Meer informatie over instellingen voor reacties

Je kunt bepaalde reacties beoordelen voordat ze bij je video of op je kanaal worden weergegeven. Ontdek hoe je de instellingen voor reacties wijzigt.

Instellingen voor reacties op video's

Je kunt reacties aanzetten, onderbreken of uitzetten voor een specifieke video. Als reacties aanstaan, kun je bepalen welke reacties moeten worden vastgehouden ter beoordeling.

Aan

Als je reacties aanzet, kun je ook kiezen of ze moeten worden vastgehouden ter beoordeling. Tik op het dropdownmenu Reacties modereren om de opties te bekijken:

• Geen: Geen reacties eerst beoordelen.
  • Standaard: Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.
  • Streng: Meer mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.
  • Alles in de wacht zetten: Alle reacties eerst beoordelen.
Tip: Als er meer woorden of zinnen zijn die je eerst wilt beoordelen, kun je deze toevoegen aan je lijst met geblokkeerde woorden.

Vastgehouden reacties ter beoordeling worden:

• Tot 60 dagen bewaard in YouTube Studio.
  • Niet openbaar weergegeven, tenzij je ze goedkeurt.
  • Beschikbaar ter beoordeling in meer dan 100 talen.
Onderbreken

Als je de optie Onderbreken kiest, behoud je je bestaande reacties, maar krijg je pas nieuwe reacties bij die video als je reacties weer aanzet.

Je kunt reacties om verschillende redenen onderbreken. Als bijvoorbeeld het aantal reacties op een video opeens toeneemt, heb je op deze manier meer tijd om ze te beoordelen zonder dat er nieuwe reacties binnenkomen. Als je weer nieuwe reacties wilt krijgen, kun je reacties op elk moment aanzetten.

Uit

Als je de reacties instelt op Uit, kunnen kijkers geen reacties bij de video achterlaten. Ze zien een bericht waarin staat dat reacties zijn uitgezet.

Instellingen voor reacties op kanaalniveau

Verborgen gebruikers

Je kunt ook reacties van specifieke kijkers verbergen bij alle video's op je kanaal.
Opmerking: Verborgen gebruikers kunnen ook geen fragmenten maken van je video's en livestreams. Meer informatie

Goedgekeurde gebruiker

Reacties van deze gebruikers worden automatisch gepubliceerd en worden niet gefilterd op geblokkeerde links, geblokkeerde woorden of mogelijk ongepaste content. Deze gebruikers kunnen ook berichten versturen in live chat wanneer live commentaar van deelnemers is aangezet.
Geblokkeerde woorden
Je kunt woorden en zinnen die je uit reacties wilt weren, aan je lijst met geblokkeerde woorden toevoegen.
Als een reactie deze of vergelijkbare termen bevat, kan de reactie maximaal 60 dagen voor beoordeling worden vastgehouden, tenzij de reactie afkomstig is van iemand op je lijst met goedgekeurde gebruikers. Live chats met deze woorden of woorden die er sterk op lijken, worden geblokkeerd.
Reacties met geblokkeerde woorden kun je beoordelen en goedkeuren op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.
Zo voeg je woorden toe aan je lijst met geblokkeerde woorden:
  1. Open YouTube Studio.
  2. Klik links op Instellingen en dan Community.
  3. Scroll op het tabblad Geautomatiseerde filters naar Geblokkeerde woorden.
  4. Voeg woorden en woordgroepen toe, gescheiden door komma's.
  5. Klik op OPSLAAN.
Opmerking: Je kunt ook geen geblokkeerde woorden gebruiken bij fragmenten van je video's en livestreams. Meer informatie
Reacties met links blokkeren
Je kunt reacties met URL's vasthouden voor beoordeling. Dit doe je zo:
  1. Open YouTube Studio.
  2. Klik links op Instellingen en dan Community.
  3. Selecteer Links blokkeren op het tabblad Geautomatiseerde filters.
Reacties met links worden niet geblokkeerd als ze door jou, moderators of goedgekeurde gebruikers zijn gepost.
Live chatberichten met URL's worden ook geblokkeerd.
Reacties met hashtags en links kunnen maximaal 60 dagen voor beoordeling en goedkeuring worden vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Standaardinstellingen voor reacties

Je kunt dezelfde instellingen voor reacties toepassen op alle nieuwe video-uploads. Als je de standaardinstellingen voor nieuwe video-uploads verandert, heeft dit geen invloed op bestaande video's.
Na de upload kun je andere instellingen voor reacties kiezen voor afzonderlijke video's. Ontdek hoe je de standaardinstellingen voor reacties wijzigt voor nieuwe video's.

Instellingen voor reacties op de homepage van het kanaal

Je kunt je instellingen voor nieuwe reacties wijzigen op het tabblad Community van je kanaal. Ontdek hoe je de instellingen voor reacties wijzigt.

Veelgestelde vragen over de instellingen voor reacties

Kan ik bepaalde woorden, links of gebruikers blokkeren voor een specifieke video?

Nee. Als je gebruikers verbergt of links en woorden blokkeert, is dat automatisch van toepassing op al je video's en de homepage van je kanaal. Wijzigingen in je instellingen kunnen ook van toepassing zijn op nieuwe en bestaande video's.
Opmerking: Wijzigingen in je instellingen voor reacties zijn alleen van toepassing op nieuwe video's.

Kan ik reacties van verborgen gebruikers beoordelen?

Nee. Reacties van verborgen gebruikers worden niet weergegeven in YouTube Studio.

Kan ik reacties beoordelen die zijn geblokkeerd omdat er specifieke woorden of links in staan?

Ja. Reacties met geblokkeerde woorden of links kunnen maximaal 60 dagen voor beoordeling en goedkeuring worden vastgehouden op de pagina Reacties, op het tabblad Te beoordelen.

Als ik reacties uitschakel en dan weer inschakel, komen mijn oude reacties dan terug?

Ja. Als je de reacties uit- en weer aanzet, worden bestaande reacties weer zichtbaar.
Als je reacties uitschakelt, zijn bestaande reacties niet zichtbaar op de weergavepagina en in YouTube Studio.

Heeft het gevolgen voor bestaande en toekomstige reacties als ik mijn instellingen wijzig?

Wijzigingen aan instellingen op kanaalniveau, instellingen op videoniveau en geblokkeerde woorden, verborgen gebruikers en geblokkeerde links worden allemaal toegepast op toekomstige reacties.

Dit heeft alleen invloed op bestaande reacties als je:

• Reacties op een video uitzet. Als je dit uitzet, zie je bestaande reacties pas als je reacties weer aanzet.
  • Een gebruiker verbergt. Als een gebruiker is verborgen, worden de reacties die deze persoon heeft achtergelaten, bij geen van je video's getoond.

Wat voor soort reacties worden in de basismodus en de strenge modus vastgehouden ter beoordeling?

Als je Standaard selecteert, worden reacties die mogelijk spam, zelfpromotie, onzin of mogelijk ongepast zijn, vastgehouden in YouTube Studio. Deze reacties worden pas gepubliceerd nadat je ze goedkeurt.

Als je je kanaal nog beter wilt beschermen, kun je Streng selecteren om meer reacties vast te houden ter beoordeling.

Omdat voor deze instellingen AI wordt gebruikt om reacties te detecteren die moeten worden vastgehouden, wordt er weleens een foute inschatting gemaakt. Kanaaleigenaren kunnen reacties bij hun video's negeren, verwijderen of goedkeuren.

Je kunt feedback rechtstreeks in het product delen als je de reacties in YouTube Studio beoordeelt door Feedback sturen te selecteren.

De nauwkeurigheid en het aantal reacties dat hiermee wordt gevonden, kan veranderen naarmate we onze systemen in de loop der tijd verbeteren.