URL op van het YouTube-kanaal van de moderator(s).
  5. Klik op Opslaan.

Moderator in het reactiecentrum toevoegen

Volg deze stappen om een gebruiker die op je kanaal heeft gereageerd een moderator voor jouw kanaal te maken.

1. Log in bij YouTube.
  2. Klik rechtsboven op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer in het linkermenu Community > Reacties
  4. Klik op het vlagpictogram  naast de gebruiker die je moderator wilt maken.
  5. Selecteer Deze gebruiker reacties laten beheren.

Bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio. Heb je de bètaversie nog niet geprobeerd? Lees meer informatie.
  2. Klik in het linkermenu op Reacties.
  3. Je ziet alle reacties voor je kanaal.
  4. Klik op het menupictogram Options > Deze gebruiker toevoegen als reactiemoderator.
Meer informatie over de bètaversie van YouTube Studio, de nieuwe plek waar creators alles vinden wat ze nodig hebben.